Valdžios nepriimti sprendimai, kaip giltinės dalgis po kaklu..

Anonimusas
+ 3 - 4
Автор: Ernesta Bagdonaitė
Источник: https://www.facebook.com/GelezineMiledi...
7535-01-30 (2017 г.), читали 2181
0

Širdis plyšta ir kraujuoja, kai matai, kokias pasekmes turi nepriimti valdžios institucijų sprendimai ar priimti klaidingi sprendimai. Esame demokratinėje ir teisinėje šalyje, tačiau abejočiau, kad vien iš mūsų šalies ir jos valdymo politikos nesityčioji kitos šalys. Kiek galima tylėti, kiek galima klausytis purvino melo pilamo į akis?

Badas, skurdas, nepriteklius, savižudybės, žmogžudystės, patyčios, smurtas - štai, kad pas mus klesti tikrąją ta žodžio prasme. O taip, sakysite kitur tas pats. Sutinku, visur yra bėdų, bet ne tokio mąsto.  Nauja valdžia "startuoja" ir deklaruoja sąžiningumo politiką ir pamatai, kad į jų gretas stoja apsivogę žmonės, neturintys išsilavinimo ir tokie "diktuoja" kaip gyventi mums, broliams ir seserims. Iki kokio lygio mes visi nusiritome, jau daugelį metų iš eilės matome, kaip didžiausias mūsų visų turtas - vaikai, yra tiesiogine ta žodžio prasme žalojami. Kiek netekčių ir mirčių...

BAISU, kai išgirsti klausimą "ką jis tiek padarė, kad užmušo?", dievaži nesvarbu ką vaikas padaro, nesvarbu net padaryto veiksmo žala, nes tai vaikas, o už jį atsako tėvai, globėjai... Jeigu vaikas kažką padarė negero, prieš jį keliama ranka, smurtaujama, žalojama - o atsakykite tada, kaip reikia bausti tėvus, vat tokius tėvus ar globėjus, kurie neskiria vaikams dėmesio? Kurie neužsiima su vaikais? Kurie palieka vaikus likimo valiai? Kurie vaikus augina, kaip daiktus ant palangės?

reklama

Kiekvieno vaiko padarytas veiksmas yra mūsų atspindys, mūsų auklėjimo pasekmė. Negalima nusigręžti kai girdi už sienos smurtą, verksmą. Negalima tylėti, kai matai sumuštą vaiką, mamą, tėvą. Mes esame visi iki vieno kalti, dėl to kas dedasi mūsų šalyje. Vaikai mėtomi į šulinius (nes jų nebenori), vaikai išmetami į konteinerį (nes buvo nelaukti), vaikai nuodijami (nes tai finansinė nauda), vaikai pririšami prie suolo (nes suaugusiems reikia alkoholį vartoti - trukdo), vaikai mušami (nes patys tėvai neišauklėjo), prieš vaikus begalinis smurtas iki mirties (nerandu žodžių), vaikai taip pat žaginami, išvežami - parduodami.

Jūs man atsakykite jeigu, vyrai ("ereliai") įsivaizduoja, kad galima smurtauti prieš moteris, vaikus, gyvūnus - prieš silpnesnį... Tai ko jie patys verti ?! Ant kiek turi būti žmogus pats iš savęs žlugęs, jog įsivaizduoja, kad prieš silpnesnį parodo jėgą... Kaip bausti tokius "erelius".. Jeigu tėvai, globėjai ir pan., už vaikų, taip taip mažų vaikų netinkamą elgesį, LEIDŽIA sau prieš juos pakelti ranką, tai tada kaip elgtis su vyru, kuris pvz., išėjo vartoti alkoholio ir nieko nepranešęs negrįžo dvi paras? Kaip elgtis su politikais, kai dėl jų ne imlumo ir nenoro spręsti realias bėdas miršta žmonės? Nustokite kalbėti apie tai kas galima JUMS!!!

Vaikas tai nėra nuosavybės teisė, vaikas tai visuomenės narys, kur tėvų pareiga užauginti vaiką pilnavertišku žmogumi, o ne psichologiškai traumuotu.

Kas dedasi virtualiose erdvėse. Siaubo "filmas", nuolatinės patyčios nuo 12 metų, galiausiai 7 metų amžiaus vaikai kalbasi apie seksą ir lytinius santykius (ieško lovos partnerių), kur tėvai žiūri ir nemato, kaip akli kokie - paskui kai viskas "nukrenta iš dangaus" patys pratrūksta už vaiko poelgius, bet nepagalvoja, kad "kas aš per tėvas, jeigu nieko nemačiau".

Mielieji, svetimo skausmo nebūna, nelikime abejingi nei smurtui, nei patyčioms, nei visiems neigiamiems faktoriams... Kiekvienas mes esame vieningas tik tada, kada matoma, kas vyksta iš tikro, kada reaguojame ir padedame... Kartais atrodo, "kol manęs tai neliečia, tai ne mano bėda", tai mūsų visų bėda.

Paklauskime savęs: ko mes norime ir kokią Lietuvą matome po 10 metų? Norime išvogtos, demografiškai senėjančios tautos, kad emigruotų jaunimas, gimstamumas ženkliai sumažėtų, o pagal savižudybių skaičių pirmautumėt?

MES ESAME DEMOKRATINĖJE IR TEISINĖJE ŠALYJE, TODĖL VISI ESAME KAIP VIENAS, O NEIGIAMUS FAKTORIUS ŠALINTI REIKIA ČIA IR DABAR.


42% Плюс 42% Plus
58% Минус 58% Minus
3   4
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают