Lenkijos ministras eurokomisarui: Jūs smerkiate MIP įstatymą Lenkijoje, o ne cenzūrą Vokietijoje

Anonimusas
+ 2 - 0
Автор: Petras Gulbinskas
Источник: http://sauksmas.lt/ziobro-eurokomisarui-jus-smerkiate-mip-is...
7534-01-11 (2016 г.), читали 1419
0

Lenkijos teisingumo ministras Ziobro pasipiktinęs tuo, kad eurokomisaras Etingeris (Gunther Oettinger) kritijuoja MIP situaciją Lenkijoje, bet nereaguoja į įvykių Kiolne nutylėjimą Vokietijos MIP. Apie tai pranešė Radio Poland.

„Vokietijoje sako: kieno valdžia to ir radijas. Tai reiškia, kad visuomeninių MIP vadovybę skiria valdantys politikai. Įstatymas ties kuriuo dirba Lenkijos vyriausybė numato žymiai demokratiškesnius sprendimus“, – savo laiške Giunteriui Etingeriui parašė Lenkijos justicijos ministras Zbignevas Ziobro.

Sausio 3 dieną eurokomisaras Skaitmeninei ekonomikai ir visuomenei Etingeris pareiškė, kad Eurokomisijai reikia pradėti Lenkijos stebėjimą. Jis pabrėžė, kad jis kels tokį pasiūlymą eurokomisarų kolegijoje sausio 13 (vėliau EK pateiks savo ataskaitą Europarlamento posėdyje sausio 19). Situacija Lenkijoje tapo objektu europinės kritikos po priėmimo prieštaravimus keliančių pataisų Konstitucinio teismo ir radijo transliacijos įstatymuose.

reklama

„Jūs sukritikavote veiksmus Lenkijos parlamento ir vyriausybės, kurie buvo išrinkti demokratiniu keliu. Bet šitie veiksmai turi sugrąžinti Lenkijos MIP objektyvumą ir nepriklausomumą.

Jūs norite padaryti Lenkiją stebima, prižiūrimą. Tokie žodžiai, pasakyti vokiečių politikų, sukelia lenkams pačias blogiausias asociacijas. Jų skaičiuje ir mano.

Aš – anūkas Lenkijos karininko, kuris Antrojo Pasaulinio karo metu kovojo Armijos Krajovos gretose su „vokiška priežiūra“, – parašė ministras Ziobro laiške eurokomisarui.

Ministras pabrėžė, kad parašyti laišką jį pastūmėjo įvykiai Kiolne ir kituose Vokietijos miestuose Naujųjų metų naktį, kada įvyko masiniai moterų užpuolimai, įvykdyti išeivių ir migrantų iš Artimųjų Rytų. MIP pranešė apie tai tik prabėgus kelioms dienoms.

„Įvykiai, kurie sukelia neramumą dėl saugumo esančių Vokietijoje lenkų, MIP nuslėpė kelioms dienoms. Aš nesulaukiau jūsų reakcijos į tokius neraminančius pažeidimus piliečių teisių gauti informaciją. Aš darau išvadą, kad jums lengviau kalbėti apie išgalvotą pavojų MIP laisvei Lenkijoje, negu smerkti cenzūrą jūsų tėvynėje“, – parašė ministras Ziobro.

Savo laiške jis taip pat prisimena apie nebūvimą reakcijos iš Etingerio pusės, kada „birželį 2014 metų Lenkijoje specialiųjų tarnybų agentai įsiveržė į savaitraščio Wprost redakciją ir bandė jėga paimti iš vyriausiojo redaktoriaus kompiuterį, kuriame buvo video įrašai, kompromituojantys to meto vyriausybę“.

Taip pat jis prisiminė atleidimą 500 darbuotojų Lenkijos visuomeninės televizijos TVP, įvykdytą valdant ankstesnei vyriausybei (koalicija partijų „Pilietinė platforma“ ir „Lenkų krikščionių partija)“.

„Gerbiamas Pone Komisare, jūsų gimtojoje valstybėje, Vokietijoje, sakoma: „cuis regio -eius radio“ – „kieno valdžia, to ir radijas“.

Tai reiškia, kad vadovybė visuomeninių MIP skiria valdantys politikai. Įstatymas, ties kuriuo dirba Lenkijos vyriausybė, numato žymiai demokratiškesnius sprendimus. Jis numato, kad MIP Nacionalinę Tarybą renka prezidentas ir abu parlamento rūmai“ – pažymėjo Lenkijos justicijos ministras laiške eurokomisarui Etingeriui.

Ministras Ziobro taip pat pakvietė eurokomisarą „parodyti santūrumą ir objektyvumą“ savo vertinimuose.

Petras Gulbinskas

WWW


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают