Palaikykime mokytojų Streiką!

Anonimusas
+ 5 - 0
Автор: LDiena.lt
Источник: https://www.facebook.com/events/513647585506549/...
7534-02-24 (2016 г.), читали 2809
0


Šūdo Be Rankenos* teigimu streikuojantys Lietuvos mokytojai - Kremliaus agentūra laisvoje ir nepadležnoje sakmbiausioje jEvrosojūzo stygoje

Vasario 22 d. mokytojai pradėjo neterminuotą streiką reikalaudami grąžinti mokinio krepšelius į prieškrizinį lygmenį, sumažinti mokinių skaičių klasėje, padidinti į pensiją išeinančių mokytojų kompensacijas.

Tradiciškai, žiniasklaidoje viešinamos nuomonės nepalaiko streiko. Politikai, direktoriai, įvairūs ekspertai teigia, kad streikas nėra tinkamas veiksmas. Mokytojai raginami atidėti streiką ir vėl sėsti prie derybų stalo. 

O ar pamenate nors vieną valdžią, palaikiusią streiką? Juk streikas yra būtent tai, kas priverčia bet kokią valdžią derėtis ir atsižvelgti į ne valdžioje esančiųjų poreikius. Streikas – ne kraštutinė, o viena pagrindinių priemoniųkovoti už savo teises, darbo ir gyvenimo sąlygų gerinimą. Streikas kiekvieną kartą patvirtina, jog ne mes esame priklausomi nuo įvairiausių vadovų ir ministerių, o jie yra priklausomi nuo mūsų, paprastų žmonių, kiekvieną dieną užtikrinančių, kad atvažiuos troleibusas, parduotuvėje atsiras batonas, nuo kelių bus nuvalytas sniegas, išnešiotas paštas, veiks mokyklos, universitetai, bibliotekos, kirpyklos ir t.t. 

reklama

Feisbuko grupė Aukštasis moxlas kviečia solidarizuotis ir kelti trumpus video bei nuotraukas, palaikančias streikuojančiuosius. Vaizdo failus galite siųsti: aukstasismoxlas@gmail.com arba tiesiogiai įkelti į facebook renginį “Palaikau Streiką”. Jei nesunku, nurodykite savo socialinę padėtį, amžių, vietovę – lai streikuojantys mokytojai pamato, kad juos palaiko įvairiausių profesijų ir likimų žmonės iš visos Lietuvos bei užsienio.

http://palaikaustreika.tumblr.com/

---
* Algirdo Brazausko, Lietuvos komunistų partijos pirmojo sekretoriaus, pravardė partijoje buvo Šūdas be rankenos. A. Brazausko įpėdinis A. Butkevičius pralenkė savo mokytoją.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают