Šimašiaus bendražygė Brigita Gaitanži ne tą Xuiiii---lo vadino

Anonimusas
+ 16 - 4
Автор: Vladas Lukoševičius
Источник: http://www.delfi.lt/news/daily/medijos-karas-propaganda/apie...
7534-11-14 (2016 г.), читали 3037
0

Čia biški faktų iš Lansbergio biografijos. Na, negražu laisvės pribuvėją Lansbergį Xuiiiii-lo vadinti, bet niekur nedingsi nuo KGB praeities. O buvusių KGB-istų nebūna:

1945-1949 m. Vytautas LANDSBERGIS, nepersekiojamas ir nevaržomas, mokėsi Kauno J.Gruodžio muzikos mokykloje.

1950-1955 – studijavo prestižinėje Lietuvos TSR valstybinėje konservatorijoje.

1952 m. vasario 22 d., būdamas konservatorijos antrame kurse, pasiprašė priimamas į VLKJS narius, o 1952 m. balandžio 9 d. jį priėmė į „šlovingąjį” komjaunimą.

1953 m. kaip labai aktyvų ir patikimą komjaunuolį, studentą V. Landsbergį išrinko Konservatorijos komjaunimo organizacijos (joje buvo apie 150 komjaunuolių) Komiteto nariu. Be KGB ypač smulkaus filtro, tuo metu nieko nerinkdavo į komjaunimo komitetą. Būdamas aktyviu ir patikimu komjaunimo Komiteto nariu, studentas V. Landsbergis dalyvavo beveik visuose Konservatorijos partinės organizacijos susirinkimuose ir jos biuro posėdžiuose, aktyviai gvildeno komjaunimo veiklos gerinimo ir plėtojimo problemas.

reklama

V. Landsbergis per visus tarybinius metus niekieno nevaržomas ir netrukdomas vis aukščiau ir aukščiau kopė karjeros laiptais.

1957-1974 m. jis dirbo tuometiniame Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute vyr. dėstytoju ir docentu.

1974-1978 m. – LTSR valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultete docentu.

1969 m. jam buvo suteiktas menotyros mokslų kandidato (dabar daktaro) laipsnis. 1978 m. -profesoriaus mokslinis vardas.

Nuo 1978 m. V. Landsbergis – LTSR valstybinės konservatorijos profesorius.

1982 09 29 LKP CK biuro, su grifu „visiškai slaptai”, nutarimu V. Landsbergiui suteiktas labai prestižinis LTSR nusipelniusio meno veikėjo garbės vardas.

1975 m. V. Landsbergiui buvo paskirta ir Lietuvos TSR valstybinė premija.

1980 03 14 V. Landsbergio žmonai G. Landsbergienei (buvusiai tremtinei – K.P.) LKP CK biuro, su grifu „visiškai slaptai”, nutarimu „Už nuopelnus vystant ir plėtojant tarybinį muzikinį meną ir aktyvią visuomeninę veiklą” suteiktas Lietuvos TSR nusipelniusios artistės garbės vardas.

Pažymėtina, kad tuo metu Lietuvoje antibolševikinės praeities žmonėms (taip pat sutuoktiniams ir jų vaikams. – K.P.) jokių valstybinių apdovanojimų ir premijų, mokslinių laipsnių ir mokslinių vardų nebuvo teikiama.

reklama

Tik labai išimtinais ir labai retais atvejais ir tik KGB struktūrų gerai patikrintų atitinkamų duomenų pagrindu buvo galima siūlyti teikti tokius apdovanojimus. Todėl Vytauto Landsbergio minėti apdovanojimai bei kiti „nuopelnai” tarybinei valdžiai yra priskirtini prie ypač retų išimčių ir nesuvokiamo KGB bei LKP CK biuro dosnumo.

1985-1988 metais V. Landsbergis buvo paskirtas leidžiamos „Tarybų Lietuvos enciklopedijos” visų keturių tomų redakcinės kolegijos, tai yra TARYBINĖS CENZŪROS – mažojo “Glavlito”- 13-uoju nariu ( redakcinėje kolegijoje buvo 23 nariai).

Tada respublikinių laikraščių, žurnalų, enciklopedijų ir kitų spaudinių redakcinių kolegijų nariai buvo skiriami-tvirtinami tik LKP CK biuro nutarimais. Klausimas, kodėl ir kokiais tikslais muzikologas, menotyros mokslų kandidatas (dabar daktaras) V. Landsbergis buvo paskirtas „Tarybų Lietuvos enciklopedijos” keturių tomų redakcinės kolegijos nariu?

Juk pirmuoju šios enciklopedijos redakcinės kolegijos nariu jau buvo paskirtas muzikologas, menotyros mokslų kandidatas (dabar daktaras) J.Antanavičius. Kam tuomet buvo reikalingi tokie pat du muzikologai ir menotyros mokslų kandidatai toje pačioje redkolegijoje?..

KGB struktūros visada gerai žinojo, kur ir kokiais tikslais patikimus kadrus implantuoti į „kontroliuojamus objektus” ir tokiu būdu gauti išsamią jiems reikalingą agentūrinę informaciją.

---
VISAI UŽMIRŠAU: PUTINAS irgi kaltas, kad Masiulis paėmė kyšį. Todėl ir lojo kaip šuva sarginis per mokytojų mitingą Liberastė "lietuvė" B. Gaitanži. O prokurorai nesupranta jog Masiulis norėjo išdalinti asmeniškai badaujantiems Gondūraso vaikams...

Masiuli ir Šimašiau imkite daugiau kyšių - Lietuviai patys prašys Lietuvą pervardinti į Gondūrasą.


80% Плюс 80% Plus
20% Минус 20% Minus
16   4
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают