Čekijos prezidentas Milošas Zemanas pirmadienį atmetė EK pabėgėlių paskirstymo iniciatyvą

Šauksmas.lt
+ 3 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/cekijos-prezidentas-milosas-zemanas-pirma...
7534-04-13 (2016 г.), читали 1511
0

„Galutinis pabėgėlių kelionės tikslas yra Vokietija, todėl kvotų sistema, bet kokiu atveju, neveiks, – pabrėžė M. Zemanas. Čekijos prezidentas Milošas Zemanas atmetė naujas Europos Komisijos (EK) iniciatyvas dėl įvedimo nuolatos veikiančių pabėgėlių paskirstymo mechanizmų tarp ES valstybių. „Tai negali būti efektyviu variantu migracinės krizės sureguliavimo“, – pareiškė jis žurnalistams po susitikimo su savo kolega Haincu Fišeriu, kuris įvyko Lana pilyje (Centrinė Čekija).

reklama

„Pabėgėlių tikslu yra Vokietija ir, todėl, kvotų sistema, bet kokiu atveju, neveiks, – pažymėjo jis. – To įrodymu tarnauja ir nesenai įvykęs išvažiavimas žymios dalies Irako krikščionių, kurie atvyko į Čekiją pagal humanitarinį projektą „Karta-21“. Atvežti į respubliką palaikant vyriausybei už čekų humanitarinio fondo lėšas 25 iš 89 Irako pabėgėlių atmetė vaišingumą ir, nepaisant valdžios pažadų suteikti būstą ir tarpininkavimą įsidarbinti, išvažiavo į Vokietiją.“

Haincas Fišeris palaikė idėją „teisingų kvotų“.

„Jokia Europos valstybė, net Vokietija, nepajėgs išspręsti problemos savistoviai. Austrija, todėl, kviečia sąžiningai paskirstyti pabėgėlius“, – pabrėžė jis.

Čekijos ir Austrijos prezidentai pareiškė skepticizmą dėl Briuselio ir Ankaros bendradarbiavimo, grąžinant nelegalius migrantus iš ES į Turkiją.

„Mums kelia abejones susitarimas tarp Europos Sąjungos ir Turkijos“, – pasakė Miliošas Zemanas.

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают