Apklausa: Visoje Europoje krenta pasitikėjimas ES

Šauksmas.lt
+ 0 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/apklausa-visoje-europoje-krenta-pasitikej...
7534-06-12 (2016 г.), читали 1574
0

Stambiausiose Europos Sąjungos valstybėse pastebimai krenta pasitikėjimas ES. Aukšta reputacija ES turi tiktai naujose valstybėse-narėse, pavyzdžiui Lenkijoje ir Vengrijoje. Apie tai byloja apklausos rezultatai, kurią atliko Pew Research Center, praneša DW.

Artėjant referendumui Didžiojoje Britanijoje dėl išėjimo iš ES sudėties, skeptiškos nuotaikos plinta ir daugelyje kitų Europos valstybių. Kaip byloja rezultatai apklausos, kurią atliko amerikiečių Sociologijos institutas Pew Research Center dešimtyje ES valstybių, Vokietijoje į ES pozityviai žiūri tiktai 50 procentų apklaustųjų. Praėjusias metais ES pasitikėjo 58 procentai vokiečių.

reklama

Apklausų rezultatai, kurie buvo paskelbti trečiadienį, birželio 8 dieną, parodo, kad Prancūzijoje pasitikėjimo ES lygis per praeitus metus krito 17 procentinių punktų iki 38 procentų. Dabartiniu metu blogiau ES vertina tiktai ekonominės krizės nukamuotoje Graikijoje (27%). Didžiojoje Britanijoje ES negatyviai vertina 48% gyventojų, o pozityviai – 44 procentai. Aukštesnė ES reputacija yra naujose ES valstybėse, Lenkijoje (72%) ir Vengrijoje (61%).

Manoma, kad pasitikėjimas ES sumažėjo dėl gyventojų nepasitenkinimo Briuselio struktūrų veikla sprendžiant migrantų antplūdžio problemą, o taip pat dėl ekonominės ir valiutos krizės. ES ekonominei politikai nepritaria 65 % ispanų, 66% prancūzų, 68% italų ir 92% graikų. Vokietijoje nepatenkinti tik 38 %.

Nepatenkinti tuo, kaip ES bando sureguliuoti migracijos krizę, 67% vokiečių, 77% italų, 88% švedų ir 94% graikų.

Šauksmas

 


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают