Pagalbą po žemės drebėjimo Italijai siūlo ne draugai iš ES, o Rusija

Anonimusas
+ 5 - 0
Автор: Infa.lt
Источник: http://infa.lt/9729/il-giornale-pagalba-po-zemes-drebejimo-i...
7534-11-12 (2016 г.), читали 1662
0

„Pagalbos ranką Italijai ištiesė ne Europa, o Rusija“, rašo Il Giornale. Italų leidinys pastebi, jog „draugiška“ ES priėmė tokią naujieną kaip žemės drebėjimas Italijoje ne šiaip abejingai, o su „sarkastišku cinizmu“, tuomet, kai Rusija čia pat pasiūlė savo pagalbą.

Europos Sąjungos šalys tragediją įvertino kaip „eilinį pasiteisinimą“, kad galima būtų nevykdyti reikalavimų mažinti biudžeto išlaidas. Vokietijos kanclerės Angelos Merkel spaudos sekretorius aiškiai davė suprasti, kad Berlynas „piršto nepajudins“, kad įtikintų ES patvirtinti italų vyriausybės biudžetinių lėšų skyrimą siekiant įveikti žemės drebėjimo pasekmes.

reklama

„Tokie klausimai turi būti sprendžiami Europos lygmeniu, kadangi susitarimas dėl stabilumo – tai įsipareigojimai priimami valstybių – ne kurios nors vienos valstybės atžvilgiu – kaip pavyzdžiui Italijos įsipareigojimai Vokietijos atžvilgiu, – o visų šalių, ES narių atžvilgiu“, – pareiškė Vokietijos lyderės spaudos sekretorius.

Pasekoje, vienu iš nedaugelio pasaulio lyderių, išreiškusių savo solidarumą su Italija ir pasiūliusių savo konkrečią pagalbą, tapo „priešiškas“ Vladimiras Putinas – prezidentas tos šalies, į kurios pasienį Italija „pasiruošusi NATO įsakymu siųsti savo karius“. Jis paskambino Italijos premjerui Matteo Renzi ir pasiūlė išplėsti teritoriją, kurioje jau yra Rusijos gelbėtojai po rugpjūčio žemės drebėjimų, kad apimtų ir naujas sritis, nukentėjusias nuo seisminio aktyvumo.

Il Giornale pabrėžia, jog ir tada, rugpjūčio mėnesį, rusų lyderis vienas pirmųjų pasiūlė pagalbą Italijai, o Rusijos ekstremalių situacijų ministras čia pat susisiekė su savo itališkuoju kolega. „Bet netikėtai užklupta Renzi vyriausybė, akivaizdžiai susirūpinusi tuo, kad neįžeistų Barako Obamos, draugų iš Briuselio ir NATO sąjungininkų, išlaukė penkias dienas, prieš tai, kai vis dėlto išdrįso priimti Maskvos pagalbą“, – rašo italų laikraštis.

šaltinis: ilgiornale.it


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают