Lietuva - sparčiausiai blaivėjanti šalis, o deklaruojama atvirkščiai

Anonimusas
+ 10 - 0
Автор: M.G. Maksimalietis
Источник: http://www.manosveikata.lt/lt/aktualijos/naujienos/lietuva-s...
7534-03-07 (2016 г.), читали 2364
0

Ko gero ne vienas esate pastebėję viešoje erdvėje suaktyvėjusį girtuoklystės temų eskalavimą. Per televiziją, internetiniuose portaluose, radijuje bei kitose žiniasklaidos priemonėse mirgėte mirga temos, kaip alkoholikų vaikai yra grūdami į šulinius, kaip pėstieji girtuoklių lyg kėgliai numušinėjami viešojo transporto stotelėse, kaip narkozombiai žudo močiutes už galimybę įsigyti dozę legalaus alkoholinio narkotiko. Noriu pasakyti, jog visa tai yra specialiu būdu sukelta alkoholio žalos, viešų deklaracijų banga tam, kad užmaskuotų blaivybės kilimo bangą. Tokių baisių alkoholio vartojimo pasekmių jau kelinti metai iš eilės mažėja, o viešoje informacinėje erdvėje tokių deklaracijų pradėjo daugėti. Taigi, pakalbėsiu apie tai, kas gi čia, mano manymu, vyksta ištikrųjų.

Sistema išsigando blaivybės kaip mados masiško plitimo. Jau daugelį metų stebiu, kaip daugiau ir daugiau atsiranda aktyvistų, diegiančių blaivybę, ir jų dauginimasis natūraliai daugina ir jų pasekėjų skaičių. Vis daugiau ir daugiau atsiranda sąmoningų blaivininkų, kurie pradėjo įsisąmoninti, kaip sistema juos specialiu būdu įtraukia į legalią narkomaniją ir taip padaro narkobiznio bei vėliau ir farmobiznio klientais, nuolatiniais vartotojais. Žmonės vis drąsiau pradėjo didžiuotis totalia blaivybe, vadindami save Maksimalistais, Optimaliečiais, Valančiukais, Sveikuoliais ir kitokiais ypatingai sveiko gyvenimo būdo propaguotojais, kurie nevartoja jokių psichotropinių medžiagų. Smagu žiūrėti, kaip profesoriaus  Aurelijaus Verygos iniciatyva jaunimas organizuoja bėgimo maratonus "Už blaivią Lietuvą" įgydami vis daugiau akciją palaikančių dalyvių. Smagu stebėti, kaip jaunimo sukurta blaivių vakarėlių bendruomenė "Varom" jau kelinti metai organizuoja smagius ir visiškai blaivius vakarėlius bei festivalius. Galime stebėti, kaip prie Lietuvos spartaus blaivinimo proceso reikšmingai, dideliais darbais prisideda ir žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis.

reklama

Jo Naisiuose rengiami blaivūs festivaliai, kur neprekiaujama alkoholiu, kiekvienais metais sutraukia vis daugiau blaivių lankytojų. 2015-ųjų vasarą jo rengtame blaiviame renginyje dalyvavo jau net virš 40 tūkstančių blaivybę toleruojančių žmonių. Pasigirsiu truputi ir pats, jog jau beveik 2000 žmonių esu paveikęs paties suformuota Maksimalistine psichoterapija ir taip padėjęs jiems pažinti ilgalaikės blaivybės privalumus. Po tokios mano pritaikytos metodikos žmonės daugiau nebegali ramiai mėgautis svaigalais, nes jiems nebepavyksta daugiau ignoruoti alkoholio ir kitų psichotropinių narkotikų daromos žalos. Taigi, man teko susipažinti su realiąja statistika ir padaryti išvadas, jog mūsų visų bendraminčių - blaivystės aktyvistų - dėka keliuose žūčių ir susižalojimų statistika jau kelinti metai gerėja. Nelaimingų atsitikimų darbuose, gaisrų ir kitokių žalų, sukeltų dėl girtuoklystės, mažėja. Prekyba alkoholiu vienam gyventojui rekordiškai mažėja, ir jei nebūtų itraukta į parodomąją statistiką parduotas parduotuvėse alkoholis, kuris kaip kontrobanda keliauja į Skandinavijos šalis, tai šiandien statistiškai nebūtume deklaruoti antri pasaulyje pagal didžiausią kiekį suvartoto alkoholio vienam Lietuvos gyventojui. Iš tikrųjų mes tapome viena iš pirmųjų šalių taip stipriai sureikšminusių legalių ir nelegalių narkotikų daromą žalą. Lietuva šiandien yra sparčiausiai blaivėjanti šalis.

reklama

Todėl, kviečiu netikėti sistemos melu, jog esame visi degradai, ir todėl čia mus reikia priverstinai gydyti nuo alkoholizmo. Priešingai, žinokite, jog iš tikrųjų ritasi per Lietuvą totalios blaivybės banga ir vartoti svaigalus jau darosi nebemadinga. Žmonės vis drąsiau džiaugiasi sugebantys švęsti net ir saikingai nesugadinę savo sveikatos ir gerovės. Sistema bijo totalios blaivybės mados ritimosi per Letuvą, todėl ji suaktyvėjusį blaivybės eskalavimą maskuoja rodydama, jog mes degraduojame, o ne blaivėjame. Kuomet blaivybė diegiama priverstinai, žmonės stengiasi išmokti vartoti legalų narkotiką – alkoholį - saikingai, kas yra neefektyvu siekiant formuoti prevenciją. O jei viešai visur bus skelbiama, kad totali blaivybė tampa mada, kad žmonės pradėjo sąmoningėti ir suprasti, jog ir saikingas legalių ar nelegalių narkotikų vartojimas daro ypatingą žalą jų gerovei, kad maksimaliai naudingas pasirinkimas yra visiška abstinencija, o ne saikingas smegenų ir viso kūno apnuodijimas, jei būtų garsiai viešai kalbama, jog žmonės totalūs blaivininkai pradeda gyventi progresyviau visapusiškai tobulindami savo gerovę nei bet kuris kitas vartojantis legalius narkotikus nors ir saikingai, tuomet blaivybė ristųsi per Lietuvą nesustabdomu greičiu, o narkobiznio bei farmobiznio atstovai būtų priversti investuoti į mažiau žalingus visuomenei verslus.

Su Pagarba,
Psichoterapeutas
M.G. Maksimalietis
http://www.maksimalietis.co.uk/


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
10   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают