Emiras Kusturica: Ukrainos valdžia jau pakankamai apie save papasakojo

Šauksmas.lt
+ 4 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/emiras-kusturica-ukrainos-valdzia-jau-pak...
7534-08-11 (2016 г.), читали 1364
0

Garsus serbų kino režisierius Emiras Kusturica interviu Serbijos portalui Ruskiekspres išdėstė savo nuomonę apie įvykius Ukrainoje, Ukrainos valdžią, kuri uždraudė jam dalyvauti  Rusijos krikštytojo Kunigaikščio Vladimiro mirties tūkstantmečio paminėjimo renginiuose.

Kodėl Ukraina Jus įtraukė į non-grata sąrašą? Kaip Jūs į tai reaguosite?

Aš neturiu jokio noro juos kaip nors rodyti, jie lyg šiol jau pakankamai apie save papasakojo. Jie į valdžią atėjo karinio perversmo keliu, jie Ukrainos krizės taikaus sureguliavimo susitarimus pavertė karu, todėl, remiantis visais įmanomais šaltiniais, jie yra aukos tam tikro suokalbio, kuris atvedė į maidaną žudikus, žudžiusius savus aktyvistus ir policininkus.

reklama

Tai buvo griovimo koncepcija, savo šalies griovimo koncepcija. Reiškia, tokiu būdu į valdžią atėję žmonės ilgai neišsilaikys, todėl aš esu įsitikinęs, kad realybė ir tie kurie realiai juos valdo juos sukoreguos. Žinoma, aš negaliu pasakyti, kad aš didžiuojuosi tuo kai man kažkas uždraudžia atvykti į Ukrainą, bet aš galvoju, kad tai logiška, logiška tiems, kurie sutinka tokią svarbią Rusijos krikščionybės data, kuri kertasi su jų supratimu ir pajautimu šiandieninio pasaulio, pasaulio, kuris skiriasi nuo to, kurį priėmė Šventas Vladimiras.

Jie pasaulį suvokia kaip antikrikčionišką ir anticivilizacinį. Jie atėjimui į valdžią naudojo pačias baisiausias priemones. Man atrodo, kad jie kaip atėjo taip ir išeis – pačiu baisiausiu būdu.

Ką jūs galvojate apie šiuolaikinę Serbiją? Kokioje būklėje yra Balkanai šiandien, atsižvelgiant į Srebrenicos įvykius? Ar tai yra Vakarų spaudimas?

Vargu gali būti, kad Srebrenica yra atskiras incidentas. Galvoju, kad specialiosios tarnybos veikia nepažabotos.

Iš tikrųjų, šiomis dienomis mes tai stebime Makedonijoje. Kaip man atrodo, jos veikia ir darys viską tam, kad destabilizuoti ne tiktai pietinius Balkanus, bet ir vakarinius, kaip jie mėgsta sakyti. Jie darys viską tam, kad mūsų gyvenimas būtų sunkesnis.

Manau, kad tai toks planas, kurį pirmasis pastebėjo didysis serbų rašytojas Ivo Andrič, planas kada kaimynas vienas į kitą žiūri žvairai ir neapkenčia vienas kito. Tokioje situacijoje vienintelis būdas, kad kaimynai kalbėtų vieni su kitais, be tarpininkų, šiuo atveju Vakarų. Jiems tarpininkaujant pokalbis tikrai nepavyks.

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают