Seimas atšaukė oligarchų sprendimą

Petras Dargis
+ 12 - 31
Автор: Petras Dargis
Источник: http://petrasdargis.lt/rasiniai/seimas-atsauke-oligarchu-spr...
7534-10-01 (2016 г.), читали 1959
0

Seimas atšaukė oligarchų sprendimą iš visų alkoholio pirkėjų reikalauti asmens dokumento. Pagal Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą dokumento galima bus pareikalauti TIK iš jaunai atrodančių pirkėjų, jeigu kitaip negalima nustatyti jų amžiaus. Tikėtina, kad prezidentė tokią įstatymo pataisą pasirašys.

Labai panašu, kad oligarchai savo iniciatyvą turės atšaukti.

Bet kodėl jie ėmėsi tokio žingsnio? Koks motyvas?

Propagandos leidiniai ir televizoriai to klausimo nė nekelia. Bet patys žmonės mėgino rasti atsakymą. Ne tik tie, kurie perka alkoholį. Įdomiausia, kad prieš tai pasisakė daugelis blaivininkų. Jų manymu, tai prekybos centrų provokacija prieš tuos blaivybės kovotojus, kurie reikalauja rimtų žingsnių sumažinti alkoholio prieinamumą. O reikalauti dokumento iš senyvo žmogaus yra labiau panašu į pasityčiojimą, bet ne į tvarkos griežtinimą. Taigi vietoj realių žingsnių - absurdo akcija ir žmonių kiršinimas prieš blaivybės judėjimus. Tokia daugelio blaivininkų pozicija, kurią užtikau internete.

reklama

O gal yra koks rimtesnis ir mums nežinomas motyvas? Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad tai gali būti psichologinis visuomenės parengimas daug skaudesniam smūgiui:

- Tai iš tiesų panašu į absurdą - reikalauti dokumento tik dėlto, kad reikalautum, - atsakė R. Žemaitaitis. - Bet už jo gali slypėti rimtesnė užmačia. Tarkime, rinkti duomenis apie kiekvieną žmogų, kiek jis vartoja alkoholio. Iš tų, kurie geria daugiau, ateityje bus galima pareikalauti didesnių sveikatos draudimo įmokų. Yra šalių, kur didesnių įmokų reikalaujama iš nutukusių žmonių. Pas mus gali būti planas reikalauti daugiau iš geriančiųjų. Prekybininkai jau buvo pasišovę įvedinėti į apskaitą pirkėjų asmens kodus, bet aš perspėjau, kad tai bus žmogaus teisių pažeidimas. Be pagrindo rinkti asmeninius duomenis apie žmogų niekas neturi teisės. Bet jeigu ateityje bus priimtas įstatymas, pagal kurį iš geriančiųjų bus galima reikalauti didesnių sveikatos draudimo įmokų, tai atsiras ir pagrindas rinkti žinias apie kiekvieno žmogaus vartojimą. Jeigu toks slaptas planas tikrai yra, tai dabar matome pirmuosius žingsnius, po kurių būtinai seks kiti. Tai, ką matome dabar parduotuvėse, gali būti psichologinis visuomenės parengimas. Kai žmonės įpras turėti parduotuvėje asmens dokumentą ir rodyti jį kasininkui, bus galima žengti naują žingsnį ir įrašinėti asmens kodus. Tokius dalykus skelbti prieš rinkimus socdemams būtų labai ir labai neparanku, daug patogiau pateikti tai kaip pačių prekybininkų iniciatyvą. Matysim, - sakė Seimo narys.

Taigi rinkimai!.. Visai gali būti, kad jie sugadino gerai parengtą planą. Planas gudrus, bet laikas netikęs. Ko gero, jį teks įgyvendinti naujiesiems oligarchų atstovams Seime.

Spalio mėnesį oligarchai turės naujos kadencijos Seimą. Laukti visai nedaug.


27% Плюс 27% Plus
73% Минус 73% Minus
12   31
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают