Tokių už liežuvio nepagausi! Reaguodami į politkorektišką cenzūrą internautai vietoje "rasistinių" terminų pradėjo vartoti eufemizmus

Blogeris Zeppelinusas
+ 15 - 0
Автор: Blogeris Zeppelinusas
Источник: https://www.facebook.com/blogeris.zeppelinus/posts/114444162...
7534-10-04 (2016 г.), читали 2632
0

Seniai pastebėta, kad visi nusitolerastinusių valdžių bandymai įvesti cenzūrą internetuose ir užčiaupti liaudžiai burnas tėra kova su vėjo malūnais.

Štai, paskutinis Twitter ir Google savininkų bandymas techniniais būdais automatiškai apriboti galimybę internautams vartoti tam tikrus, nepolitkorektiškais laikomus anglų kalbos žodžius (nigger ir pan.) pranešimuose, haštaguose bei paieškose sukėlė piktą, bet netūralią žodžio laisvės mėgėjų reakciją.

Tolerantiška žiniasklaida su siaubu praneša, jog internautai greit atrado vaistą prieš Google ir Twitter bosų taikomą cenzūrą: jie tiesiog pakeitė nepolitkorektiškais laikomus terminus legaliais eufemizmais ir toliau kuo ramiausiai aptarinėjo "rasistines", "antiislamiškas", "antiimigratines" ir pan. temas.

Vietoje tradicinių tam tikrų grupių užvadinimų internautai ėmė vartoti žodžius gūgliai (googles) ir skitlai (skittles).

Šie žodžiai yra visai nekalti ir itin dažnai naudojami, todėl automatinio monitoringo ir cenzūravimo sistemos nebegali aptikti ir sunaikinti nepolitkorektiškų pokalbių, haštagų ir pranešimų.

reklama

Įvairiaspalvius šokoladinius dražė reiškiantis žodis "skittles" islamo tikėjimo pabėgėliams ir nelegaliems migrantams apibūdinti perimtas iš populiarių memų, kurių šaltinis - Donaldo Trumpo Jaun. žinutės Twitteryje. Kuriuose pastarasis įvardino minėtas grupes "užnuodytais skitlais".

Na, o "googles" yra vartojamas žmonėms su tamsia odos spalva įvardinti. Taip nutiko po to, kai Google vadovybė nutarė įvesti cenzūrą internetų paieškoms su žodžiu "nigger". Supykę dėl tokio išpuolio prieš žodžio laisvę populiarios internetų aikštelės 4chan dalyviai pradėjo Google trolinimo kampaniją, kurdami memus ir puslapius, kuriuose žodis "negras" buvo pakeistas į "gūglis".

To pasėkoje įvedus į paiešką "google" pirmame rodomų rezultatų dešimtuke pradėjo lįsti visokios nepolitkorektiškos ir net kraštutinai rasistinės baisybės!

Galingieji tolerastai, naiviai pamanę, jog vien draudimais vartoti tam tikrus žodžius galima nesunkiai užčiaupti žmonėms burnas ir atimti jiems galimybę reikšti tam tikras pozicijas ar svarstyti tam tikrus klausimus, liko it šūdo atsikandę.

Bandydami kovoti su nepolitkorektiškais troliais tolerastai imasi net visai komiškų ir desperatiškų priemonių. Rugsėjo pabaigoje JAV žydų organizacija "Antidiffamacinė lyga", vienijanti profesionalius kovotojus su antisemitizmu, populiarų memą su varliukų Pepe prilygino svastikos atvaizdui ir įtraukė jį į "neapykantos simbolių" sąrašą.

Buvo pranešta, jog pats savaime varliukas Pepė neturėjo jokių sąsajų su "fašyzmo" simboliais, tačiau internautai pradėjo kurti tokius piktus memus ir sąmojus su tuo varliuku ir žydais, kad ADL nebeliko kitos išeities, kaip tik prilyginti jį nacistinei svastikai!

------------------------
Vienžo, puiki pamoka ir mūsų šalies žmonėms, mylintiems žodžio laisvę. Drausk žodžius nedraudęs, keisk pavadinimus nekeitęs - liaudis vis tiek saldainių iš šūdo nevalgys, net jeigu ant popierėlio didelėmis raidėmis bus užrašyta "Aukščiausios kokybės rankų darbo šokoladas".

Nes kvapas vis vien išduos!

Šaltinis: Far-right Twitter and Facebook users make secret code to avoid censorship


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
15   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают