Seimo narė D. Mikutienė pasitelkė prokuratūrą siekdama užčiaupti visuomenininkus

Anonimusas
+ 8 - 0
Автор: Sveikuoliai.lt
Источник: http://www.sveikuoliai.lt/seimo-nare-d-mikutiene-pasitelke-p...
7533-12-23 (2015 г.), читали 2421
0

Atsižvelgdami į informaciją, pasirodžiusią spaudoje apie neva Trakuose surengtą šmeižto išpuolį prieš Seimo narę, Sveikatos reikalų pirmininkę Dangutę Mikutienę, mes, akcijos organizatoriai, nesuprantame, kodėl Seimo narė įsižeidė.

Akcija buvo skirta atkreipti į Trakuose išrinktos Seimo narės Dangutės Mikutienės veiklą Seime. Kaip žinoma, per šiuos metus dėl alkoholio vartojimo įvyko Kražių žudynės, nuolat daugėja kitų, su alkoholio vartojimu įvykusių nelaimių. Tačiau šiame kontekste, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė D. Mikutienė susirūpino degalinių verslu, norėdama atšaukti nuo 2016 m. sausio 01 d. turintį įsigalioti draudimą prekiauti alkoholiniais gėrimais degalinėse vietoj to, kad ieškotų sprendimų stabdyti geometrine progresija prastėjančią Lietuvos žmonių sveikatą. reikia priminti, kad 2001 m. rugsėjo mėnesį D. Mikutienė kartu su kitais Seimo nariais pasiūlė leisti prekiauti alkoholiu degalinėse ir šis pasiūlymas buvo priimtas.

reklama

Tai ne pirmas D. Mikutienės, kaip sveikatos reikalų komiteto narės, darbas siekiant liberalizuoti alkoholio prekybą, didinti nelaimingų šeimų ir aukų skaičių Lietuvoje auginant suvartojamo alkoholio kiekį. 2011 m. seimo narė viešai mušėsi į krūtinę, kad alkoholio reklamos draudimo įstatymo, turėjusio įsigalioti 2012 m. sausio 01 d., negalima atšaukti, tačiau atėjus metui balsuoti – balsavo dėl atšaukimo.

Piktindamiesi tokiu Sveikatos reikalų pirmininkės elgesiu tiek Seime, tiek viešojoje erdvėje nusprendėme padaryti skrajutes, su jose pavaizduota D. Mikutiene. Panaudodami meninę formą – šaržą, jas dalinome Trakų rajono gyventojams, išsamiai informuodami apie seimo narės veiklą priimant alkoholio pramonei palankius sprendimus. Džiaugiamės, kad Trakų ir Lentvario apylinkių rinkėjai susidomėję diskutavo šiuo klausimu su mumis.

Per trejus pastaruosius metus Seime nebuvo priimtas nei vienas sprendimas, kuris iš esmės spręstų alkoholizmo problemą Lietuvoje. Būdami blaivybės propaguotojai ir šalininkai negalime žiūrėti į tokią situaciją, kai dėl alkoholio vartojimo žmonėms darosi nesaugu išeiti į gatvę.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают