Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 1988 metų Steigiamasis bolševikų suvažiavimas: viltys ir sudužusios svajonės

Ramūnas Alaunis
+ 13 - 0
Автор: Ramūnas Alaunis
Источник: https://www.facebook.com/ramunas.alaunis...
7534-04-30 (2016 г.), читали 2115
0

Prieš tris metus buvau įkėlęs Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio steigiamojo suvažiavimo 1988.10 24-25 vaizdo įrašą. Tačiau dabar tas įrašas jau išimtas iš Youtube kaip kai kam neparankus ir visiems kitiems dabartiniams patriotams jau kuriantiems "Tautos Išlikimo Taisykles". Prieš keletą metų iš šio vaizdo įrašo spėjau užrašyti kai kurias suvažiavimo dalyvių pagrindines mintis. Kad toks įrašas buvo rodo jau neegzistuojančios nuorodos likęs pavadinimas:

https://www.youtube.com/watch?v=DworUZ7tOv0

Taigi, dar kartą pažvelkime į Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Steigiamojo suvažiavimo viltiss ir dabartines sudužusios svajonės.

"1988 Lietuvos Sąjūdžio suvažiavimas, Čepaitis kalbėjo apie ką tik atvykusius į Lietuvą rusus, kurie nemokėjo kalbėti lietuviškai."

reklama

O dabar patys Lietuviai vyksta į kitas užsienio šalis ieškodami darbo, kurių daugelis taip pat nemoka užsienio kalbos. Tai kuo jie skiriasi nuo anuometinių Rusų?

Virgilijus Juozas Čepaitis: "Didžiulėje Tarybų Sąjungoje mes buvome mažuma".

O dabar Europos Sąjungoje dauguma? Tuoj pačioje Lietuvoje Lietuviai taps mažuma.

Akademikas Buračas: "LTSR Aukščiausiosios Tarybos atstovai nesugebėjo ginti piliečių teisių, teisę į laisvą žodžį..."

O dabar LR Seimas sugeba ginti piliečių teises ir laisvą žodį? Akademikas A. Buračas, buvo netgi baisesnis dogmatikas, nei Landsbergis.

Kazimieras Uoka: "Atidėkite Marksizmo dogmas į šalį. Pirmiausia atstatykime tai, ką Stalinizmass iki galo sugniuždė - asmenybę."

O dabar asmenybės nėra gniuždomos darželiuose, mokyklose, universitetuose per korporatyvinio fašizmo primestą ideologiją? Marksizmo dogmos buvo pakeistos fašizmo dogmomis.

Paradoksas, nors K. Uoka ragino "atidėti Marksizmo dogmas į šalį", tačiau jau sekančiais 1989 metais liepos 1 d. K. Uoka pradėjo vadovauti Lietuvos Darbininkų Sąjungai. Darbininkų, kurių ideologinė platforma iki šių dienų liko Marksizmas.

Rytis Padegimas kaip tikras beprotis kalbėjo apie apleistus kryžius ir fortepijonus, genofondą ir kitokias nesąmones, kad gamyklų negalima statyti, o vietoj jų "turi būti statomos šventyklos, kur ganysis mūsų kantrybės avinėlis"...

O kaip yra dabar: gamyklos sugriautos, o vietoj jų statomos karo ir prekybos šventyklos, kuriose ganosi mūsų kantrybės avinėliai.

reklama

Lietuvos Laisvės Lygos vadovas Antanas Terleckas: "Tarybinė spauda bando mus įtikinti, kad esame nepilnaverčiai. Su Stalino ir Brežnevo nuniokota Lietuvos ekonomika nepragyvensime. Kolonistų adaptams įskiepyta mintys, kad "mažos" tautos be "draugiškos' pagalbos negali žengti nė žingsnio... Vienintelė vargšė Rusija velka iki šiol sunkią misionizmo naštą."

O kaip dabar, ar Lietuvos korporatyvinė žiniasklaida nebando mus įtikinti, kad esame nepilnaverčiai? O kaip dabar, ar galime dabar pragyventi su V. Landsbergio, V. Adamkaus, D. Grybauskaitės nuniokota Lietuvos ekonomika? O kaip yra dabar, ar Vakarų kolonistai neskiepija minties, kad maža Lietuvių tauta nepragyvens be "draugiškos" Europos Sąjungos", kad "draugiška" Europos Sąjunga duos pinigų mažai Lietuvai? O Rusija tikrai velka iki šiol misionizmo naštą.

Daktaras V. Bieliauskas iš JAV: "Aš esu tikras, kad jeigu čia, Lietuviams Lietuvoje būtų duodamos sąlygos laisva iniciatyvą duoti dirbti, Lietuvos ekonominis lygis prilygtų Danijai, Švedijai ir Amerikai..."

O koks dabar yra tas Lietuvos ekonominis lygis - kaip Danijos, Švedijos ar Amerikos? Daktaras Bieliauskas pamiršo pasakyti, kad Lietuvai ne tik būtų duodamos sąlygos laisva iniciatyva duoti dirbti, bet ir patiems Lietuviams duoti Danijos, Švedijos ar Amerikos smegenų.

Kai perklausiau, tai baisu, kokias nesamones kalbėjo Sąjūdžio atstovai. Sąjūdžio suvažiavimas priminė bolševikų darbininkų suvažiavimą. Nei vienas iš pasisakiusiųjų nesugebėjo 10 minučių pasakyti pranešimą neskaitant. O daugelis net sunkiai skaitė savo pačių pranešimus.

Bene protingiausiai suvažiavime kalbėjo prof. Meilė Lukšienė: "Aš ne su tais kurie optimistiškai galvoja, kad jeigu tik mes "atlaisvinsime varžtus" vėl bus darbšti visuomenė, sąžininga, tokia kaip kokia mes norime kad būtų... Tai yra sunkus pereinamasis laikotarpis, kurį mes turime įveikti.... Reikia siekti pusiausvyros tarp Rytų ir Vakarų informacijos šaltinių pasiekiamumo."


Sąjūdžio steigiamasis susirinkimas 1988 06 03 d. Lietuvos Mokslų Akademijos salėje. Nuotr. J.Česnavičiaus


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
13   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают