Turkai tyčiojasi iš Angelos Merkel: „Heil Merk“

Algimantas Lebionka
+ 5 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://sauksmas.lt/turkai-tyciojasi-is-angelos-merkel-heil-m...
7534-08-02 (2016 г.), читали 1672
0

Po to, kaip Vokietijos valdžia turkų mitinge Kiolne uždraudė tiesiogiai transliuoti Turkijos prezidento Redžepo Tajipo Erdogano kalbą, Turkijos URM Vokietijos pasiuntiniui Ankaroje pareiškė dėl to protestą, o Turkijos laikraštis Aksam išjuokė Vokietijos kanclerę, pavaizduodama ją kaip Hitlerį. „Heil Merkel“ – šaukia Merkel karikatūra iš Turkiško  laikraščio Aksam puslapio . Ar galima lyginti šiuos du Vokietijos politikus? Ar jų padaryta žala Vokietijai ir Europai palyginama?

reklama

Silpnieji Rytuose negerbiami, o tokia šiandien yra Vokietija: ekonomikos milžinas, politinis nykštukas, JAV okupuota šalis, neturinti nei vidaus, nei užsienio politikos. Tą patį galima pasakyti, su maža išlyga, ir apie likusią ES.

Amorfinė Angelos Merkel inicijuota ES readmisijos sutartis su Turkija buvo pasityčiojimas iš tarptautinės teisės ir sveiko proto, figos lapelis pridengti Merkel „atvirų durų“ politikos beprotystei.

Po to, kai Turkija iškėlė Berlynui ultimatumą dėl šios pabėgėlių mainų sutarties, pareikalavo bevizio režimo Turkijos piliečiams nuo spalio mėnesio, santykiai tarp šių valstybių galutinai pašlijo.

reklama

Austrijos užsienio reikalų ministras Joachim Kurz šiandien pasakė: „Aš perspėjau prieš kelis mėnesius, kad mes patenkame į pavojingą priklausomumą nuo Turkijos“. Jis pažymėjo, kad ES turi pati saugoti savo išorines sienas. „Tiktai taip mes būsime stiprūs ir nepriklausomi“. Dabar Turkija šią sutartį panaudoti „kaip spaudimo priemonę. ES neturi patekti į šiuos spąstus“.

Briuselio „neįgaliųjų pansionas“ karštligiškai bando spręsti neišsprendžiamą klausimą, kaip neįsileisti ir kur dėti „pabėgėlius“, kuriuos Angela Merkel vis dar kviečia atvykti į Vokietiją.

Aksam laikraščio akibrokšte yra dalelytė tiesos. Žala, kurią padarė šie du Vokietijos vadovai Vokietijai ir Europai – palyginama, bus palyginama.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают