Lietuvos valstybės saugumo departamentas nekabins Lietuvos verslui „Maskvos“ etikečių

Anonimusas
+ 4 - 0
Автор: Jūratė Kielė
Источник: http://www.ekspertai.eu/vsd-nekabins-versluimaskvosetikeciu9...
7534-11-24 (2016 г.), читали 3348
0


Lietuvos gynėjų bastionas Pilaitės pakraštyje

 

Specialiosios tarnybos neklijuos etikečių tiems šalies verslininkams, kurių verslo interesai nukreipti į Rusiją ir kitas „nedraugiškas“ šalis. Tokį patikinimą išgirdo praėjusią savaitę Valstybės saugumo departamente apsilankę Lietuvos verslo konfederacijos atstovai.

„Esu stebimas kaip per didinamąjį stiklą. Bijau“, - tokį prisipažinimą išsakė ne vienas „Vakaro žinių“ kalbintas verslininkas.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus patvirtino, kad „Rytų baimė“ iš tiesų egzistuoja. Tačiau to negalima vertinti vienaprasmiškai. Viena vertus, pavojus iš ano regiono yra objektyvi realybė, bet dažnai juo spekuliuoja savo žodžių nepasveriantys politikai.

reklama

Apie tai praėjusią savaitę buvo kalbama verslininkų ir specialiųjų tarnybų atstovų susitikime.

„Valstybės saugumo departamento vadovybės, su kuria bendravome, požiūris yra racionalus, tas džiugina. Sutarėme, kad esant kokiems nors neaiškumams, vykdant verslą su Rytais, galima bus pasitarti, gauti informacijos apie potencialius verslo partnerius ir panašiai. Natūralu, kad pats verslas neturi tokių galimybių. Juk pradėdamas verslą pasitiki partneriu, nesvarbu, ar jis iš Vakarų, ar iš Rytų. Ir ne visada gali žinoti, kas slepiasi po normaliai atrodančiu žmogumi. Iš tikrųjų tai nėra verslininko kaltė“, - aiškino V.Sutkus.

Bet tai neturi tapti priežastimi vengti verslo ryšių su tokiomis šalimis kaip Rusija, Kazachstanas, Azerbaidžanas, Baltarusija ar nevienareikšmiškai vertinama Ukraina. Visam pasauliui šis blokas yra įdomus, su juo prekiaujama.

„Valstybės saugumo departamentas sako, kad nieko nelipdys. Viskas bus pasverta“, - šalies verslininkus, turinčius ryšių su Rusija, po apsilankymo VSD nuramino V.Sutkus.

Verslininkų atstovas primena, kad esame ta šalis, už kurios prasideda Rytų blokas, ir turime susitaikyti su savo geopolitinės padėties pavojais.

„Turime rūpintis savo saugumu, skirti pakankamai lėšų ginkluotei. O kalbant apie verslo ryšius su Rytais, manau, reikia su jais prekiauti, uždirbti pinigus, iš jų pirkti ginklus nuo tų pačių mums nedraugiškų valstybių“, - teigė V.Sutkus.

Šaltinis: respublika.lt


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают