Rusijoje Surgute už žmonių aukas buvo pastatytas Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio - Stalino biustas

Laurynas Ragelskis
+ 11 - 1
Автор: Laurynas Ragelskis
Источник: http://ldiena.lt...
7534-09-18 (2016 г.), читали 2819
0


2016 metų rugsėjo 19-ą dieną Surgute atidengtas paminklas

ReStalinizacija, apie kurios neišvengiamybę kalbėjo visi stebintys ir analizuojantys situaciją Rusijoje, prasidėjo.

Po Josifo Džiugašvilio, Visariono sūnaus, žinomo kaip Stalinas, nužudymo 1953 metais, Tarybų Sąjungoje nebuvo jam atidengtas nė vienas paminklas. Atvirkščiai, reakcionierių partinėje nomenklatūroje pastangomis, J.V. Stalinas buvo paskelbtas persona non grata, ir iki pat TSRS sunaikinimo atmintis apie šį valstybės veikėją buvo išdarkoma, naikinama, jo atvaizdai šalinami iš viešosios erdvės. Galiausiai, visi kas tik galėjo, ant J.V. Stalino pečių pakabino savo kruvinus nusikaltimus.

Bet kaip interviu prancūzų žurnalistui Pjerui Kurtadui sakė pats Josifas Visarionovičius:

"Po mirties ant mano kapo bus išpilta daug šiukšlių, tačiau istorijos vėjas išblaškys jas!"

2015-ais metais, Krymui visuotinio referendumo sprendimu, atsiskyrus nuo perversmą patyrusios Ukrainos respublikos ir įstojus į Rusijos federaciją, vėl oficialiai buvo pagerbtas Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio atminimas. Istorinės Jaltos konferencijos vietoje atidengtas skulptoriaus Ceretelio grupinis paminklas Ruzveltui, Čerčiliui ir Stalinui.

reklama

Tada aš LDienoje.lt rašiau, kad tai yra preliudija būsimam Stalino atminties atgimimui visoje buvusios Tarybų Socialistinių Respublikų Sąjungos teritorijoje ir atvira deklaracija, kad valstybės vystymasis bus nukreipta J.V. Stalino užduotu kursu.


2015 metų vasario 5-ąją atidengtas paminklas Jaltos konferencijos 70-mečiui

Bandydami užšokti ant istorinės atminties atgimimo bangos, pirmoji savo iniciatyvą tais pačiai metais parodė karikatūrinė Rusijos Federacijos Komunistų Partija, prie vieno iš savo skyrių pastačiusi J.S. Stalino biustą. Kad tai yra partiniai viešieji ryšiai ir makaronų kabinimas liumpenelektoratui, buvo tai0p akivaizdu, kad niekas pernelyg ir nesureagavo.

O štai rugsėjo 15-ą dieną Surguto mieste Obės kranmtinėje atidengtas paminklas iššaukė visai kitą rezonansą liberastinėje Rusijos aplinkoje.

Ir tikrai yra ko sunerimti - pinigai paminklui surinkti visuomenine iniciatyva, vietinė valdžia trys mėnesius vengusi priimti konkretų sprendimą "leisti-neleisti" aplamai išsisuko nuo bet kokio sprendimo ir atsakomybės už jį, o visuomenininkai paminklą atidengė taip kaip ir planavo: krantinėje iš kurios Tėvynės gynėjai laivais plaukė į frontą.

Dabar jau visiškai nebesvarbu, ar vietinė valdžia užkardys liaudies "savivalę" ir demontuos "nelegalų statinį", ar susitaikys su faktu ir jį įformins juridiškai - istorinės užmaršties užtvanka pralaužta ir paminklai Tautos vadui Josifui Visarionovičiui Džiugašviliui - Stalinui bus statomi kiekvienoje vietoje susijusioje tiek su juo, tiek su Tarybų Sąjungos pergale Didžiajame Tėvynės kare.

Kad šis procesas bus nelengvas - irgi akivaizdus faktas. Patį pirmą savaitgalį naujasis paminklas vandalų buvo išterliotas raudonais dažais:

Viena yra neabejotina, kai prie Josifo Visarionovičiaus Džiugašvilio - Stalino gėles padės Vladimiras Vladimirovičius Putinas - išpuoliai baigsis ne tik prieš Stalino stovylas, bet ir prieš Jo idėjas ir Jo darbų atminimą.


91% Плюс 91% Plus
9% Минус 9% Minus
11   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают