Kodėl nesėdo buvęs LR žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius? Ir iš kur konservatoriai turi tiek pinigų rinkimams

Simonas Kroydonas
+ 13 - 0
Автор: Simonas Kroydonas
Источник: https://www.facebook.com/silvijus.maciulis/posts/12112630022...
7534-12-08 (2016 г.), читали 1957
0


Kvepia pinigais, vadinasi - nesmirdi

Seimo narys, buvęs LR žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius yra Europos Sąjungos Struktūrinių Fondų skiriamų pinigų grobstytojas. Keista, kodėl jį Starkevičių vis dar dengia Konservatorių viršūnėlės, nors akivaizdu, kad Starkevičius buvo pagrindinis įtariamasis MAILIAUS BYLOJE.

Ar žinote, kodėl Starkevičius nesėdo? Ogi todėl, kad dalis iš ES struktūrinių fondų skirtų pinigų buvo skirta žiniasklaidai už tylą. ir Kazys Starkevičius buvo mūsų žiniasklaidos reabilituotas. Reabilitacija žinoma, ne už dyką. Viskas turi savo kainą.

Nesistebėkite gerbiamieji feisbukiečiai. Visi puikiai žinom, kad Eligijaus Masiulio byla bus numarinta. Jo advokatai stiprūs. Kirs per procesinius pažeidimus, kurių visada įmanoma surasti. Matote dabartinėje Lietuvoje informacija, kurios negalima įrodyti, realiai ji neturi jokios vertės. Geros žinios yra tos, kad tiek socdemai, darbiečiai, konservatoriai, paksistai visi vieningai bijo Skvernelio-Karbauskio tandemo. Be proto bijo.

Visi jie kaip hienos, laukia šių dviejų politinių liūtų klaidų, o vos jiems suklydus, puls juos doroti. Jeigu sakyti nuoširdžiai, tai. Nepavydžiu Valstiečiams. Dabartinė Lietuva pasidarė Kauno modeliu. Viskas pamažu eina geryn.Matote skaitytojai, užtenka pažiūrėti į Regitrą, Lietuvos Geležinkelius, kad suprasti, jog šitų dviejų institucijų reikia imtis nedelsiant. Bloga žinia yra tai, kad Lietuvoje nuosekliai mažėja demokratija. Pakantumas kitokiai nuomonei.Žinoma Prezidentūra dabar stebės įvykius ramiau, nes Seime didelė dauguma, todėl ir viską prognozuoti tampa lengviau.

Valstiečiai yra copy paste Darbo Partija 2004 metais.Jei Karbauskis suvaldys procesus viduje, tris kadencijas turetu ištempti, jei ne - šita kandencija jam bus pirma ir paskutinė. O kaip jums skaitytojai patiktu versija, kad Dalia Grybauskaitė bus sekanti konservatorių premjerė?

Ne šiaip sau mūsų oligarchai išvyko iš Lietuvos. Nors kita vertus. Ar, bet kuris iš jūsų turedamas tiek kapitalo, kiek Numavicius, noretumėt gyventi tokioje Lietuvoje, kokia ji dabar yra?

O dar Rusija šalia !

Daugumai kyla klausimas, o tai iš kur pas konservatorius tokios milijoninės babkės seimo rinkimams?

Mano atsakymas toks. Mažeikių pardavimas Williams ir Telekomo privatizacija buvo stiprios finansinės injekcijos, o, kad viską uždūmint buvo įkurta Europos reikalu ministerija, kurios niekas jau nebepamena, jai vadovavo Laima Andrikiene.

Tuoj bus Sausio 13, visi minėjimai, bet tie kas buvot prie bokšto, kiek pamenat niekas jokių automatų rankose nelaikėt. Nes mes nepriklausomybę patys iškovojom. O štai per Ukrainietiško Maidano įvykius, JAV per mūsiškius Maidanininkams perdavė šimtus AK 47 automatų, o tada ir prasidėjo tikros skerdynės. Jei įdomu ir dėl Snoro, pasakysiu ir apie tai. Uspaskich Lietuvoj, niekur nepabėgo, Numavičiaus vilą perka vaikams. Romanovui nera ko grįžti.Jis jug rusas, o dėl Snoro, mano nuomone bus tyliai susitarta.

Net jei kalbant apie valdančiųjų Valstiečių ir opozicijoje esančių Konservatorių poziciją, pagal realią įtaką ir galią šių dviejų jėgų pozicijose - lygiosios, bet jos truks neilgai, kažkas ims viršų. Jei dabartinė valdžia dirbs skaidriai, spec tarnybu šešėlinis valdymas didelės naudos neduos. Apie Konservatorių juodas makles neiškils niekas. Ir ne todel, kad nieko nėra, nes vien Kaune naujas meras metų pradžiai buvo sumažinęs miesto skolą 45 mln euru. O kur kasmet nusėsdavo tas skirtumas?

Gali nutikti ir tai, jog Kauniečiai užsimanys dar daugiau ministerijų, ir Kaunas bandys apskritai paveržti verslo įtaką iš Vilniaus. Ne veltui Kaunas LIETUVOS ŠIRDIS.

Manote, kad Karbauskis ir Matijošaitis yra lojalūs vienas kitam ir neišskiriami bičiuliai? Nė velnio. Tarp jų yra business as usual ir ne daugiau. Reikia suprasti ir tai, kad nelabai opozicijai patiks šitos mano įžvalgos, juolab, kad jie iš kailio nėrėsi "Lietuvos Dieną" ar "Ekspertai.eu" portalus parodyti kaip portalus keliančius grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Matote kaip su tuo neurolingvistiniu programavimu yra.

reklama

Delfi geriausiai tai įvaldė su Rusai Puola. Mes aišku trolinam Lanzbergį, bet tai yra good fun. Žinomi faktai ir tie, kad STT nuolat nutekina faktus portalui 15min.lt.
Aukščiausią lygmenį STT pasiekė tada, kai vos ne live formatu transliavo Vainausko sulaikymą. Manau to jau buvo per daug, bet vėliau STT padarė išvadas ir reabilitavosi.

Grįžtant prie Kauno ir MAILIAUS bylos reikalų, Kupčinsko reikalų yra žinoma tai, kad šiuo metu Kupcinskas yra niekas net Kaune.Andriui Kupčinskui labai didelę įtaką norėjo daryti Kazys Starkevicius, kuris yra vaikščiojantis blogis, bet jo zmogus taryboj buvo Gudišauskiene, kuri irgi nebuvo Kupcinsko komandoj

Kaip visos tos machinacijos vyksta?

Europos Sąjungos struktūrinių fondų pavidalu pasisavintos milijoninės lėšos pereina tas lėšas administruojantiems valdininkams, o tada jau jie otkatų forma dalį lėšų paskiria ir savo klano valdomai žiniasklaidai. Tos lėšos yra didelės. Oficialių duomenų apie konkrečias sumas nėra, tačiau teigiama, jog per metus susidaro gana solidžios sumos. Kai kas teigia – apie 20 milijonų eurų per metus (tai sudarytų apie 40 proc. per 2016 metus Lietuvoje reklamai išleistų pinigų žiniasklaidoje. Žiniasklaidai tų lėšų reikia. Ypač jų reikėjo šiais metais, kai dėl pasikeitusios mokestinės aplinkos ir sumažėjusių privačių įmonių reklamos biudžetų žiniasklaida Lietuvoje atsidūrė ypač sunkioje padėtyje. Esant skaidriai valdžiai ir nekorumpuotiems politikams, žiniasklaidai skirti pinigai galėtų padėti jai lengviau išgyventi sunkmetį. Čia kalbu apie visą žiniasklaidą – nuo regioninės iki nacionalinės, nuo radijo iki televizijos, nuo spaudos iki interneto.Skaidriai dalijamos lėšos taip pat sudarytų vienodas sąlygas konkurencijai ir ilgainiui galbūt lemtų, kad išliktų arba kokybiškiausi, arba tie, kurių labiausiai reikia šiandieninei Lietuvos visuomenei.

Viso šito nusikalstamo ES struktūrinių fondų lėšų paskirstymo Delfi, Alfa.lt, TV3 ir 15min.lt architektas – konservatorius Kazimieras Starkevičius

Kazys Starkevičius:

  • 1963 m. mokėsi Rokų pradinėje mokykloje;
  • 1967 m. perėjo į Kauno 13-ąją vidurinę mokyklą. Ją baigė 1974 m. 1974–1979 m. studijęs Vilniaus valstybinio universiteto Istorijos fakultete įgijo bibliotekininko ir bibliografo, 1984–1989 m. VU Teisės fakultete – teisininko specialybes;
  • Nuo 1979 m. dirbo Lietuvos mokslinės techninės informacijos instituto Kauno filiale informacijos sektoriaus vedėju. 1982–1990 m. buvo Kauno rajono ir miesto vykdomojo komiteto inspektorius, Bendrojo skyriaus vedėjas. 1990–1995 m. dirbo Kauno miesto savivaldybėsBendrojo skyriaus vedėju, 1995 m. – Teisės skyriaus vedėju, 1995–1997 m. – savivaldybės administratoriumi;
  • 1997–2000 m. buvo Kauno apskrities viršininkas;
  • Išrinktas į 2000–2003 m., 2003–2007 m. ir 2007–2011 m. Kauno miesto savivaldybės tarybas;
  • 2000–2001 m. ir 2003–2004 m. buvo Kauno miesto savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas. Išrinktas į 2004-2008 m., 2008-2012 m. kadencijos Seimus;
  • 2008–2012 m. – Lietuvos žemės ūkio ministras.

Kazys Starkevičius, būdamas Lietuvos Žemės Ūkio ministru per 2009-2010 metus pasirašė sutarčių dėl kelių milijonų litų skyrimo žiniasklaidai, pats nuspręsdamas, kam duoti, o kam ne. Viešųjų pirkimų tarnyba išnagrinėjusi Starkevičiaus makles. Žemės ūkio ministerijai oficialiai pareiškė jog šie pirkimai buvo įvykdyti pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimus.Bet Starkevičiui buvo giliai nusišikt. Jį rėmė tuo metu Lietuvą valdžiusi visa Konservatorių viršūnėlė ir nelegaliai gausiai finansuojama dešinioji Lietuvos žiniasklaida, o konkrečiau tai TV3, Delfi, Alfa.lt, 15min. lt

Starkevičiui, kairioji kritika buvo nė motais ir 2010 metų balandžio mėnesį, per savaitę su prodešiniaisiais portalais, žiniasklaidos TV kanalais buvo pasirašyta sutarčių už maždaug 5 milijonus litų. Jei kas neprisimena, kuo šis laikotarpis susijęs su K.Starkevičiumi, priminsiu: „mailiaus byla“.

Apie šią bylą ir apie K.Starkevičiaus vaidmenį joje Lietuvos žiniasklaida rašė gana daug. Apie K.Starkevičiaus ir R.Visokavičiaus telefoninius pokalbius, apie tai, kaip opozicija kaltino premjero patarėją kišantis į teisėsaugos institucijų darbą, apie tai, jog buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas K.Lukauskas teigė, jog ministras viską žinojo.Netrukus po to K.Starkevičius iš įtariamojo šioje byloje tapo paprastuoju liudininku.

Mailiaus byla iki šiol neišspręsta, o triukšmų jau dėl jos buvo tiek, kad niekas ir nesupranta, kas ir kaip čia vyksta ir kodėl kažkokie tenai vargani 20 milijonų iš ES gautų pinigų kelia tiek problemų. Jei aišku ne tai, kad kažkokiu būdu čia įsivėlė ir Nacionalinė Mokėjimų Agentūra bei kartu su tuo buvo minimas ir garsus Romualdas Visokavičius, ir ŽŪM ministras Kazys Starkevičius.

Šioje byloje savo pavadinimais sufigūravo tokios firmos, kaip Angila, Žuvintas, Commence, Aniro, Accabi, Prontis ir Brija, kurios ruošėsi visokias žuvis auginti, įskaitant ir kažkokius eršketus bei šamus ir netgi ungurius bei žadėjo investuoti po kažkiek ten milijonų į tai. Tai paskui imta kalbėt, kad investuot nieko ir nesiruošė, o reikalas buvęs paprastu - užrašyti daug pinigų, bet viską padaryti be savo pinigų, o tik iš fondų, o dar taip, kad tų pinigų ir atliktų. Tai čia aišku spręsti sunku, bet kad tą patį šlamštą sau pačiam galima parduoti kelis kartus brangiau už svetimus pinigus ir taip užsidirbt - tai jau čia suprantama, kad ir mes taip darytume, jei tik pinigų kas nors duotų.

Tai žinoma, kad čia iki šiol neaišku, ar taip buvo, ar nebuvo, nes vieni dar rėkia, kad viskas gražu, o kiti jau seniai spjaudosi, kad čia kažkokios vagystės. Tai patys verslininkai čia pasakoja visiems, kad valdžia sužlugdė 7 sėkmingas įmones, kurios puikiai veikė, o visi kaltinimai iš piršto laužti

Trečius metus po teismus tampomi verslininkai, ketinę įgyvendinti žuvivaisos projektus, bet paversti milijonų grobstytojais, jau seniai kalba sulaukę įspėjimų, kad įžengė į mafijos veiklos lauką. Tačiau nei jie, nei pagrindiniu kaltininku paverstas buvęs ambasadorius Romualdas Visokavičius nesitikėjo, kad mafijos vaidmenį perims teisėsauga.

Mailiaus Bylos, didžiulės apimties tyrimas, parodė, kas laukia krašto verslininkų, panorusių nerti į sritį, jau pasidalytą suinteresuotų grupių.Ši byla, yra lydima politinio ažiotažo, skambių pareiškimų, pagal tyrėjų dūdelę nesutinkančių šokti teisėjų nušalinimo. O dar labiau besiknisant gilyn pradeda atsirasti įtarimų, kad vadinamoji mailiaus byla galėjo tarnauti priedanga kur kas didesnio masto aferai, kurioje už mažų žuvelių kyšo milijoniniai ranka rankon veikiančių politikų, jų valdomų teisėsaugos institucijų ir nusikalstamo pasaulio interesai.

Keisčiausia, kad STT likdavo durniaus vietoje, kai įvykdoma tranki operacija, sulaikoma 30 žmonių, uždaromi į areštines, toliau trimituojama apie milijonus pagrobto PVM ir dar kažkokių dalykų. O kai atliekamos revizijos, paaiškėja, kad tie milijonai - tik šimtai tūkstančių. Iš 30 įtariamųjų lieka tik 5. O teismas nuteisia vieną ir tik už 10 tūkstančių.Todėl įvyko, kas įvyko ir iš STT, VRM nemažai profų tiesiog paėmė ir išėjo.Liko dauguma papirktų, arba konservatoriams pavaldžių pareigūnų, kurie tiesiog neturėjo jokio kito pasirinkimo.Visgi yra šeima, vaikai, banko paskolos, o kur žmonėms eiti?

Negalima viešajai erdvei pateikti to produkto ne tokio, koks jis yra iš tikro. Tiksliau galima kalbėti tik atlikus tyrimą. Iš tų kelių dešimčių pakliuvo ir nekaltų žmonių. Jiems buvo sugadinta karjera, suterštas geras vardas - buvo ir tokių atvejų. Kai kada aš pašiurpdavau. Kas čia, ar Stalino laikai, kada vykdoma operacija ir sulaikoma 30 žmonių..." - prieš kelerius metus žiniasklaidai piktinosi Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.Ir šis prokuroras buvo teisus. Prokuroras tąsyk kalbėjo ne apie "mailiaus" bylą - apie kitas garsiai pradedamas, bet tyliai užbaigiamas teisėsaugininkų operacijas.

reklama

2010-ųjų kovą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai sulaikė septynis asmenis, esą ketinusius pasisavinti žuvivaisai skiriamus ES milijonus, dar septyniems pareiškė įtarimus. Netrukus į žiniasklaidą buvo nutekinta konkreti informacija, kad pagrindinis gaujos, kaip teigta, nusitaikiusios į 22, 5 mln. litų paramos, organizatorius yra praeityje populiaraus muzikos festivalio "Vilniaus bokštai" laureatas dainininkas Vytautas Petrušonis, nutylint, kad jis - ir diplomuotas inžinierius, 13 pastarųjų metų gilinęsis į žuvivaisos projektus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Kaip teigta, tai V.Petrušonis esą sumanė, kaip per Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM), administruojančią ES paramą, pasisavinti lėšas, ir šią idėją įgyvendinti įkalbėjo baldais prekiaujančius Kauno verslininkus brolius Egidijų bei Mindaugą Gesevičius. Tuo pat metu pranešta, kad grupuotė turėjo įtakingų globėjų, kurie projektą pinigams gauti stūmė valdžios koridoriuose, o netrukus įvardyta, kad toks pažinčių nestokojantis žmogus - neseniai iš darbo Kazachstane grįžęs ambasadorius R.Visokavičius. Vos po kelių dienų FNTT "pasitaisė" - gaują organizavo verslininkas E.Gesevičius. Tai jis esą įkūrė 7 fiktyvias bendroves, kurioms vadovauti paskyrė savo šeimos narius, tai jis sumanė įsigyti apleistas kiaulides, kurias ketino pristatyti kaip tinkamas patalpas mailiui auginti, jis pasitelkė V.Petrušonį ir įtraukė į projektą R.Visokavičių, už globą pristatęs ilgą laiką viso krašto pinigus tvarkiusiam ambasadoriui kyšį - keliasdešimt tūkstančių litų vertus kelis itališkų baldų komplektus.

Viešojoje erdvėje nebuvo atskleista tik pagrindinė šios bylos detalė - tai, kad be jokio teismo jau nuteisti ir sukčiais jau vadinami verslininkai europinės paramos dar nebuvo gavę, tad ir nuspręsti, būtų jie pasisavinę prašytus milijonus ar vis dėlto įsukę sėkmingą verslą, progos niekas negavo.

Tik kiek vėliau, paklaustas, ar "sukčiai" buvo labai arti ES milijonų, tyrimą kontroliuojantis Generalinės prokuratūros (GP) prokuroras Dainius Baraniūnas ištarė: "Kol kas buvo vertinamos paraiškos gauti paramą. Kilus įtarimų, NMA buvo paprašiusi papildomų duomenų. Esant teigiamam įvertinimui, pasirašoma rėmimo sutartis, ir tik tada projektas pradedamas vykdyti." Tačiau paraiškų įvertinimo, taigi, ir pinigų skyrimo, nebuvo - tam kelią užkirto, kaip teigta, sėkminga FNTT operacija.

Praėjus metams, jau 2011-aisiais, teismą pasiekusioje byloje iš minėtų 16-os įtariamųjų liko vos 9. Iš 22, 5 mln. litų, kuriuos esą ketinta pagrobti, - 10 mln. litų. Iš tyrimo medžiagos išnyko jį kelis mėnesius "puošusi" žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus pavardė - politikas, iš pradžių apklaustas kaip specialusis liudininkas, byloje dabar nebefigūruoja, kaip ir į dugną temptas tuometinis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas Kazimieras Lukauskas. Tačiau byloje, kurią pirmoji atsivertusi teisėja neslėpė nuostabos dėl prieštaringai suformuluotų ir vienas kitą paneigiančių kaltinimų, tebelieka R.Visokavičiaus pavardė. Ambasadorius, per ilgus atstovavimo Lietuvai metus įpratęs ginti krašto verslininkų interesus, šioje byloje kaltinamas bandęs paveikti žemės ūkio ministrą K.Starkevičių priimti žuvivaisos projektą įgyvendinti siekiančiam E.Gesevičiui palankius sprendimus, VMVT vadovą K.Lukauską - išduoti suklastotus veterinarinius dokumentus, o Ūkio banką ir jo steigėją Vladimirą Romanovą - falsifikuotus patvirtinimus apie verslininkams ketinamą suteikti paskolą.

Kazimiero Stankevičiaus sliduma ir dviveidiškumą atskleidžia ir faktas kai po kreipimosi į FNTT autorystę linkęs prisiimti žemės ūkio ministras K.Starkevičius, pamatęs kad reikalai krypsta blogon pusėn išvertė skūrą į kitą pusę ir jau pradėjo aiškinti, kad jam visas šitas reikalas jau anksčiau sukėlė didelių įtarimų, paskatinusių kreiptis į specialiąsias tarnybas ko pasekoje šiame tyrime iš įtariamojo perėjo į liudininko statusą.

2009-ųjų pradžioje, vos keliais mėnesiais anksčiau, nei pradėjo domėtis "mailiaus" projektais, FNTT užčiuopė platų žuvų gaudymo, perdirbimo ir pardavimo mafijos tinklą, veikiantį nuo Panemunės ir Klaipėdos iki Tauragės, siekiantį Vilnių ir išeinantį už Lietuvos ribų. Šiame didelę naudą krašto ekonomikos skaidrumui galėjusiame atnešti tyrime figūravo žuvininkystės bendrovė "Lignesa" - vidaus reikalų ministro R.Palaičio partijos kolegos Jono Dungveckio vadovaujama bendrovė, kurios veiklos skaidrumu buvo itin stipriai suabejota.

Bendrovės veikla sieta ir su šešėliniu Tauragės valdovu vadinamo Arūno Pukelio-Šviniaus, intensyviai bendravusio tiek su Tauragės, tiek, kaip teigiama, su sostinės įtakingais politikais, interesais. Manoma, kad A.Pukelis-Švinius yra viena svarbiausių "žuvų mafijos", kurios pinigai sukasi legaliame žuvų versle, figūrų. Spaudoje buvo rašyta apie jo investicijas į Raseinių tvenkinius ir žuvų restoraną prie greitkelio Kaunas-Klaipėda, taip pat minėta, jog A.Pukelis - vienos J.Dungveckio įmonių akcininkas.Štai kodėl Švinius ilgą laiką yra nejudinamas, ir vėliau jis perėjo į Baltarusijos krovinių pervežimo geležinkeliu biznį. Kokia svarbi Mailiaus Byla buvo rodo ir tai, kad rizikuodamas savo karjera, dabar jau atleisto FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus valia atnaujintu bendrovės veiklos tyrimu intensyviai domėjosi jį pakeisti besirengiantis tuometinio ministro R.Palaičio proteguotas Kęstutis Jucevičius, net neturėdamas teisės prieiti prie tų dokumentų.

Regis, "mailiaus" projektą įgyvendinti panorę verslininkai sujudino itin didelį širšių lizdą. Mat tuo metu, kai nuopelnais užkardžius ketinimus grobstyti ES lėšas ėmė girtis ministras K.Starkevičius, tokią pat informaciją viešumoje ėmėsi platinti ir partijai "Tvarka ir teisingumas" (TTP) atstovaujantis pamario parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.

"Buvau pirmas asmuo, kuris kreipėsi į spec. tarnybas, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo neteisėto veikimo. Po šio mano kreipimosi keli žmonės buvo sulaikyti, taip pat ir R.Visokavičius. Į mane kreipėsi žvejai, kurie papasakojo, kad vyksta labai nešvarūs dalykai, ir dar tada R.Visokavičius toje byloje net nefigūravo", - žiniasklaidai gyrėsi R.Žemaitaitis. Kas tie žvejai, R.Žemaitaitis neatskleidžia iki šiol. "Paprasti žvejai. Iš to krašto, Šilutės, iš kur ir aš esu", - tvirtino parlamentaras.

Mailiaus byla baigėsi tuo, kad Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis panaikino Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado leidimus dirbti su slapta informacija.Gailiui ir Giržadui buvo išreikštas nepasitikėjimas. Negana to, juos dar patikrino ir poligrafu. Mano žiniomis visi šie patikrinimai buvo susiję su atliekamu tyrimu dėl informacijos nutekinimo apie banką "Snoras". Paaiškėjo, kad slapti duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus kažkokiu paslaptingu būdu atsidūrė "Snoro" akcininkų rankose.

Mailiaus Byloje Devyni teisiamieji kėsinosi pasisavinti daugiau nei 20 mln. litų iš ES ir Lietuvos biudžeto neva žuvų mailiui auginti. Tarp teisiamųjų dominavo buvęs Lietuvos banko vadovas ir ambasadorius Romualdas Visokavičius ir buvęs žemės ūkio reikalų ministras Kazimieras Starkevičius. 40 milijonų eurų nuostolių atnešusioje, ir milijonus eurų kainavusioje tyrimo byloje visi įtariamieji išlipo sausi, o Kauno tarybos narys Kazimieras Starkevičius ir vėl pamažu taikosi į naujus Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamus projektus.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
13   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают