Susitarimas su rinkėjais: Trampo 100 dienų darbo planas JAV prezidento poste

Šauksmas.lt
+ 2 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/susitarimas-su-rinkejais-trampo-100-dienu...
7534-10-24 (2016 г.), читали 1347
0

Kandidatas į JAV prezidento postą nuo Respublikonų partijos Donaldas Trampas šeštadienį pasakė kalbą, kuri turėjo paskatinti rinkėjus balsuoti už jį.

Kalbą jis pasakė Gettysburg mieste Pensilvanijos valstijoje. Čia 1863 įvyko lemiamas Pilietinio karo mūšis. Trampas pasiūlė auditorijai prisiminti šį istorijos pavyzdį, kad „ištaisyti prieštaravimus, kuriuos mes šiandien išgyvename“. „Mes labai suskaldyta nacija“, – pabrėžė jis.

„Aš ne politikas ir niekada nenorėjau juo būti. Bet kada aš pamačiau, kokioje bėdoje mūsų šalis, aš negalėjau pasilikti nuošalyje. Aš jaučiau, kad turiu veikti“, — pasakė jis.

Sistema sugadinta

„Aš stebėjau šią sistemą iš arti daugelio metų bėgyje, aš buvau jo dalis. Aš žinau, kaip dirba Vašingtonas ir Volstritas, žinau, kaip jie suklastojo žaidimo taisykles prieš paprastus amerikiečius“, – pasakė kandidatas ir priminė apie socialines JAV problemas.

reklama

Trampas pasmerkė JAV „karines avantiūras“ kitose šalyse, kurios „tęsiasi amžinai ir negali būti laimėtos tų, kurie jas vykdo dabar“. „Jie nemoka laimėti karo“, — pareiškė jis.

„Pokyčiai turi ateiti į šią sugadintą sistemą iš išorės“, — pabrėžė Trampas.

„Tas faktas, kad Vašingtonas ir jo isteblišmentas taip stengėsi sustabdyti mūsų kompaniją, įrodo, kad ji neša su savim tuos pakitimus, kurie įmanomi tiktai kartą per gyvenimą“, — pasakė kandidatas.

Sukčiavimas per rinkimus

Įrodinėdamas, kad sistema „sugadinta“, Trampas pareiškė apie JAV rinkimų falsifikaciją. Jis pateikė Pew tyrimų centro duomenis, pagal kuriuos duomenys apie 24 milijonus JAV rinkėjų yra negaliojantys arba netikslūs. Dalyvauti rinkimuose yra užregistruota 1,8 milijonai jau mirusių piliečių, pasakė jis.

Kaip dar vieną argumentą Trampas pateikė Hilari Klintos dalyvavimą priešrinkiminėse lenktynėse. Trampo žodžiais, leisti ją dalyvauti priešrinkiminėse lenktynėse, buvo antiistatymiška.

„FTB ir Teisingumo ministerija” slėpė jos nusikaltimus, tarp kurių daugkartinis melagingų parodymų davimas FTB ir kongresui“, — pasakė jis.

„Hilari Klinton priešpastatoma visai amerikiečių tautai, visiems Amerikos rinkėjams“, — papildė Trampas.

Jie meluoja

Korumpuotos sistemos dalimi Donaldas Trampas įvardino „neteisigas mainstrimines MIP“,— pareiškė jis.

Trampo žodžiais, pagrindinės MIP sumažina duomenis apie skaičių dalyvių jo pasirodymuose, bet padidina skaičių Hilari Klintos šalininkų. Jis taip pat pasiguodė, kad spaudoje publikuojami tik tie reitingai, kuriuose lyderiu yra Klinton.

reklama

Kandidatas pavadino melu moterų pareiškimus, kurios apkaltino jį priekabiavimu, ir pažadėjo patraukti jas į teismą.

„Tai visiškas išsigalvojamas. Šie įvykiai niekada nevyko. Niekada. Visos šitos apgavikės bus patrauktos atsakomybėn po to, kai pasibaigs rinkimai“, — pasakė jis.

„Jeigu jos kovoja prieš mane, pas ką yra neriboti resursai pasipriešinimui, tiesiog pagalvokite, ką jos gali padaryti su jumis, — pareiškė Trampas.

Bala Vašingtone

Trampo žodžiais, JAV problemas neimanoma išspręsti su pagalba politikų, kurie tapo priežastimi šių problemų. „Mes nusausinsime balą Vašingtone“, — pasakė jis.

Kandidatas tęsė gerai žinomais Abraomo Linkolno žodžiais, pažadėjęs pakeisti amerikietiškas elitas „nauja vyriausybe, išrinkta tautos ir tautai“.

Šimtas Trampo dienų

Savo kalboje Trampas pateikė pagrindines savo programų tezes, pavadinęs jas „Kontraktu su amerikiečių rinkėjais“. Šios priemonės, jo žodžiais, leis „sugrąžinti Vašingtonui sąžiningumą, atskaitomybę ir permainas“.

Pagal „Kontraktą“, per pirmąsias 100 dienų būdamas prezidento poste Trampas planuoja priimti priemones išnaikinančias korupciją, apginti dirbančiųjų teises, atstatyti konstitucinę tvarką, o taip pat iškelti eilę kitų iniciatyvų. Trampas pasiūlė sutrumpinti kongresmenų įgaliojimų terminą ir uždrausti iki gyvenimo pabaigos užsiiminėti užsienio kompanijų lobistine veikla.

Jis taip pat pasakė, kad jis pakeis nevykusią Barako Obamos sveikatos apsaugos programą, sumažins mokesčius vidurinei klasei ir sumažins nelegalių migrantų srautą. Be to, kandidatas pažadėjo pasirūpinti veteranais ir padidinti investicijas į kariuomenę.

Kandidatas pažadėjo peržiūrėti Šiaurės Amerikos laisvos prekybos susitarimą (NAFTA) ir Didžiojo vandenyno partnerystės (TTP) sutartį. Jis įsipareigojo nuimti naftos ir dujų išgavimo JAV apribojimus ir pradėti stambius infrastruktūrinius projektus, tokius kaip naftotiekis Kistoun, kas leis, jo žodžiais, sukurti naujas darbo vietas.

„Aš prašau amerikiečių tautą pakilti virš triukšmo ir betvarkės mūsų sugadintos politikos ir įgauti tikėjimo ir optimizmo, kuris visada buvo amerikoniško charakterio centriniu elementu“, — pareiškė Trampas.

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают