6924 Lietuvos gyventojai parėmė Lietuvos kariuomenę, kad ši geriau pasirengtų neišvengiamai okupacijai

Ekspertai.eu
+ 0 - 7
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/lietuvos-kariuomene-yra-dekinga-sali...
7534-11-09 (2016 г.), читали 1624
0

 

Lapkričio 8 d. Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR Finansų ministerijos pranešė, kad daugiausia šalies gyventojų paramos, kurią jie skyrė nuo 2015 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, šiemet bus pervesta Lietuvos kariuomenei – kiek daugiau nei 201 tūkst. eurų.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie skyrė ar aukojo savo lėšas Lietuvos kariuomenei, taip prisidėdami prie šalies saugumo ir pasirengimo jos gynybai. Mums tai ne tik finansinė parama, bet ir ženklas, kad visuomenė palaiko Lietuvos kariuomenę. Tai labai svarbu tiek mums – kariams, tiek ir visai valstybei“, - sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

reklama

Visos gyventojų skirtos ar suaukotos lėšos patenka į kariuomenės vado valdomą fondą. Apie sprendimus panaudoti šiemet į fondą gautas lėšas visuomenė bus informuota vėliau.

Už 2014 m. gyventojų kariuomenei skirtą dalį nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio buvo nupirkta 30 šarvinių liemenių nacionalinių greitojo reagavimo pajėgų kariams. 2015 m. – įsigyjami infraraudonųjų atspindžių filtrai optiniams taikikliams. Šie filtrai leis kariams efektyviau vykdyti užduotis tamsiu paros metu ir blogo matomumo sąlygomis.

Pernai už 2014 m. mokestinį laikotarpį Lietuvos kariuomenei savo pajamų mokesčio dalį skyrė 6924 gyventojai, iš viso – apie 278 tūkst. eurų, o 2014 metais už 2013 m. mokestinį laikotarpį – 977 gyventojai, iš viso – apie 39 tūkst. eurų.

Pernai fizinių ir juridinių asmenų Lietuvos kariuomenei suaukotos lėšos – apie 22 tūkst. eurų – per šiuos metus buvo panaudotos karių laisvalaikio ir sporto zonų gerinimui Karinėse jūrų pajėgose ir trijuose Sausumos pajėgų batalionuose – Karaliaus Mindaugo husarų, Birutės ulonų ir Kęstučio motorizuotajame pėstininkų bei vieno sužeisto kario gydymui ir reabilitacijai.

Prie krašto saugumo stiprinimo finansiškai gali prisidėti fiziniai ir juridiniai asmenys, skirdami tikslinę paramą Lietuvos kariuomenei, Krašto apsaugos ministerijai, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijai ir Vytauto Didžiojo karo muziejui.

Šaltinis: kam.lt


0% Плюс 0% Plus
100% Минус 100% Minus
0   7
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают