JAV senatorius perspėjo Lietuvą apie atgimstančios Rusijos siekį atkurti imperiją

Ekspertai.eu
+ 0 - 5
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/jav-senatorius-perspejo-lietuva-apie...
7534-12-30 (2016 г.), читали 1752
0


Nuotr. lrs.lt

 

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso delegacija, vadovaujama  senatoriaus respublikono Džono Makeino (John McCain), pranešė Seimo Pirmininko vyresnioji patarėja Dalia Vencevičienė.

„Išskirtinis dėmesys regionui ir naujai kylančių grėsmių įvertinimas – tai mums ypač svarbu šiandien. Lietuva yra tvirtai įsipareigojusi didinti gynybai skiriamas lėšas, esame patikimi partneriai, pasirengę kartu dirbti, siekiant užtikrinti saugumą visose NATO šalyse. JAV dėmesys Baltijos regionui reiškia bendrą strateginę partnerystę ir saugumo garantą“, - susitikimo metu pasakė V. Pranckietis.

Pašnekovai daug dėmesio skyrė branduolinio saugumo klausimams ir Baltarusijoje statomos atominės  elektrinės problemoms, aptartas Lietuvos ir JAV ekonominis bendradarbiavimas, Lietuvos energetinis saugumas, sakoma pranešime.

„Lietuvą ir JAV sieja tvirta draugystė, bendrų vertybių gynimas, abipusė pagarba ir parama. Ypatingai vertiname tai, kad JAV niekada oficialiai nepripažino Lietuvos 1940–1991 m. okupacijos ir Vašingtone veikė Lietuvos diplomatinė atstovybė“, – priminė V. Pranckietis.

reklama

Tuo tarpu nepriklausoma Lietuvos žiniasklaida pacitavo ir nerimą keliančius amerikiečio svečio žodžius.

„Vėl jūs galite būti pašaukti tarnauti, nes yra grėsmė, yra atgimstanti Rusija, kuri siekia atkurti imperiją“, - susirinkusiuosiems prie parlamento rūmų lietuvių ir amerikiečių kariams pasakė Dž. Makeinas.

Kartu jis pabrėžė, kad geriausias būdas išvengti konflikto – būti pasirengus, kad kiekvienas potencialus agresorius suvoktų, jog to kaina bus per didelė.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius yra informavęs, kad Rusija gali pulti NATO šalį Lietuvą dar iki 2017 m. sausio 20 d., t. y. dar tik rengiantis naujai išrinktam prezidentui Donaldui Trampui (Donald Trump) užimti JAV prezidento postą.

Kiek anksčiau politikos specialistai mūsų šalies žmonėms buvo pranešę, kad Rusija visai netoli Vilniaus rengiasi invazijai į Lietuvą, kuri bus paskutinė.

Baltijos šalių gynybos ekspertai yra įspėję, kad siekdami užkariauti Lietuvą ir Baltijos šalis, pirmiausia rusai puls Švediją, kuri nepriklauso NATO, ir užims strategiškai svarbią Gotlando salą.

Taip pat yra tikimybė, kad puolimo prieš Lietuvą provokaciją gali suorganizuoti iš priešiškos šalies atvažiavę turistai į Klaipėdą.

Nereikia pamiršti, kad be to Rusija atnaujina ketvirčio amžiaus senumo bylas apie iš TSRS kariuomenės dezertyravusius kareivius ir imasi teisinio jų persekiojimo. 

Galiausiai Rusija gali pradėti Trečiąjį pasaulinį karą užimdama Latvijos miestus, o Juodkrantėje laipinasi Rusijos specialiosios paskirties karinių daliniai ir t.t.

Todėl dabar tikimasi, kad šis amerikiečių delagacijos vizitas gali nors kuriam laikui atbaidyti rusus nuo puolimo.


0% Плюс 0% Plus
100% Минус 100% Minus
0   5
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают