Višegrado šalių lyderiai pasmerkė Vokietiją už siekį kitoms valstybėms primesti savo migracinę politiką

Šauksmas.lt
+ 8 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/visegrado-saliu-lyderiai-pasmerke-vokieti...
7534-08-27 (2016 г.), читали 1623
0

Susitikimo su Vokietijos kanclere Angela Merkel rugpjūčio 26 dieną Varšuvoje išvakarėse Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Slovakijos šalių vadovai pareiškė savo nesutikimą su migracijos politika, kurią jiems primeta VFR. Jų nuomone, ne visos šalys yra pasiruošusios su Vokietijos valdžia pasidalinti rūpesčiais pabėgėliais dėl jų šalių ekonominės padėties, kuri gerokai kitokia negu Vokietijos. Jų nuomone pabėgėliais turi rūpintis tie, kas juos pasikvietė.

reklama

0,,19505090_303,00

Čekijos premjeras Boguslavas Sobotka pasakė: „Čekijos respublika negali sutikti su bet kokia privalomų pabėgėlių paskirstymo kvotų sistema“.

reklama

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pažymėjo, kad Europos Sąjunga šiai dienai yra nepasiruošusi spręsti eilę esminių problemų.

„ES pararado savo adaptyvumą, mes neturime atsakymo migracijai ir terorizmui“, - konstatavo Orbanas.

Lenkijos Užsieno reikalų ministras Vitoldas Višinskis pabrėžė, kad Vokietijos politika neretai turi savo tikslus, kurios ne visada susieti su bendraeuropinėmis problemomis.

„Mes dažnai matom, kad Vokietija turi savo tikslų... Žinoma, kiekviena šalis turi teisę turėti savo interesus, bet kai kuriais atvejais mes norėtume sulaukti tam tikro kompromiso“, - pasakė Višinskis.

Rugpjūčio 25 dieną Vokietijos migracinę politiką aštriai sukritikavo Austrijos gynybos ministras Hans Peter Doskozil, kuris pasakė: „Mes tai galime“ – politika – tai atsakomybės nebuvimas. Austrija nėra Vokietijos laukiamasis.”


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают