Džekas Ma: Amerika iššvaistė 14 trilijonų karams

Versijos.lt
+ 4 - 0
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/dzekas-ma-amerika-issvaiste-14-trilijonu-...
7535-02-01 (2017 г.), читали 1785
0

Kaltinti Kiniją Amerikos patiriamomis ekonomikos problemomis neteisinga, už šias problemas atsakinga pati Amerika, kuri iššvaistė trilijonus dolerių karams, vietoje to, kad investuotų tuos pinigus į infrastruktūrą ir nuosavą tautą. – pareiškė internetinės prekybos giganto Alibaba įkūrėjas Džekas Ma.

„Ne kitos šalys vagia iš jūsų (Amerikos) darbo vietas. – pasakė Ma per interviu CNBC. – Tai jūsų strategija. Paskirstykite pinigus ir resursus tinkamu būdu“.

reklama

Verslininkas teigia, kad JAV išleido daugiau kaip 14 trilijonų dolerių per pastaruosius 30 metų karams, vietoje to, kad investuotų šiuos pinigus į nuosavą šalį. Būtent dėl to sulėtėjo JAV ekonomikos augimas, o ne dėl to, kad Kinija pavogė darbo vietas.

„Amerikos transnacionalinės kompanijos užsidirbo milijonų milijonus dolerių globalizacijos dėka. Per paskutinius 30 metų IBM, Cisco, Microsoft uždirbo dešimtis milijonų – pelnas, kurį jie gavo, yra nepalyginamai didesnis už keturių didžiausių Kinijos bankų drauge sudėtą pelną. Tačiau kur gi nuėjo tie pinigai?“

Ma nuomone, Amerika neteisingai paskirsto lėšas: pernelyg daug pinigų tenka Volstritui ir Silicio slėniui. Vietoje to šalis turi padėti Vidurio Vakarams ir aukštojo išsilavinimo neturintiems amerikiečiams.

„Jums reikia leisti pinigus nuosavai tautai. – teigia Alibaba įkūrėjas. – Ne kiekvienas gali baigti Harvardą, kaip aš“.

Ankstesniuose interviu Ma prisipažino, kad jo 10 kartų nepriėmė į Harvardą.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают