ES valstybės, kurios nenori įsileisti teroristų, prievartautojų ir dykaduonių, turės Europos Komisijai sumokėti milžinišką baudą

Algimantas Lebionka
+ 4 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://ldiena.lt...
7534-05-03 (2016 г.), читали 2463
0

Europos Komisija sugalvojo  „pabėgėlius“ ES valstybėms  grūsti per prievartą. Tos valstybės, kurios nenori įsileisti pas save teroristų, prievartautojų ir dykaduonių, turės Eurokomisijai susimokėti baudą – po 250 eurų už neįsileistą migrantą, rašo The Finacial Times.

The Financial Times žurnalistai iš keturių nepriklausomų šaltinių gavo informacijos apie ruošiamą Europos Komisijos nutarimo projektą, kuris numato po 250 tūkstančių eurų baudą už kiekvieną nepriimtą migrantą.

reklama

Pagal leidinio informaciją, tarp kitko, neatmetama galimybė, kad galutinė suma po aptarimo bus sukoreguota. „Skaičius gali pasikeisti, bet pagrindinė idėja yra ta, kad išmokos turėtų sankcijų charakterį“, - leidinys pateikia žodžius vieno iš oficialių asmenų, turinčius priėjimą prie nutarimo projekto. Bet kokiu atveju, kalbama apie „šimtus tūkstančių eurų“, nurodė kitas šaltinis iš diplomatinių sluoksnių.

Dokumentas, kuris, kaip tikimasi, bus paskelbtas gegužės 4 dieną, priimamas Briuseliui dedant pastangas peržiūrėti Dublino susitarimą, kuris reguliuoja prieglobsčio suteikimo ES valstybėse sąlygas.

ES reikalauja įvesti pabėgėlių kvotų sistemą, kad išlaisvinti eilę valstybių nuo kritinio krūvio. Maksimalus migrantų skaičius kiekvienai iš valstybių apskaičiuojamas atsižvelgiant į gyventojų skaičiaus ir BVP.

Jeigu valstybė pasiekia 150% lygį jos kvotos per metus, likę pabėgėliai turi būti paskirstyti kitoms ES valstybėms. Labiausiai Briuselio siūlymus kritikuoja Rytų Europos valstybės – Lenkija ir Vengrija.

Ryšium su tuo, kaip pažymi FT, Varšuva ir Budapeštas sveikintų bet kokias alternatyvias sistemas, tačiau nėra pasiruošusios tokioms didelėms baudoms. Jeigu dokumentas bus priimtas pirminiu pavidalu, sankcijų suma Lenkijai gali siekti 1,5 milijardus eurų.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают