Čekijos prezidentas Milošas Zemanas sukritikavo Jungtines Tautas dėl neefektyvios kovos su terorizmu

Algimantas Lebionka
+ 3 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://lebionka.blogspot.ru/2016/09/cekijos-prezidentas-milo...
7534-09-22 (2016 г.), читали 2066
0

 

Niujorkas - Čekijos prezidentas Milošas Zemanas rugsėjo 21 dieną Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 71-oje sesijoje diskusijos metu sukritikavo tarptautinę bendruomenę dėl veiksmų trūkumo kovojant su tarptautiniu terorizmu, rašoma portale „Česke noviny“. Zemenas ragino imtis karinių veiksmų prieš teroristus ir paragino, inter alia, aktyvuoti JT Chartiją, kurioje numatoma, pasiremiant 47 JT Saugumo tarybos straipsniu, sukurti bendrą SNO šalių dalyvių štabą.

reklama

 

Čekijos prezidentas paragino imtis koordinuotų veiksmų visų nuolatinių Saugumo Tarybos narių kovoje su terorizmu. Pasak jo, iki šiol šioje srityje nieko nepadaryta. Čekijos prezidentas priminė, kad nuolatinės JT platformos sukūrimas siekiant kovoti su tarptautiniu terorizmu buvo pasiūlytas dar 2000 metais Indijoje. „Po šešiolikos metų nuo paskutinės diskusijos dėl tarptautinio terorizmo apibrėžimo nieko nepadaryta", pasakė jis.

 

"Laimei, aš nesu tarptautinis advokatas. Todėl man teroristas kiekvienas, kuris tyčia žudo nekaltus civilius. Tai viskas. Tai paprasta, my dear Watson" sakė Zemanas savo kalboje cituodamas garsųjį Šerloko Holmso posakį.

 

Milošas Zeman atkreipė dėmesį, kad prieš keletą metų nuo terorizmo buvo nukentėjusios šešios valstybės, o dabar nuo jo kenčia net 35. Jis pasakė: „Lygiai prieš metus čia, SNO generalinėje asamblėjoje, aš kviečiau sustiprinti antiteroristinę kovą. Ir būtent per praeitus metus įvyko teroro aktai Paryžiuje, Briuselyje, Stambule, Orlando, Miunchene, Nicoje, Niujorke.“

 

Tarptautinis terorizmą Zemanas sulygino su vėžio metastazėmis. "Daugelis vėžinių susirgimų turi metastazes, kurios yra labiau pavojingos nei pats navikas. Ir mes stebime radikalizmo, terorizmo ir fanatizmo plitimą. Ir mes turime paklausti:..? Kaip ilgai turėsime laukti, kaip ilgai rašysime užuojautas, kaip ilgai mes tik išreikšime solidarumą. Mes privalome atmesti mūsų svyravimus, drąsos trūkumą, privalome pereiti prie ryžtingų veiksmų.“

 

reklama

Zemanas pareikalavo karinės intervencijos, kuri būtų sutelkta į teroristinių komandines organizacijų struktūras, o ne į šalių okupavimą, kuris praeityje parodė, kad yra neteisingas kelias. Šiame kontekste prezidentas paminėjo sausumos operacijas Irake, Sirijoje ir Libijoje.

 

„Mums nereikalingos masyvios antiteroristinės operacijos, nes mes jau turime liūdną patirtį Irake, Sirijoje ir Libijoje. Mes ten sugebėjome sunaikinti, bet nesugebėjome nieko pastatyti. Nereikia okupuoti teritorijų. Mes turime pulti smegenis, o ne kūną“,  pabrėžė Zemanas.

 

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas baigdamas savo kalbą SNO Generalinėje Asamblėjoje pacitavo romėnų karvedį Kotoną Vyresnįjį: „Be to, manau, kad Kartagina turi būti sunaikinta“.

 

Šaltiniai:

 

 

 

 

 

 

 

 


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают