Astrofizikas ir gydytojas Kevinas Fongas iš NASA netyčia prasitaria kad amerikiečių mėnulyje nebuvo

Anonimusas
+ 15 - 0
Автор: Vincas
Источник: http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/13-neitiketinu-dalyku-ku...
7533-12-24 (2015 г.), читали 2129
0

Delfi - perpostinimo meistras, skelbia mokslinį-pažintinį sraipsnį smalsučiams: "13 neįtikėtinų dalykų, kurie nutinka žmogaus kūnui kosmose". Apie tai, su kokiais iššūkiais susiduria žmogaus kūnas, esantis toli nuo Žemės, pasakojo astrofizikas ir gydytojas Kevinas Fongas, dirbęs Nacionalinėje aeronautikos ir kosmoso administracijoje (NASA).

Pats straipsnis savo forma ir turiniu labiau primena beletristiką skirta užpildyti eteriui. Perskaitei ir pamiršai. Tačiau akis užkliūna už tokio nereikšmingo prasitarimo apie kosmine radiaciją. Pasirodo mokslininkas teigia, kad jei astronautas bus už žemės magnetinio lauko veikimo ribų, jam gresia rimtos problemos su sveikata dėl kosminės radiacijos. Kadangi šiai dienai tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) dirbantys astronautai yra apsaugoti nuo radiacijos, problena nėra aktuali. O tolimesnių kelionių pvz. į Marsą metu neaišku, kaip toji radiacija paveiktų organizmą.

reklama

Pasirodo ta problema dar nėra išspręsta, juk žemės nagnetinio lauko apsauga pasibaigia tik pusiaukelėje iki mėnulio. O kodėl gi iškilūs amerikiečių mokslininkai to neišspendė, jei jau pabuvota mėnulyje???

O gi todėl kad mėnulyje jų nebuvo - chebryte tiesiog papokštavo!

Tai buvo informacino karo triukas skirtas parodyt TSRS kaip atsiliekančią šalį ir, žinoma, įskiepyti dar vieną dozę nepilnavertiškumo komplekso.

Tai beje su kaupu atsipirko apiplėšinėjant šalį 90-aisiais.

Žemiau pateikta punkto, apie kurį kalba Kevinas Fongas, citata:

"11. Jei kelionės sieks dar toliau, astronautams kils dar daugiau iššūkių. Vienas jų – radiacija. Jau kalbama apie planuojamas keliones į Marsą. Jei išties kada nors bus pasirengta bent vienai jų, tai šios ekspedicijos įgulai, tikėtina, kils dar daugiau sveikatos problemų. Tarptautinė kosminė stotis ir visos nuo 1975 m. vykusios kosminės misijos organizuotos žemojoje Žemės orbitoje. Gydytojas pateikė pavyzdį: „jei Žemę įsivaizduotume kaip futbolo kamuolį, tai TKS yra maždaug per sprindį nuo jos.“ „Taip arti prie žemės esantys žmonės apsaugoti nuo radiacijos dėl planetą supančio magnetinio lauko. Apsauga išnyksta pasiekus kelionės į Mėnulį pusiaukelę. O tada ir prasideda...“, – pasakojo K. Fongas. Saulės magnetiniai laukai ir sintezės energija į kosmosą išspjauna radiacijos kamuolius, taigi jei astronautas nėra apsaugotas, tai tikėtina, kad tuo metu jo gyvenimas sutrumpės arba visai pasibaigs. Gydytojo nuomone, mokslininkai, matydami, kad ilgesnių kelionių diena artėja, galėtų geriau prognozuoti „kosminius orus“, saulės audras ir ištobulinti apsaugos nuo radiacijos skydus, po kuriais galėtų pasislėpti astronautai."  - citatos pabaiga.

reklama

Čia pasakotojas postringauja nesąmones apie būtinybę nuspėti kosminius orus ir planuoti skrydžio datą - lyg jos apsaugotų ilgesnėje kelionėje, kuri trunka keletą mėnesių ir daugiau. Geriau būtų papasakojęs, kad sukurtas kosminis paltas nuo radiacijos liūčių. Dar kalba apie būtinybę ištobulinti apsaugos nuo radiacijos skydus, o tai jie dabar (jei tokie egzistuoja) yra nepakankamai tobuli ir po jais nepasislėpsi? Įdomus sakinys: "Jei išties kada nors bus pasirengta bent vienai jų, tai šios ekspedicijos įgulai, tikėtina, kils dar daugiau sveikatos problemų". Pasirodo kada nors tai gali tapti aktualu.

Į akis krenta dar vienas teiginys patvirtinantys kad amerikiečių mokslininkai nevisai kompetetingi. Jie teigia kad: „jei Žemę įsivaizduotume kaip futbolo kamuolį, tai TKS yra maždaug per sprindį nuo jos.“ Žemės skermuo apie 25 tūkst. km., o kamuolio mastelyje, per sprindį būtų apie 10 tūkst. km. Bet juk TKS yra apie 400 km aukštyje, būtų pataikes sakydamas apie 2 cm atstumu.

Pabaigai galima tik pritarti dėdės V. Piakino teiginiams, kad GP - Globalusis Prediktorius (arba Globalusis Parazitas), įvairiausiomis priemonėmis diskredituoja ir veda JAV į pražūtį. Kinematografija ir moksininkai tai tradicinės ir efektyvios GP priemonės. Todėl pastaruoju metu atsiranda tokie straipsniai, bei filmai teigantys kad JAV kosmonautai nebuvo mėnulyje.

Apačioje V. Piakino paskaita apie amerikiečių mėnulio epopėją ir istoriją su mėnulio gruntu, kuris dingo:


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
15   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают