Atominės bombos Lietuvai - JAV 1956 metais buvo suplanavusios sunaikinti Tarybinę Lietuvą su visais tarybiniais lietuviais

Versijos.lt
+ 14 - 1
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/atomines-bombos-lietuvai/...
7533-12-30 (2015 г.), читали 2645
0

1956-ųjų JAV atominių bombų taikiniuose: Paliepgiriai, Palanga, Panevėžys, Varėna ir Alytus (po vieną atominę bombą), o Kaunas, Vilnius ir Šiauliai (net po tris atomines bombas). Iš viso ant okupuotos SSRS Lietuvos planuota numesti net 15 atominių bombų! Išslaptinti JAV branduolinio karo su SSRS planai. Nekomercinė organizacija „National Security Archive“ (NSA) kartu su George’o Washingtono universitetu pirmą sykį istorijoje paviešino informaciją apie vietas, į kurias Vašingtonas buvo numatęs smogti atominėmis bombomis karo atveju su SSRS atveju. Ši informacija kartu su žemėlapiais yra prieinama organizacijos tinklapyje.

Pats planas ir du jo priedai buvo sudaryti JAV strateginės aviacijos (SAC) ekspertų 1956-ais metais: kiekviename sąraše buvo daugiau nei po tūkstantį taikinių. Į pirmąjį įtraukti kariniai oro uostai, į antrąjį – kiti objektai, tokie kaip gamyklos, industriniai kompleksai ir miestai, „sistemingo sunaikinimo“ tikslai. Kiekviename jų buvo sudaryti sąrašai taikinių, kuriuos buvo strategiškai būtina sunaikinti.

reklama

Pavyzdžiui, bombarduojant Maskvą buvo planuojama likviduoti ginkluotės, lėktuvų variklių gamyklas, geležinkelio infrastruktūrą, o taip pat penicilino, chloro saugyklas ir netgi „aukšto spaudimo boilerines“. Atskirai daugelyje sąrašų yra sužymėtos gyventojų naikinimo galimybės (NSA puslapyje pažymima, kad tokie planai prieštarauja tarptautinei teisei). Maskvoje buvo planuojami smūgiai 179 objektams, tuometiniame Leningrade – 145. Be sovietinių gyvenviečių, bombos turėjo būti numestos ant Pekino, Berlyno ir Varšuvos.

Patekę į išplėstinį sąrašą Kėdainiai, Alytus ir Palanga sulaukė dėmesio dėl miestuose esančių ginkluotės bazių ar oro uosto. Kauno sąrašas ilgesnis: mieste buvo numatyta apie dešimt „naikintinų“ objektų. Sąrašuose taip pat įrašyti Panevėžio, Vilniaus ir Varėnos objektai.

Branduolinį karą prieš SSRS buvo numatyta vykdyti dviem etapais – iš pradžių JAV ruošėsi numesti vandenilines bombas ant vadovybės štabų, oro uostų ir raketinių šachtų, kad visiškai dezorientuotų vadovavimą ir išvengtų atsakomojo smūgio. Jeigu to nebūtų užtekę, būtų pasitelktos tradicinės atominės bombos, kurios būtų paleistos ant sąrašuose numatytų gamyklų ir industrinių kompleksų, kad pakirstų sovietinę karo pramonę.

Šių planų įgyvendinimui plano sudarytojai užsiprašė 60 megatonų termobranduolinių bombų – jų galia keturis tūkstančius kartų didesnė negu sprogmens 1945 metais numesto ant Hirosimos. Branduolinis karas, anot autorių, galėjo prasidėti jau 1959 metais.

reklama

P.S.

Paklauskite savo artimųjų, kur jie buvo 1959 metais, ar galėtų išgyventi, išvengti smūgių. JAV agresiją sustabdė TSRS sukurta gynybos sistema, kada atominis ginklas paleidžiamas automatiniu budu, net jeigu ir sunaikinama visa TSRS vadovybė, sistema pasileidžia pati. JAV tada supratusios, kad atoveiksmio neįmanoma išvengti užpuolus TSRS.


93% Плюс 93% Plus
7% Минус 7% Minus
14   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают