Įslaptintų KGB'istų valstybėje susirūpinimą sukėlė JAV televizijos transliuotojai

Ekspertai.eu
+ 0 - 5
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/islaptintu-kgb-apos-istu-valstybeje-...
7534-12-06 (2016 г.), читали 2518
0

 

Lietuva paragino JAV televizijos transliuotojus neklaidinti žiūrovų nurodant Lietuvos krepšininkų kilmės šalį, pranešė užsienio reikalų ministerija.

„Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Jungtinėms Meksikos Valstijoms atkreipė Jungtinių Amerikos Valstijų regioninės kabelinės ir satelitinės televizijos ir radijo asociacijos (MSG), Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komisaro ir JAV krepšinio komandos „Knicks“ vadovų dėmesį dėl transliacijų metu nurodomos klaidinančios informacijos apie JAV žaidžiančių lietuvių krepšininkų kilmės šalį“, - skelbiama ministerijos pranešime.

reklama

Kreipimesi ambasada pabrėžė, kad visai lietuvių bendruomenei pasaulyje sukėlė didelį susirūpinimą tai, kad varžybų transliacijos metu JAV krepšinio komandoje „Knicks“ žaidžiančio Mindaugo Kuzminsko gimimo vieta buvo nurodyta Vilnius, Tarybų Sąjunga, kadangi Tarybų Sąjunga nebeegzistuoja. Lietuva kovojo už savo laisvę ir atkūrė nepriklausomybę prieš 26-erius metus, 1990 m. kovo 11 d. Ambasada laiške priminė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos niekada nepripažino Lietuvos okupacijos ir niekada nelaikė Lietuvos Tarybų Sąjungos dalimi.

Greičiausiai JAV televizijos transliuotojų niekas nesuklaidino ir jie rėmėsi tuo, kad Lietuvos Seimas dar 2015 m. įslaptino visus prieš Lietuvą veikusius KGB'istus. Tarybų Sąjungai prisiekę ir dirbę KGB'istai dabar Lietuvoje iš viso įslaptinti 100 metų. Veikiausiai JAV televizijos transliuotojai žinodami, kad Lietuva pasaulyje yra ne tik violetinė vieta, kur slapta už gerą atlygį kankinami kaliniai, bet ir patikima tarybinių KGB'istų prieglauda ir priskyrė lietuvių krepšininką prie Tarybų Sąjungos.


0% Плюс 0% Plus
100% Минус 100% Minus
0   5
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают