Pirmasis kandidatės į Didžiosios Britanijos premjero postą Theresa May interviu laikraščiui The Daily Telegraph

Šauksmas.lt
+ 0 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/pirmasis-kandidates-i-didziosios-britanij...
7534-07-09 (2016 г.), читали 1356
0

Penktadienį vakare laikraštyje  “The Daily Telegraph”  buvo paskelbtas pirmasis kandidatės į Didžiosios Britanijos premjero postą nuo valdančiosios konservatorių partijos ir dabartinės Vidaus reikalų ministrės Theresa May interviu. Realiausia pretendentė į DB premjero postą pasakė, kad „Britanija išeis iš ES į geresnę šviesią ateitį“. „Jeigu aš būsiu premjere, tai mes išeisime iš Europos Sąjungos ir dalimi to bus laisvo judėjimo kontrolė“, – pasakė May.

reklama

Theresa May pakvietė savo partijos narius nesiskaldyti į Brexit šalininkus ir priešininkus. Ji pasakė: „Labai svarbu, kad mes susivienytume kaip partija ir kaip valstybė“. Jos žodžiais, šalis pergyvena „sunkius laikus“ kol ji derasi, kad išeiti iš Europos Sąjungos.

Naujų konservatorių partijos lyderio rinkimų prireikė todėl, kad dabartinis DB premjeras Deividas Kameronas atsistatydino po to, kai birželio 23 dieną 51,9% britų pasisakė už šalies išėjimą iš Europos Sąjungos.

Šį ketvirtadienį įvykusiame konservatorių parlamento frakcijos narių balsavime Theresa May surinko 199 deputatų balsus iš 330 galimų, o jos konkurentė, Energetikos ministro pavaduotoja Andrea Leadsom – 84 balsus.

Dabar Konservatorių partijos ir vyriausybės vadovą rinks jau ne 331 Konservatorių frakcijos deputatas Bendruomenių rūmuose, o 150 tūkstančių šios partijos narių, kurie balsuos paštu. Naujasis vyriausybės vadovas bus paskelbtas rugsėjo 9 dieną.

 


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают