Turkai Vokietijoje — mitas apie sėkmingą integraciją

Šauksmas.lt
+ 7 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/turkai-vokietijoje-mitas-apie-sekminga-in...
7534-07-26 (2016 г.), читали 1427
0

Trys milijonai turkų, 1000 turkų imamų, 900 turkų mečečių – viskas vakarinėse ir pietinėse Vokietijos žemėse. Turkai prie Oderio jau daugiau negu 50 metų, jie integruojasi, bet labai lėtai. Fundamentalizmas, blogas išsilavinimas, įprotis gyventi už socialinę paramą iki dabar atskiria bendruomenę nuo kitų vokiečių.

Šešiasdešimtųjų pradžioje Turkija buvo labai sunkioje ekonomikos būklėje. Vatingtonas nenorėjo savo svarbiausio NATO partnerio destabilizacijos ir nutarė iš Turkijos dalį bedarbių nukreipti darbams į Vokietiją, taip dar labiau supančiojant šia okupuotą valstybę. Vokietijos norų čia niekas nesiklausė. Šiandien skelbiama pasaka, kad Vokietijai truko turkiškos darbo jėgos.

reklama

Iš pradžių vokiečiai tikėjo, kad turkams nebus leista Vokietijoje įsikurti nuolatiniam gyvenimui, bet okupantai nutarė kitaip.

Šiandien, remiantis paskutiniais tyrimais, apie 15% Vokietijos turkų yra fundamentalistai. Religinis radikalizmas, tačiau, paplitęs žymiai plačiau. Vienas iš trijų turkų Vokietijoje norėtų sukurti Vokietijoje visuomenę, pagrįstą Pranašo Muchamedo laikų principais. Beveik pusė iš jų įsitikinę tuo, kad islamo įstatymas turi būti aukščiau vokiškų įstatymų. Organizacijos DITIB (vienija musulmoniškas bendruomenes) pagalba turkai kovoja už islamą Vokietijoje su arabais. DITIB bijo dėl turkiškos islamo versijos „arabizacijos“.

Aišku viena: bendruomenė iš kelių milijonų turkų musulmonų nepadės vokiečių valdžioms kovoti su rimta terorizmo grėsme ir augančiu agresyvaus islamo vaidmeniu.

Pasiremta Polonia Christiana

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
7   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают