Ar įkalbins Barakas Obama europiečius valgyti chloruotas amerikoniškas vištas?

Versijos.lt
+ 0 - 0
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/ar-ikalbins-barakas-obama-europiecius-val...
7534-04-30 (2016 г.), читали 1397
0

JAV prezidentas Obama šiandien atvyksta į Honoverį, kur kartu su Angela Merkel atidarys Hanoverio pramonės parodą. Laukiama, kad JAV prezidentas su Vokietijos kanclere aptars TTIP sutartį. Vizito išvakarėse Hanoveryje įvyko daugiatūkstantinė anti-TTIP demonstracija.

Kartu su chloruotomis amerikoniškomis vištomis norima europiečiams supenėti ir transnacionalinių korporacijų diktatūrą, kurią užtikrins TTIP sutartis. Apie TTIP sutartį pastaruoju metu tiek daug prikalbėta, nors pačios sutarties teksto savo akimis niekas nėra matęs, tai didelė paslaptis.

Žinia, Vakarų Europos politikai dar turi rudimentinį norą savo akimis pamatyti sutartis (skirtingai nei Lietuvos), po kuriomis jie verčiami pasirašyti. Šia sutartimi nepatenkinti ES gyventojai savo poziciją išreiškė didžiule anti-TTIP demonstracija Hanoveryje.

reklama

Apie anti-TTIP protestą Hanoveryje ir Barako Obamos vizitą į šį miestą rašo visi Vokietijos laikraščiai.

„Šeštadienį, JAV prezidento Barako Obamos vizito išvakarėse, dešimtys tūkstančių TTIP-priešininkų išėjo į demonstraciją prieš suplanuotą laisvos prekybos sutartį. Duomenys apie dalyvių skaičių išsiskyrė: organizatoriai nurodė 90000, policija 35000,“ – pranešė Hanoverio HAZ.

Bertelsmann fondo atliktos apklausos parodė, kad 33% Vokietijos gyventojų nepalaiko Vokietijos vyriausybę, kuri yra numačiusi pasirašyti TTIP sutartį. Jie būkštauja, kad ši sutartis turės negatyvų vaidmenį į vartotojų teises, aplinkos apsaugą ir darbo rinką.

Pavadinęs TTIP sutartį „skandalinga“ Berliner Zeitung pasakoja apie demonstraciją Hanoveryje:

„Demonstracijos priekyje važiavo 35 taraktoriai. Ant priekabos buvo pastatytas medinis arklys su užrašu: „TTIP-tai Trojėnas“.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel (KDS) ginė TTIP ir ją įvardino, kaip galimybę „nustatyti standartus visame pasaulyje“, rašoma BZ.

Žaliųjų pirmininkas Peter Simon pareikalavo peržiūrėti sutartį. Jis pasakė: „Aš manau, kad pilietinėje visuomenėje pasipriešinimas TTIP auga Europje ir Amerikoje“.

JAV prezidentas Obama šiandien atvyksta į Honoverį, kur kartu su Angela Merkel atidarys Hanoverio pramonės parodą. Laukiama, kad JAV prezidentas su Vokietijos kanclere aptars TTIP sutartį.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают