TIEMS, kurie manęs ne delete‘no ir TIEMS, kurie draskė man širdį

Anonimusas
+ 10 - 1
Автор: Eligijus Masiulis
Источник: https://www.facebook.com/eligijus.masiulis/posts/15348516898...
7534-09-07 (2016 г.), читали 5141
0

Masiulis su išdraskyta širdimiEligijus su išdraskyta širdimi

Atėjo diena, kada, papasakojęs prokurorui viską kaip buvo, galiu prabilti viešai. Aišku tiek, kiek leidžia mano įsipareigojimai ikiteisminiame tyrime.

Tvirtai ir aiškiai sakau, kad niekada nesu gavęs jokio kyšio. Dar labiau glumina absurdiški įtarimai, jog „kyšį“ iš Raimondo Kurlianskio gavau: už Vartojimo kreditų įstatymo 8 straipsnio pataisos svarstymą; už Seimo nutarimo „Dėl kelio Vilnius – Utena“ priėmimą; už patriarcho dr. Jono Basanavičiaus paminklo vietos parinkimo Vilniuje peripetijas.

Karštos diskusijos visais šiais klausimais vyko praėjusių metų spalio – gruodžio mėnesiais. Nenoriu varginti išsamia šių projektų svarstymo analize (jeigu kam įdomu, visą šią informaciją galite rasti Lietuvos Respublikos Seimo bei Vilniaus m. savivaldybės svetainėse), tačiau nupūtus laiko dulkes yla lenda iš maišo.

Dėl Vartojimo kreditų įstatymo pataisų, tai tie, kas jau spėjo giliau pasidomėti žino, kad aš nesu Vartojimo kreditų įstatymo 8 straipsnio pataisos, dėl kurios esu įtariamas, autorius. Žino ir tai, kad nepritarus pataisai, priešingai nei to „taip reikėjo MG Baltic“, Seimo liberalai vieningai balsavo už greitųjų kreditų išdavimo sąlygų sugriežtinimą.

reklama

Dėl LR Seimo nutarimo „Dėl viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės „Kelias Vilnius – Utena“ projekto Seimo liberalai ir aš niekada jo nepalaikėme ir jį kritikavome dėl per didelio valstybės finansinio įsipareigojimo. O šio nutarimo juk „taip reikėjo MG Baltic“?

Na ir galiausiai, dėl Patriarcho įamžinimo kažkaip net nejauku...klausimas iš kitos Galaktikos. Esu įtariamas paėmęs didelės vertės kyšį už tai, kad Vilniaus miesto mero geranoriškai paprašiau nuraminti įsiplieskusias aistras dėl to, kurioje vietoje šis paminklas turėtų stovėti ir neskubėti priimti sprendimo. Taip, žinojau, kad MG Baltic koncernas viešai įsipareigojęs LR Premjerui mecenuoti paminklo statybą. Bet ar tai ką nors keičia? Priešingai, situaciją daro dar absurdiškesne. Finansiškai remia kilnią idėją ir tuo pačiu dar siūlo milžiniškus kyšius, kad leistų šią idėją realizuoti?

Nepagailėjo prokurorai įtarimų man ir dėl to, kad minėtais klausimais aš neva dariau poveikį savo bendražygiams Seime ir Vilniaus savivaldybėje. Įtarimas skaudus, draskantis širdį. Visada buvau demokratiškas vadovas, įsiklausantis, ieškantis kompromisų, siekiantis komandinių sprendimų. Toks ir likau. Net mažiausiame smegenų vingyje niekada nėra kilę minčių kažkam daryti įtaką, paveikti, palaužti. Tiesiog tai ne aš. Gyvenimas man suteikė neapsakomą džiaugsmą sutikti daug nuostabių žmonių, asmenybių. Ir kiekvienam iš jų aš esu dėkingas už galimybę dirbti, kurti, svajoti, gyventi, tiesiog būti kartu!

Kriminalinė logika aiški. Jeigu verslininkas politikui perduoda pinigus (ir visai ne butelyje), tai reiškia už kažką ir tai yra kyšis. Teisėsaugai papasakojau, kaip buvo iš tikrųjų. Taip, aš iš Raimondo Kurlianskio š. m. gegužės 10 d. pasiskolinau 90000 eurų vienerių metų terminui. Šią paskolą ketinau investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvos pajūryje. Paskolos gavimo faktą patvirtinome dviem egzemplioriais susitarimo dėl paskolos. Paskolos susitarimo netvirtinome notariškai.

Ir kaip dabar aiškėja, kad tai buvo Didžioji klaida, nubloškusi tiek Raimondą, tiek ir mane į gyvenimo nežinią.

reklama

Toks paprastas klausimas, kodėl mes nenuėjome pas notarą? Atsakymo paprasto nėra.

Vienas kitu pasitikėjome. Beprotiška gyvenimo skuba. Nebuvau tikras, ar investicinį projektą pavyks realizuoti, tokiu atveju pasiskolinti pinigai būtų grąžinti. Kitu atveju buvo aišku, kad įsigijus turtą būtume tinkamai įforminę. Mūsų šeima kartu su artimiausių giminaičių šeima iš banko paskolų jau buvo įsigijusi vieną butą pajūryje ir jis buvo sėkmingai nuomojamas. Norėjosi šią sėkmingą veiklą plėtoti. Kartu su artimiausių giminaičių šeimomis akumuliavome lėšas, kurias ketinome netrukus investuoti į nekilnojamo turto projektus.

Būtent šios lėšos buvo rastos mūsų bute kratos metu. Jos absoliučiai legalios, pagrįstos finansiniais dokumentais. Kratos metu, deja, pareigūnai nesidomėjo ir nepaėmė nei vieno dokumento. Svarbu buvo, dar kratai nesibaigus pranešti, kad pas Masiulį rasti pažymėti eurai, kuriuos jis gavo iš R. Kurlianskio.

Beje, patys šaltiniai teisėsaugoje praneša, kad paskolos pinigai pažymėti jau po to, kai aš gautą paskolą įsidėjau į savo automobilį. Slapta pateko ir pažymėjo. Aš tikiuosi, kad sekliai ir paskolos susitarimo dokumentą užfiksavo, nes jis buvo tame pačiame automobilyje tuo pačiu metu.

Nieko nekaltinu ir nerezgu jokių sąmokslo teorijų. Tiesiog tikiu, kad teisinėje valstybėje tiesa anksčiau ar vėliau bus nustatyta, tik norėtųsi kuo greičiau. Noriu tikėti, kad šioje byloje bus pateikti visi sekimo metu surinkti duomenys. Ir nebus jokių bandymų šiuos duomenis kažkaip fragmentuoti ar falsifikuoti.

Ilgai tylėjau. Pirmiausia reikėjo laiko susivokti kas atsitiko. Reikėjo suvokti ir pripažinti savo klaidas.

Dėl savo neapgalvotų poelgių patekau į pilką zoną, kurioje politikui nedera būti. Nedvejodamas pasitraukiau iš visų pareigų. Tai tiesiog privaloma. Už savo poelgius reikia atsakyti. Man didžiausia bausmė yra jausmas, su kuriuo pabundu kiekvieną rytą. Jausmas, kad pavedžiau savo artimiausius bendražygius. Jausmas, kad susimoviau prieš tuos, kurie manimi tikėjo. Jausmas, kad nuvyliau tūkstančius žmonių. Jausmas, kad galėjo būti kitaip. Atsiprašau!

Tariu Ačiū iš širdies gelmių, tiems, kurie nenusisuko sudėtingu man gyvenimo momentu! Tariu Ačiū už šypsenas gatvėse, padrąsinimus ir rankų paspaudimus! Tariu Ačiū už palaikančius sms, mesengerius ir skambučius!

Gegužės 12-oji neatėmė iš manęs Šeimos, Tikrų Draugų, nenužudė Žmogiškumo, neišrovė mano Pažiūrų. Tai yra svarbiausi orientyrai, kuriais remsiuosi toliau kulniuodamas savo gyvenimo keliu!

Masiuliio kelias - striptizas
It's My Way!


90% Плюс 90% Plus
10% Минус 10% Minus
10   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают