Eikite dirbti visi žurnaliūgos, veidotyrininkai, šviestuvų dizaineriai ir skrybėlaičių kūrėjai ir visi kiti tinginiai

Simonas Kroydonas
+ 13 - 2
Автор: Simonas Kroydonas
Источник: https://www.facebook.com/silvijus.maciulis/posts/12522619848...
7535-01-23 (2017 г.), читали 3268
0

Paksas, Uspaskichas, Valinskas, Romanovas, Masiulis, Kildišienė Greta. Toliau bus imtasi Bilotaitės, po to bus skalpuojama Agnė Širinskienė tada bus organizuojama Karbauskio apkalta, tarpusavy susipjovę Konservatoriai išmes lauk anūką ir pjausis iki tol, kol baigsis Grybauskaitės kadencija ir Grybauskaitė patogiai atsisės į konservatorių vadovės šiltą kėdę, o tuo pat metu ir į premjerės kėdę. Ir taip aišku, kad sekančiu prezidentu bus Matijošaitis ir aš dabar jums visiems pasakysiu kaip viskas bus.

Stambusis Lietuvos verslas pradeda įsitikinti, kad kas savaitę keičiami įstatymai ir skiriamos jų pataisos ne tik atbaido investuotojus, bet ir parodo realią Lietuvos politinę situaciją. O ji yra tokia, kad jokie ilgalaikiai 10-15 metų į priekį žiūrintys investuotojai nenorės investuoti į šalį, kur politikai įstatymus keičia greičiau kaip savo gyvenimo partnerius. Štai kodėl stambusis verslas susizgribo ir padarė pagrindinę išvadą. Kam jam finansuoti politikus, jeigu patys kapitalistai gali ateiti į politiką ir susitvarkyti taip kaip reikia.

Teoretikai, akademikai konservatoriškieji lanzberginiai dešinieji tai absoliučiai nieko gyvenime nepasiekę pliurpalai. Viską ką tie pliurpaliniai žmogystos gali padaryti, tai pasidaryti durną hipsterinę šukuoseną su sklastymu ir transliuoti durnas feisbukines tiesiogines transliacijas iš Coffe-Inno.

Tiesa yra ir kita įdomesnė tiriamosios žurnalistikos sritis. Tai paprastai už minimumą dirbantys žurnalistėliai – idealistai gaunantys tiesioginę informaciją iš STT. STT irgi savotiškai persikėlė į kitą skaitmeninį lygį, kaip tiesiogiai pratransliavo Vainausko sulaikymą po jo meetingo su Rolandu Paksu. Tiesą pasakius Paksas man niekada nepatiko, bet įdomiais postais savo Facebook paskyroje pasidalina Gritėnas, ir susidariau tokią nuomonę, kad Gritėnas nueina į STT ir jam STT duoda gatavą straipsnį, ir viską ką jam reikia padaryti, tai paskelbti žiniasklaidoje.

reklama

Gritėnas yra velniškai talentingas žurnalistas, ir jis man kažkiek panašus į Valatką, bet Valatka kad ir koks kandus būtų, bet kuo senyn tuo jis pradeda darytis šališkas. Manau Valatka šališkas iš baimės. Jei bus nešališkas jį ištiks Račo likimas. Su Raču irgi įdomi istorija. Dešinieji iš buvusio BNS direktoriaus, populiariausio tinklaraštininko, ir vieno kiečiausių redaktoriaus praeityje Artūrą Račą pavertė žiniasklaidos marginalu. Bet vėlgi. Račas man irgi baisiai nepatinka. Nemalonus jis man tipas.

Kyla klausimas. O tai ko verta mūsų žurnalistika?

Tų visų nekokybiškų humanitarinių universitetų bakalaurų, magistrantų yra prikepta tiek, kad aukštojo universitetinio mokslo diplomas tėra skirtas subinei nusivalyti.

Tiesa pasakius mano bičiulis kartą gerai įkalęs atnešė man Riomerio Universiteto diplomą ir sako. Simai, nusivalyk su juo savo užpakalį. Aš nuėjau į tualetą, atlikau savo gamtinius reikalus ir su jo bakalauro diplomu nusivaliau savo užpakalį, ir galiu oficialiai pripažinti. Popierius išties prastas, ir jis vos neužkimšo klozeto.

Kodėl mano bičiulis, pagal išsilavinimą žurnalistas, nors tam popiergalyje buvo įrašas Komunikacija ir Komunikacijos Industrijos, nors ar labai svarbu, kas tame diplome buvo parašyta. Esmė yra ta, kad aš jo diplomu nusivaliau savo užpakalį ir nuleidau jo diplomą į unitazą. Mano bičiulis po baigimo išvyko į Angliją ir ten pradėjo staliauti, ir dabar turi penkių meistrų komandą ir Londone kloja stogus.

Tai vat ko verta visa Lietuvos Žurnalistika. Dauguma produktyviausių Lietuvos žurnalistų, prodiuserių nėra baigę jokių žurnalistikos studijų. Jeigu toks Užkalnis, Tapinas, Ramanauskas sugebėjo savo laiku be jokių diplomų sugeneruoti reitingus, jeigu patys skaitomiausi straipsniai yra parašomi ne žurnalistų, bet tokių pat žmonių kaip mes tai kam iš vis tos žurnalistikos studijos reikalingos. Yra universitetai kurie ruošia Lietuvių kalbos mokytojus, ir mokytojai gali ištaisyti klaidas, sudėti kablelius kur reikia ir viskas. Šiaip, tai tie visi žurnalistėliai, kai mato, kad niekas jų straipsnių neskaito, tai ir nieko neuždirba.

Jug jokia čia vieša paslaptis, kad žurnalistikos studentai Delfi ir kituose portaluose praktiką atlikinėja rašinėdami į komentarus. Bet yra keli žmonės Lietuvoje, kurie turi priėjimą prie rimtesnės informacijos, ir jų skelbiami straipsniai per portalus ar TV kerta verslo pasitikėjimui Lietuvoje. Ir tik laiko klausimas, kada Karbauskis tiesiai šviesiai pasakys, viskas baigta ir bus einama Lenkijos modeliu.

Vakar Kurlianskis, šiandien Karbauskis rytoj Matijošaitis poryt Andrius Janukonis. Stambus verslas mėgsta tylą. Žurnalistika pažaidė su laisve ir užtenka. Kurlianskis kaip verslo žvalgybininkas puikiai suvokia, kad jam neapsimoka veltis į skandalus, nes šiandieninė žurnalistika yra veikiama ir moderuojama pagal užsakymus. Yra užsakovas ir yra targetas kurį reikia sunaikinti.

Šiandienos targetas yra Kildišienė Greta, kitos savaitės targetas bus Agnė Bilotaitė. Taip yra nukreipiamas žvilgsnis nuo LEO projekto, Independence šimtus milijonų eurų per metus Lietuvos valstybei kainuojančių projektų, auksinių šarvuočių skandalo, o tas skandalas drebins Lietuvą per ateinančius prezidento rinkimus ir čia jau nežinia kaip Grybauskaitei bus. Ramūnui Karbauskiui užtenka iškelti Snoro ir Ūkio bankų bankroto klausimus ir konservatoriai skils. Bet Karbauskis nenori kišti pinigų į žiniasklaidą, į pagrindinius šalies portalus. Vistiek manau, kad sekanti šiame politiniame trileryje yra Bilotaitė, juolab, kad Vytautas Sinica turi su ja nesuvestų sąskaitų

reklama

Karbauskis, puikus matematikas sugebėjo su penkiais kartais mažesne suma nei konservatoriai nugalėti konservatorius seimo rinkimuose. Daug kas sako, kad jeigu ne Matijošaitis ir jo įtaka Kaune, valstiečiai nebūtų paėmę daugumos Seime. Matijošaičio ir Karbauskio santykiai yra business as usual. Matijošaitis parėmė Karbauskio Valstiečius, o Prezidento rinkimuose Valstiečiai parems Matijošaitį.

Viską ką dabar valdančioji koalicija turi padaryti ir ką padarys, tai ims pagrindinius žiniasklaidos vienetus už konkolų. Kurlianskis turi būti kvailas, kad nepasinaudoti įtaka LNK. Karbauskis rimtai užsiims LRT. Vieša paslaptis, kad LRT yra konservatorių valdomas ruporas. Užteks sumažinti LRT finansavimą trečdaliu, atleisti Siaurusevičių, ir Jakilaitis lėks lauk, ir tada jau Jakilaitis pasidarys labai malonus visiems.

Argi jis eis dirbti Delfi už minimumą?

Dešiniųjų blogeriai ir clickų generuotojai irgi silpsta. Pvz Užkalnis. Užkalnio koldūnų skandalas bonusų pavidalu Užkalniui kirto per finansus, Užkalnio Grand Show Siemens arenoje, visi penki pasirodymai atšaukti nes niekas nepirko bilietų, (nupirko 28 bilietus į Siemens areną) nes niekam jis neįdomus, jo žurnalėlio niekas neperka, ir labai nenustebsiu, kad Užkalnį ištiks kunigaikščio Vildaugo likimas, tik prasigėręs Vilgaudas, bent butą Vilniaus senamiestyje turėjo. O tada Užkalnio bendraamžių karta po 15 metų žliumbs, kad Lietuvos valstybė, net bazinės pensijos mokėt nenori, nes pagal autorines sutartis dirbo ir pakankamai mokesčių nesumokėjo, ir stažo nėra, ir čia jau, net ne Vilgaudo bet Gavrošo likimas gausis.

Dabartiniai bohemščikai buvusių sovietinių nomenklatūrininkų vaikai, dabartiniai pensininkai guodžiasi, kad vos galą su galu suduria, nes pabaigę visokias dailės, muzikos akademijas ir tapydami paveikslus, nepragyvena. Nes nupirkdavo vieną paveikslą per pusmetį ir iš tos sumos gyvendavo. Ir tokių visų bohemščikų man nė kiek negaila

Eikit dirbti tinginiai!

Eikite dirbti visi žurnaliūgos, veidotyrininkai, šviestuvų dizaineriai ir skrybėlaičių kūrėjai ir visi kiti tinginiai. Eikit dirbt, mokėkit mokesčius Lietuvos valstybei ir laukiu momento, kai Karbauskis paims visą žiniasklaidą už kiaušų, nukirs LRT finansavimą ir su valstybės pagalba uždarys parazitinius, Lietuvos nacionaliniams interesams kenkiančius portalus, kurie pastoviai loja viena tema – Rusai puola ginkluotis reikia.

Sorošas ne amžinas, ilgai tokių projektų nefinansuos. Metas dirbti, padaryti valstybines alkoholio parduotuves, dvigubai pakelti tabako akcizą ir įsivežti pigios darbo jėgos iš Ukrainos, nes esant tokiai emigracijai, greitai nebeliks žmonių, kurie savo sumokamais mokečiais išlaikys Lietuvos pensininkus.Gretos Kildišienės skandalą jūs greitai pamiršite, laukia Bilotaitė ir jos vertimas iš posto. Bijau, kad žmonės pavargs kiekvieną dieną girdėdami tas pačias giesmes ir tiesiog spjaus į politiką, nustos ja domėtis. Kai išminčius valdo šalį, pajamos padvigubėja, kadangi jis panaikina nereikalingas išlaidas.

Ramūnas Karbauskis ir yra tas išminčius savo jėgomis sukūręs šimtamilijoninį koncerną. Metas stambiajam verslui kooperuotis ir pradėti išvien veikti. Trampas pasauliui parodė, kad žmonės nori lyderių kurie kažką jau gyvenime sukūrė ir įdarbino tūkstančius žmonių. Žmonės nenori vadovų postuose matyti hipsterinių anūkų, siurbčiojančių kavą ir darančių mažvaikiškas transliacijas iš Coffe-Inno. Gal ir gerai, kad Masiulio byla bus numarinta. Gal tai ženklas, kad stambieji pradės imtis Lietuvos ekonomikos iš esmės. O Lietuvos žurnalistams reikia nubrėžti griežtas padorumo ribas. Jiems reikia internete sprogdinti saugirdiškas seksualumo bombas ir ne daugiau.

Valstiečiams reikia užsiimti LRT iš pagrindų. LRT finansavimas per didelis. Opozicija negali kontroliuoti visų pagrindinių Lietuvos žiniasklaidos kanalų. Koalicijos lyderiai neprivalo niekam teisintis. Reikia kuo greičiau įgyvendinti Lenkijos modelį, ir šitą darbą patikėti Agnei Širinskienei. Dešinieji, net buvo kuriam laikui užblokavę jos Facebook paskyrą. Tai parodė vieną.

Jos bijoma!


86% Плюс 86% Plus
14% Минус 14% Minus
13   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают