Vengrija surengs referendumą dėl privalomų migrantų paskirstymo kvotų

Anonimusas
+ 1 - 0
Автор: Petras Gulbinskas
Источник: http://sauksmas.lt/vengrija-surengs-referenduma-del-privalom...
7534-02-27 (2016 г.), читали 1431
0

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas vasario 24 dieną paskelbė, kad surengs referendumą dėl privalomų pabėgėlių paskirstymo kvotų. Tai tapo pagrindine ES spaudos tema vakar ir šiandien.

Viktoro orbano žodžiais referendumas-tai atsakymas į visuomenės nuotaikas.  Viktoras Orbanas pažymėjo, kad įvedimas privalomų kvotų migrantams be išankstinės konsultacijos su tauta būtų piktnaudžiavimas valdžia. Vengrijos vyriausybės vadovas pabrėžė, kad taip vadinamos migrantų kvotos nubrėžtų naujus etninius, kultūrinius ir religinius žemėlapius Vengrijoje, kaip ir visoje Europoje. Jo žodžiais referendumas-tai atsakymas į visuomenės nuotaikas. Apie tikslią referendumo datą premjeras nepranešė. Austrijos Krone mano, kad greičiausiai tai įvyks rudenį, bet neatmetama galimybė, kad jis įvyks pavasarį ar vasarą. Referendumo klausimas skamba taip: „jūs norite, kad ES galėtų pavesti net be sutikimo parlamento priimti ne Vengrijos piliečius Vengrijoje?“

reklama

Frontex duomenimis 2015 metais į ES atvyko 1,8 milijonai migrantų. Eurokomisija pareiškė, kad tai didžiausia migracijos krizė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

4ed0b453f3e7ae7a9b212202147a3930__h6_ap_jpg_1319770_470
Migrantais užtvindytas Budapeštas

„Europoje iki šiol niekas nepaklausė žmonių, ar jie nori turėti privalomas kvotas iš tikrųjų ar ne“, – cituoja Orbaną austrų Krone, todėl referendumo tekstas jau buvo pateiktas Nacionaliniam rinkimų biurui.

Pagal Vengrijos įstatymus, referendumą gali inicijuoti rinkėjai, surinkdami 200000 parašų (Vengrijoje apie 10 milijonų gyventojų) ir vyriausybė. Orbano Fide partija Vengrijos parlamente turi absoliučią daugumą.

reklama

Vengrijos vyriausybė aktyviausiai gina valstybės interesus. Orbanas – tikras antipodas Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri ištikimai tarnaudama Sionui (už ką yra gavusi Bnai Brith premiją), net iš kailio neriasi besistengdama sunaikinti Vokietiją ir ES.

Po ES susitikimo Briuselyje praeitą šeštadienį Orbanas pasakė: „Mes laikysime savo sienas su Serbija ir Chorvatija uždarytas ir jeigu tai būtina, mes uždarysime jas ir su Rumunija“. Orbano žodžius cituoja Krone.

Vokietijos kanclerė Angela Mekel ne kartą kvietė migrantus atvykti į Vokietiją, o dabar visokiais būdais stengiasi savo „svečius“, nuolatos prievartaujančius vokietes, išskirstyti tiems, kas jų nekvietė, tiems kas nuo nekviestų svečių tveriasi tvoromis.

ES yra didelėje ekonominėje krizėje ir tokios masės išlaikytinių jos ekonomikai yra nepakeliama našta. ES vadovai apgaudinėja visuomenę, pasakodami pasakas apie, kad ir nežymų, bet vis tiktai ES ekonomikos augimą. Tai melas, nes jie nerodo antros valstybių ekonomikos balanso dalies – skolų. Tokios nuomonės yra finansų-kredito ekspertas Valentinas Katasonovas. Jo nuomone, visos ES valstybės yra faktiniai bankrotai ir gyvena į skolą. „Jei Rusija – sunkus ligonis, valdomas iš užsienio, tai ES yra numirėlis.“

Ekonomistas Viktoras Orbanas puikiai supranta ES finansinio kracho perspektyvą ir gelbėja savo valstybę. Keista, kad ekonomistė Grybauskaskaitė nevykdo savo valstybės vadovo funkcijų ir stumia Lietuvą į užsienio skolų liūną.

Petras Gulbinskas

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают