Prielaida, kuri gali tapti realybe: konfliktas tampa nevaldomu – abi pusės apsikeičia naujomis atakomis

Anonimusas
+ 1 - 4
Автор: Albertinas Polius
Источник: http://www.ekspertai.eu/prielaidakuri-gali-tapti-realybekonf...
7534-12-04 (2016 г.), читали 2173
0

 

Pagrindinė šios dienos nepriklausomo portalo delfi.lt žinia – plinta įrašas, kaip vyktų NATO ir Rusijos branduolinis karas.

„Virš Baltijos jūros NATO karo laivai numuša Rusijos žvalgybinį lėktuvą, kuris prieš tai pažeidė Latvijos sieną. Rusija atsako atakuodama du JAV karo lavus. Konfliktas tampa nevaldomu – abi pusės apsikeičia naujomis atakomis, branduoliniais smūgiais, o toks nusiritimas į Trečiojo pasaulinio karo pragarą rodomas tariamoje britų transliuotojo BBC studijoje“, - skelbiama analitinėje publikacijoje.

Savo įžvalgas analitinėje analizėje išsakė ir konservatorių analitikas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Nerijus Maliukevičius. Cituojami ir kitų šalių analitikai.
 

reklama


Kadras iš BBC filmo kaip Rusija pusl Rytų Europą.

Karo žinovų teigimu, karas tikrai gali prasidėti, nes karai vienaip ar kitaip prasideda.

Vis dėlto N. Maliukevičiaus nuomone ši BBC dokumentika toli gražu neprimena profesionalios BBC laidos, kokią siekiama vaizduoti.

„Šiek tiek mėgėjiškas įrašas. Nesakau, kad čia koks Kremliaus projektas, gali būti koks nors socialinis eksperimentas, bet jei būčiau specialiųjų tarnybų analitikas, man būtų labai įdomu pažiūrėti, kokį poveikį šis video sukėlė“, – kritiškai naująjį britų filmą analizavo lietuvių analitikas.

Tačiau nenorėto būti įvardinto Krašto apsaugos ministerijos karininko nuomone, į šią BBC informaciją nereikėtų žiūrėti pro pirštus.

„Taip, šiandien ar ryt rusai gal ir nepuls, tačiau kas garantuos, kad nepuls po to? Iš ruso visada galima tikėtis netikėtų dovanų, ypač prieš ar po Kalėdų“, - sakė karininkas.

Susiję:

Po dr. Nerijaus Maliukevičiaus smūgio nebelaiko Kremliaus nervai   


20% Плюс 20% Plus
80% Минус 80% Minus
1   4
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают