Iki naujųjų metų specialiosios tarnybos po visą Lietuvą paskleis net 10 tūkst. atvirlaiškių

Ekspertai.eu
+ 0 - 2
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/iki-naujuju-metu-specialiosios-tarny...
7534-12-09 (2016 г.), читали 1693
0

 

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) prisideda prie viešos akcijos ir kviečia vokelį naudoti šventiniams linkėjimams, o ne kyšiams. Kartu su kitomis institucijomis FNTT pareigūnai, minėdami Tarptautinę antikorupcijos dieną, irgi dalins stilizuotus voko formos atvirlaiškius.

„Skaidrumas, sąžiningumas, nulinė tolerancija korupcijos apraiškoms Lietuvos gyventojams tampa savaime suprantamu dalyku, visuomenė ilgainiui supranta tokių nuostatų pokyčių vertę. Tačiau norėtųsi, kad tie pokyčiai vyktų greičiau, juk keistis yra išmokstama. Prie to prisideda ir ši akcija", - sako Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Rameikis.

reklama

Todėl gruodžio 9 dieną, minint Tarptautinę antikorupcijos dieną, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kuruojamų Lietuvos policijos, Muitinės departamento, FNTT, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Kalėjimų departamento ir kitų šalies institucijų imuniteto padalinių pareigūnai ir jaunimo organizacijų atstovai telkiasi bendrai akcijai, kurios tikslas - didinti visuomenės sąmoningumą ir skatinti netoleranciją korupcijos apraiškoms ir nesąžiningam elgesiui. Po visą Lietuvą pasklis atvirlaiškiai, kurie primins, kad vokeliai artėjančių švenčių proga turėtų būti naudojami ne kyšiams, o linkėjimams.

Akcija „Vokelis ne kyšiams, o Jūsų šventiniams linkėjimams“ įsibėgės Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, kurios metu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) dalins stilizuotus voko formos atvirlaiškius, kuriuose įrašytas sveikinimas su Tarptautine antikorupcijos diena – kartu ir priminimas, kad vokai skirti ne kyšiams, o turi kitą paskirtį, ypač artėjančių švenčių proga. Taip pat praeiviai bus kviečiami parašyti savo linkėjimus antikorupciniame stende ir taip išreikšti netoleranciją korupcijai.

Atvirlaiškiai, kuriuose pavaizduotas stilizuotas vokas su antikorupcine žinute ir palinkėjimu, bus dalinami visoje Lietuvoje – numatoma iki Naujųjų metų jų išdalinti per 10 tūkst.

Šaltinis: fntt.lt
 


0% Плюс 0% Plus
100% Минус 100% Minus
0   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают