V. Urbonavičiūtė. Sveikinu, jūs ką tik tapote propagandos skleidėju!

Anonimusas
+ 15 - 0
Автор: Viktorija Urbonavičiūtė
Источник: http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/v-urbonaviciute-sveikinu...
7534-12-03 (2016 г.), читали 1575
0


LDiena.lt: Skandinavų "Delfio" samdinė arba nežino, arba sąmoningai nutyli, kad Rasos istorija po "Feisbuką" klaidžioja jau daugiau negu porą mėnesių. Ir praktiškai visose buvusios Tarybų Sąjungos respublikose pradinis įrašas yra išverčiamas iš rusų į tos šalies kalbą, nes būtent tokios istorijos geriausiai rodo kas yra tikroji Tautų Draugystė ir tikrasis Žmoniškumas

Praėjusią savaitę feisbuke sukosi jautri istorija apie mergaitę Raselę, kuriai 1983 m. kilniaširdis gruzinas gydytojas iš Maskvos bei daugybė žmonių susivienijusių „gerumo estafetėje“ išgelbėjo ir gyvybę, ir galimybę vaikščioti.

Prie ko čia Raselė, propaganda ir jūs? – „tikrai mylintys Lietuvą“, kasdien tą įrodantys savo darbu ir gyvenimu čia ar siunčiamais iš užsienio pinigais artimiesiems bei dosnia parama labdaros idėjoms – teisėtai nustebsite.

LDiena.lt: pirmosios dvi pastraipos puikiai atspindi visą taip vadinamos "žurnalistės" pasaulėžiūros esmę: unikali operacija, vienintelė pasaulyje, kai pasmerktas invalidumui vaikas nukeliauja neįtikėtiną kelią per pusę milžiniškos šalies, kai prie to prisideda daugybė žmonių, o ne tik vienas įdomu kodėl išskirtas gruzinas, kai visoje istorijoje nėra nė lašo negatyvo, šiandieninės "humanystės" paniekinamai įspraudžiama į kabutes, o kaip "tikrai mylinčių" Lietuvą etalonu pateikiami pabėgę iš jos žmonės, kurie nusprendė mylėti savo Tėvynę saugiu atstumu.

reklama

Rašau jums, nes tikriausiai esate mano feisbuko draugas, arba mano draugo draugas, o galbūt net artima mano giminė. Rašau jums, nes jūs ką tik pasidalinote minėtu feisbuko įrašu arba paspaudėte po juo „Patinka“ mygtuką. O gal pasidalinote tikrai neatremiama mergaitės Mašenkos išmintimi ar viena iš daugelio feisbuke klajojančių idiliškų nuotraukų, kurioje tėtis atsipūtęs skaito laikraštį, sūnus ar dukra klusniai žaidžia, o mama dengia stalą vakarienei ar tiesiog ilsisi; o gal jūs ką tik paspaudėte „Patinka“ po nostalgišku kažkieno įrašu apie laikus be mobiliojo telefono, kalnus sniego ir tikrą plombyrą tik už 10 kapeikų. Juk atpažinote save, tiesa?


LDiena.lt: Mažoji mergaitė Mašenka, nors ir gimė praėjus daugiau 20 metų po TSRS sunaikinimo - taip pat tarybofobinių rusofrenikų taikiklyje

„Ir kas čia blogo???” – paklausite jūs, o gal net pagalvosite, kad man kažkas negerai su galva. Viskas gerai – ir su Jūsų galva, ir su mano. Tačiau tokia jau ta propaganda – profesionaliai kuriama ji yra sunkiai atpažįstama. Ji kuriama taip, kad primintų jums nerūpestingą vaikystę, pirmąją sportinę pergalę, o gal net pakviptų apelsinais arba mamos keptais žagarėliais. Propagandos formų yra daug ir ją konstruojanti ranka puikiai išmano žmogaus psichologiją. Argi tokia žmogiška „Raselės istorija“ neverta pasidalinimo? O tas šeimos idilės atvirukas su užrašu „Ir visko mums pakako…“ – kas jame blogo? Juk ta nuotrauka alsuoja tokia ramybe ir yra tokia priešingybė šiandieninei kovai už būvį – nuolatinį stresą darbe, rūpestį laiku sumokėti paskolas, lizingo įmokas, o dar tie akis draskantys dabartiniai vaikai...

reklama


Pati laimingiausia vaikystė

Štai čia ir prasideda tai, ko jūs neplanavote, bet už jus jau suplanavo tie, kas pasiūlė jums šią nostalgišką kelionę laiku. Net nepajutote, kaip dalinantis įrašu jums išsprūdo „tokių gydytojų DABAR nebėra“, „Bet tikrai TADA mums visko užteko…“ ar kažkas panašaus.


Ir visko užteko

Sveikinu, jūs ką tik tapote ne tik propagandos auka, bet ir ... propagandos skleidėju! „Tai ką daryti?“ –teisėtai supyksite jūs, jei vis dar skaitote. „Ką jau ir emocijų savo negaliu išreikšti, negaliu prisiminimais pasidalinti?“ Galite. Ir netgi turite. Tik būkite atsargūs! Rašau jums , nes žinau, kas ir kodėl jums siūlo šią kelionę į „gazirovkės“ už tris kapeikas laikus. Į tuos laikus, kai atostogos Turkijoje, Egipte, ar skrydis pas gimines Londone atrodė didesnė utopija nei Aukso puodo laimėjimas, kai džinsai buvo prabangos prekė, namai apelsinais kvepėjo vos keliskart metuose, o mamos kepti žagarėliai būtinai dar turėdavo produktų medžioklės priešistorę. Ir net jei kartais jums prasiveržia nostalgiškas „O TADA buvo…“, rašau jums, nes žinau, kad tikro šampano paskanauti norėtumėte labiau nei „gazirovkės“ už tris kapeikas.


Pamenate, kokie skanūs jie buvo? Dabar - ne tokie...


Už 3 kapeikas - su sirupu

Kitąkart prieš spausdami „Patinka“ po įrašu nostalgiškai primenančiu „TADA“ laikus tiesiog sekundei stabtelėkite ir paklauskite savęs, ar tikrai šiandien norėtumėte likti įstrigę ties „gazirovkės“ už tris kapeikas automatu?

P.S. šio straipsnio autorė penkerius metus gyveno ir dirbo valstybėje, siūlančioje šias nostalgiškas keliones atgal į praeitį tad apie ją ji žino ne iš nuogirdų ar žiniasklaidos.


LDiena.lt: mielas skaitytojau, šita tetulė, Viktorija Urbonavičiūtė, ką tik tau paaiškino, kad būtent tu esi propagandos skleidėjas, o ne jie - rašantys už pinigus pagal užsakytas temas, masinių durninimo organų samdiniai

 

 

 


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
15   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают