Kova su Kremliaus propaganda: šakėmis prieš savus

Anonimusas
+ 13 - 0
Автор: Lidžita
Источник: http://lidzita.popo.lt/2016/07/12/kova-su-kremliaus-propagan...
7534-07-13 (2016 г.), читали 2273
0

Taip taikliai kaip Leonidas Donskis aš neparašysiu, nors ta pati problema mane jaudina dar nuo tada, kai pirmą kartą, išreiškusi nepopuliarią poziciją, buvau išvadinta vatnike. Ir tas susirūpinimas kilo ne iš to, kad esu perdėtai jautri kritikai arba man labai svarbu, ką apie mane galvoja koks nors pseudonacionalistas

Tiek dėl savo vertybių, tiek dėl žmogiškosios vertės esu tikra ir be svetimųjų patvirtinimo. Visgi, mane išgąsdino kaip lengvai ir nepamatuotai dalinamos tokios etiketės, su kokiu azartu kažkuo neįtikę žmonės verčiami Lietuvos priešais.

Raganų medžioklės absurdiškumas ir mąstai ypač atsiskleidžia tokioje Facebook grupėje „Jorkšyro elfai“, kurioje neva dėl Lietuvos laisvės, o išties dėl savo pačių paranojos pamišę tautininkai kovoja su „nelegaliu, nusikalstamu, smurtiniu ir prieš valstybingumą nukreiptu propagandiniu turiniu teisėtomis priemonėmis". Kodėl kabutėse? Nes šis pasakymas yra tiek pat neteisingas kaip ir pati grupė, kuri realiai kovoja ne su nelegaliu, nusikalstamu, smurtiniu ar prieš valstybingumą nukreiptu turiniu, bet su viskuo, kas jai subjektyviai atrodo neteisinga.

reklama

Pavojus nacionaliniam saugumui?
Pavojus nacionaliniam saugumui?

O tai gali būti net ir ledai. Jei etiketė – rusiška. Arba pavartotas apibūdinimas „senovinių ledų“, kuris vėliau laisvai traktuojamas kaip „sovietinių ledų“. Nenoriu net pagalvoti, kiek problemų ir nervų teko tam smulkiam verslui, siekiančiam (tiesa, reikia pripažinti – nesėkmingai) pažaboti visiškai nemotyvuotas ir sveikam protui prieštaraujančias patyčias, neva nukreiptas prieš prastą tų ledų skonį, nors visų mylima „Baltoji varnelė“ plombyrą gamina pagal tą pat sovietinį receptą.

Puikus manipuliavimo emocijomis pavyzdys: pakieti žodį "senovinio" į 'sovietinio" ir imi tarkuoti už tariamai Kremliaus propagandą. Nes kodėl gi ne?
Puikus manipuliavimo emocijomis pavyzdys: pakeiti žodį „senovinio“ į ‘sovietinio“ ir imi tarkuoti už tariamai Kremliaus propagandą. Nes kodėl gi ne?

Iš tiesų tų žmonių neapykanta sovietinei realybei tokia didelė, kad net neabejoju – jei sovietmečiu būtų buvę išrasti vaistai nuo vėžio – jie reikalautų juos išimti iš rinkos. O iš tiesų sovietmetis, kaip ir bet kuris kitas istorijos tarpsnis, pasižymėjo įvairiomis spalvomis – buvo diktatūra, nepriteklius, teroras ir pan., bet buvo ir jaunos šeimos, mylimi vaikai, visų pamėgti ledai ar opera. Buvo šlykštynių, bet buvo ir intelektualų. Buvo daug blogio, bet pasitaikydavo ir gerumo. Todėl siekti visiškai diskredituoti ir ištrinti 50 m. tautos gyvenimo yra taip pat neteisinga kaip ta santvarka, iš kurios mums pavyko ištrūkti (deja, tik fiziškai).

reklama

Iš tiesų daugelis „kovotojų su Kremliaus propaganda“ patys skleidžia propagandą, visus, bent kiek jiems neprijaučiančius, išvadindami vatnikais ir siekdami, kad tų žmonių gyvenimas būtų kuo sunkesnis.

Kova už valstybingumą ar tuščios patyčios?
Kova už valstybingumą ar tuščios patyčios?

Kovai su realiu blogiu pavirtus tiesiog vaiduoklių medžiokle, vis daugiau žmonių „Kremliaus propagandą“ ima laikyti tokiu pat mitu kaip vienaragį ir štai čia ir atsiranda tikroji erdvė Kremliui veikti – visuomenė, atbukinta isterijų ir rietenų, nebepastebės tikrų pavojų, o išgirdusi apie juos manys, kad tai eilinė sirena dėl netikro pavojaus.

Galiu tik paantrinti Leonidui Donskiui, kad psichozė, gąsdinimas ir baimės industrija saugumo nekuria, o manymas, kad vienintelė grėsmė – Kremlius, apskritai atitolęs nuo šių dienų realybės.

Suskaldyta ir persekiojama visuomenė yra pats pirminis ir pats didžiausias nesaugumo šaltinis, kurio niekaip neutralizuos net ir 10 proc. BVP šalies gynybai.

O paradoksaliausia, kad tie nepakantūs, neapykantos pilni žmonės manosi tokiu būdu kovojantys už… taiką. Juk tai lygiai tas pats, kas už nužudymą bausti mirties bausme. Darai lygiai tą patį. Tik dėl neva teisingų motyvų.

---
LDiena.lt: esu priverstas replikuoti į autorės antraštę. Tai jokie ne "savi". Visi šitie "Jorkšyro elfai", "Pilnaties iguanos" ir panašūs užkalniniai-savukyniniai-ramanauskiniai "kovotojai" - tai,vartojant senovinę terminologiją, Vakarų imperializmo agentai, kurie arba sąmoningai, arba suklaidinti priešo propagandos, tarnauja užjūrio šeimininkams, platindami jų parazitinę žmonių išnaudojimo ideologiją.

Taip kad autorei visiškai nederėtų stebėtis, kad kosmopolitai ir pedoliberazmo adeptai, josios patriotizme įžvelgia realią grėsmę ir supuolė su šakėmis daryti tvarkos. Tos pačios Naujosios Pasaulio Tvarkos.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
13   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают