UAB „Saurida“ savininko verkšlenimas LR Seime: Leiskite girdyti žmones, nes mano verslas žlunga!

Anonimusas
+ 9 - 0
Автор: Sigita Kriaučiūnienė
Источник: http://www.sveikuoliai.lt/uab-saurida-savininko-verkslenimas...
7533-12-07 (2015 г.), читали 3500
0

Alkoholio pramonė, įnirtingai diriguojanti LR Seimo darbą su tikslu atšaukti 2016 m. sausio 01 d. turintį įsigalioti draudimą prekiauti alkoholiu degalinėse, pasitelkė į pagalbą UAB „Saurida“ įkūrėją ir akcininką Saulių Rancą, kurio ilgas laiškas su pasiūlymais kaip mažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje pasiekė seimo narius.

Pas mus seime, bent jau nuo 2011 m., kai aludarių pastangomis buvo atšauktas alkoholio reklamos draudimas, didžioji seimo narių dalis tiki, kad sumažinti alkoholio vartojimą galima ne Pasaulinės sveikatos organizacijos, mokslo tyrimų ir sėkmingų šalių siūlomomis priemonėmis ir praktika, bet alkoholio pramonės siūlomais būdais. Lyderiai šioje vietoje  yra A. Matulas ir  D. Mikutienė, atsakingi už Sveikatos komiteto veiklą. Ir, apskritai, už visuomenės sveikatos rodiklius šalyje, kurie metai iš metų tik blogėja. Tikrasis verslas tokius vadovus atleistų iš darbo nedelsiant.

Apie tikrąjį verslą. Verslininku save vadinantis Saulius Rancas savo laiške verkia, kad per naktį žlugs jo verslas. S. Rancas sugalvojo prekiauti Pasaulio sveikatos organizacijos įvardijamu daugiausiai žalos visuomenei padarančiu narkotiku (alkoholiu). Iš žmonių priklausomybių uždirbantis žmogus užsidėjo mėlyną švarką, nusipirko gražų automobilį ir pasivadino verslininku. Dabar nebegalės tiek daug uždirbti?

reklama

Tai gal reikia prisiimti susijusią su tokia veikla riziką ir gerbti valstybės siūlomas alkoholio kontrolės priemones? Ir nekaltinti seimo narių dėl to, kad sprendimas neleisti prekiauti alkoholiu tose vietose, kur nepilnamečiai gali jo lengviausiai įsigyti, sugriaus įdarbintų degalinėse žmonių gyvenimus? Šita kaltė tenka pačiam Sauliui Rancui, nes jis žinojo, kad nuo 2016 m. 01 d., įsigalios draudimas prekiauti alkoholiu. Normaliame ir sąžiningame versle, kai buvo duoti 4 metai, jau seniai būtų priimti garbingi darbuotojų atžvilgiu sprendimai. Nebent aludariai užtikrino S. Rancą, kad A. Matulo ir D. Mikutienės rankomis jie atšauks tokį draudimą ir „verslininkas“ sėdėjo ramiai sudėjęs rankas. O atėjus laikui su kitais „verslininkais“ atvijo savo darbuotojus į seimą, nešinus plakatais, kaltinančiais seimo narius. Darbuotojai neateiti negalėjo, nes liepė tie, kurie gali atleisti. Greičiausiai, net ne patys darbuotojai tuos plakatus piešė, pasirūpino darbdaviai, taip atvirai grasindami savo darbuotojams atleidimais.

Taip, S. Rancui apmaudu, kad jis, smulkusis prekybininkas, praras dalį pajamų ir neturi vienodų sąlygų su didžiaisiais prekybos centrais, kurie taip pat parduoda alkoholį. Tačiau jei seimo nariai rimtai norėtų pažaboti alkoholio vartojimą šalyje, siektų ir spec. parduotuvių tam, kaip yra pažangiose šalyse. Tačiau atsakomybę už šią sritį palikę nekompetetingiems žmonėms, tokiems kaip A. Matulas ir D. Mikutienė, mūsų šalį pakėlusiems iki 3 vietos pasaulyje pagal alkoholio suvartojimą, gauname tokius rezultatus kaip chaosą, nesutarimus ir nesusipratimus.

Štai taip mato šiuos seimo narius sveikuomenė:

sveikuoliai.lt karikatūra. Aludarių gildijos prezidentas S. Galadauskas vavairuoja D. Mikutienę ir A. Matulą

Pasibaigus kadencijoms seime, kurios tikrai netrunka amžinai, jiems niekas net rankos nepaspaus. Ir ne tik iš sveikuomenės, ta pati alkoholio pramonė taip pat juos mato. Ar jūs, gerb. seimo nariai, matote A. Matulo ir D. Mikutienės žaidimus šiuo klausimu, ar juos matome tik mes?

Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija skelbia ir nuolat papildo alkoholio degalinėse projekto chronologiją. Kiekvienas rinkėjas, besidomintis sveikatos politika šalyje, turi galimybę susipažinti kaip balsuoja seimo nariai. Daugiau informacijos apie tai rasite  www.ntakk.lt

Sigita Kriaučiūnienė, Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė, www.sveikuoliai.lt


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
9   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают