Gyvatyno kronikos: iš kur tiek šliužų prilindo į Lietuvos valdžią?

Simonas Kroydonas
+ 12 - 2
Автор: Simonas Kroydonas
Источник: https://www.facebook.com/silvijus.maciulis/posts/12156022884...
7534-12-11 (2016 г.), читали 1682
0

1997 metais Vilniaus senamiestyje, Subačiaus gatvėje erdvus dviejų kambarių butas su papildomu antru aukštu, kuriame vėliau buvo įrengti dar trys kambariai, taigi iš viso 5 kambarių butas žinot kiek kainavo?

Nu neatspėsit niekaip. 17.634 litai.

Kiek pamenu, kai 2001 metais kai dėjau į vakarus, ir domėjausi butų kainomis Vilniuje, tai jau tada Vilniaus senamiestyje tokie butai kainuodavo arti pusę milijono litų, bet kandidato į Lietuvos Respublikos Prezidentus Vytenio Andriukaičio realiai penkių kambarių butas pačiame Vilniaus senamiestyje, Subačiaus gatvėje 1997 metais jo paties deklaracijoje buvo įvertintas 17.634 litais.

Žygio Pavilionio a.a. tėvukas irgi kandidatavo į Lietuvos prezidentus. Gerą biznio planą sumastė. Įsigijo naują žiguliuką, ir po kelių metų prakalė jį savo paties vadovaujamam Vilniaus Universitetui ir po to su tuo pačiu žiguliuku, kaip tarnybine mašina sau ir važinėjo. Ai tiesa, dar su kaimynais Vilniaus prestižinėje Čiurliono gatvėje susiprivatizavo didžiulį profesūros butą šalia Vilniaus Universiteto, Astronomijos katedros ir observatorijos.Susikombinavo už investicinius čekius, ir vagnorkes, kaip ir visi kiti. Vos nepamiršau pridurti, kad kandidatas į prezidentus Rolandas Pavilionis deklaravo turintis štuką litų santaupų.

reklama

Kitas kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus Vytautas Lanzbergis tuometinėje savo rinkiminėje kampanijoje paminėjo ir kai kuriuos faktus iš savo asmeninio gyvenimo iš kurių aš pradedu suvokti, kodėl jis taip nevirškina socialdemokratų. Žodžiu Vytautas Lanzbergis jaunystėj buvo vedęs savo kursiokę su kuria susilaukė vaiko ir dar 4 metus pragyveno. Vėliau Lanzbergis susirado kitą panikę ir savo kursiokę žmoną metė per bortą. O ta irgi nepėsčia. Specialiai kerštaudama apsivedė su socialdemokratų tuometiniu lyderiu Aloyzu Sakalu. Galiu priminti, kad tas Aloyzas Sakalas vis dar pislus, nes jau būdamas paliegęs 85 metų senis susirado kažkokią 47 metų žurnalistę. Kažkur skaičiau, kad ta žurnalistė per pažintį 120 kilogramų svėrė, o po to numetė 60 kilogramų. Bet tai kaip ten seniokas dar ją patratina ? Jug jam jau greitai mirt laikas.

Kandidatavo ir du amerikoniški senoliai. Kazys Bobelis ir Tapkius Šlepkius Valdas. Abu su amerikoniškais pasais kandidatavo į Lietuvos prezidentus. O tai ko nekandidatuoti, kai per atstumą iš patogių šiltų amerikoniškų namų bliaudavo, kad Lietuva okupuota komunistų. Kazys Bobelis tai bent pripažino tuos faktus, o Adamkiukas gudresnis. Buvęs kažkoks tai aplinkosaugininkas atsakingas už Čikagos ežero valymo darbus, bet užtat turėjo Kadilaką, o Lietuvių varguoliams baudžiauninkams Kadilakas padarė afigieną įspūdį.

reklama

Na tai kur tau nepadarys įspūdžio!

Lietuvoje per Sovietų Sąjungos griūtį Rusai mums užsuko blokadą. Nebuvo jokio interneto, pampersų. Visko trūko. Visi tuo metu sukosi kaip išmanė vežė limonadus, kramtoškes iš Lenkijos į Lietuvos turgelius, aplink mafija, reketas, sprogdinimai žodžiu bardakas, o čia atvažiuoja Adamkus ir sako, ei chebrytė, išrinkit mane, ir po 20 metų gyvensim kaip amerikiečiai. Nu jei ne kaip amerikiečiai, tai kaip švedai tikrai.

Nu vot ir gyvenam kaip amerikiečiai. Tik tas amerikietiškas gyvenimas toks, kad kas liko Lietuvoje tas turi suktis kaip išmano, arba lįsti korumpuotam valdininkams į užpakalį, kad žmonės galėtų padėti karšto maisto savo vaikams ant stalo.

Tiesa prieš Adamkų buvo toks normalesnis kandidatas Stasys Lozoraitis. Aš dar paauglys prisimenu, kai Lietuvos visuomenė tuomet pasidalino į dvi stovyklas.Vieni už Lozoraitį kiti už Brazauską. Bet Lietuvos viešbutyje apsistojusį kandidatą į prezidentus Lozoraitį, Brazausko siųsti KGB-istai paėmė ir nunuodijo. Ir Lozoraitis užsivertė.

Tada Lietuvos viešbutį kontroliavo Dekanidzė su Vilniaus Brigada, o vėliau Lietuvos viešbutis atiteko Brazauskui, o kai Brazius užsivertė Lietuvos viešbutis atiteko naujai Brazausko žmonai tame pačiame Lietuvos viešbutyje bufetava dirbusiai Kristinai Brazauskienei.

O ji hytra boba!!!

Porą metų santuokoj pagyveno, palaidojo Brazių ir pasiėmė prezidentienės rentą. O šalia, kaimynystėj Turniškėse Brazausko naparnyko Kirkilo žentas Jonas Basalykas ant valstybinės žemės nelegaliai vilų pristatė. Ir ką?

Ir nieko.

Tai vot gerbiamieji. Turniškės nuo seno buvo komuniagų socdemų tėvonija. Tai dabar žinot, kodėl Konservatoriai nemėgsta Socialdemokratų. Todėl ir nemėgsta nes Socialdemokratų tuometinis vadas Aloyzas Sakalas nuviliojo Konservatorių vado Vytauto Lanzbergio žmoną, kuri dar būdama santuokoje pisosi su Aloyzu Sakalu, o vėliau kai patapo per sena, Aloyzas Sakalas metė šitą senę ir susirado perpus jaunesnę žurnalistę.

Ne veltui Lietuviška patarlė sako: Lazda turi du galus.


85% Плюс 85% Plus
15% Минус 15% Minus
12   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают