Lenkijos premjerė Beata Šidlo: Mes tapome opozicijos vykdomo perversmo liudininkais

Algimantas Lebionka
+ 3 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://ldiena.lt...
7534-05-03 (2016 г.), читали 1497
0

Lenkijos premjerė Beata Šidlo savo interviu savaitraščiui „wSieci” apkaltino opoziciją perversmo organizavimu ir nekonstruktyvia kritika. „Mes esame liudininkais perversmo iš opozicijos pusės. Jie kelia chaosą. Jų kuriamoje isterijoje nėra jokio konkretumo. Tai tik skaldo visuomenę ir gimdo priešiškumo jausmą. Tokios neigiamos emocijos nieko nesukuria, bet daug ką sugriauna“, - pareiškė premjerė Beata Šidlo savo interviu.

Premjerės nuomone, opozicija kiša pagalius į ratus valdančioms jėgoms ir kviečia „pilietiniam nepaklusnumui“. „Pareiškimai opozicijos lyderių pilni pakylėtų frazių, bet jų tikslai – priešingi. Tai atneša žalą valstybei, žemina jos autoritetą ir priešiškai nuteikia valstybės gyventojus vieną prieš kitą. Ir visa tai daroma tiktai tam, kad įgyti politinės naudos“, - pasakė vyriausybės vadovė. Taip pat Beata Šidlo akcentavo dėmesį į tai, kad opozicija bando įtraukti į politinį ginčą teismų valdžią, jų tarpe ir Aukščiausiąjį Lenkijos teismą. „Vietos valdžios didelių miestų vadovaujamos partijos „Pilietinė platforma“ pareiškia apie tai, kad jie priima sprendimą Konstitucinio teismo, nors šie sprendimai nėra įdiegti į valstybės teisinę sistemą. Tai neatsakinga ir pavojinga.

reklama

Apie opozicijos „maidaną“ su palapinėmis greta premjerės kanceliarijos, su jose apsigyvenusiais protestuotojais, Premjerė pasakė: „Žinoma, aš labiau norėčiau, kad šio protesto nebūtų, bet aš taip pat gerbiu demokratinės valstybės piliečių teisę reikšti savo nuomonę. Netgi, kaip dabar nėra objektyvių priežasčių tokiems ypatingiems protestams. Net jeigu aš neturėčiau nuojautos, kad šių akcijų dalyviai nebuvo manipuliuojami ciniškų politikų. Kitas reikalas, kad pas mane susidarė įspūdis, kad didesnį laiką šios palapinės, jos arba tuščios, arba pusiau tuščios.“

„Opozicija ir ją remiančios jėgos, kurios prarado valdžią, negali su tuo susitaikyti ir vienas iš simptomų jų nepasitenkinimo yra tokių protestų organizavimas. Tai, visų pirma, neteisinga atžvilgiu tų žmėnių, kurie protestuoja“, - pažymėjo vyriausybės vadovė.

Beata Šidlo kviečia imtis sveiko proto: „Situacija tiek pavojinga, kad mūsų Lenkijoje laukia labai svarbūs įvykiai, tarptautinėje srityje. Reikalinga ramybė, nors saugumo požiūriu, vystymasis situacijos, sukūrimas neapibrėžtumo atmosferos, gali atsirasti rizikos, pavyzdžiui,  prasidėjus Pasaulio jaunimo dienoms. Kadangi tai ką daro opozicija ir ją įtakojančios jėgos, tai labai pavojingas žaidimas. Ir aiškiai sakau šių akcijų organizatoriams: blogai praleisite laiką. Tai, ką ponai daro, gali blogai pasibaigti, ir tada jūs turėsite prisiimti atsakomybę už rezultatą tokio žaidimo su emocijomis.“

"Šiandien būtina apjungti blokus ir eiles, ir nepasiduoti gundymui politinių žaidimų," - pažymėjo premjerė.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают