Britų medicina yra oficialiai pripažinta kaip viena iš blogiausių civilizuotame pasaulyje

Anonimusas
+ 5 - 0
Автор: BigBenas.com
Источник: https://www.bigbenas.com/dienos-naujienos/politika/britu-med...
7533-11-13 (2015 г.), читали 2432
0

Lėtinė finansavimo stoka ir materialinės-techninės bazės trūkumas Britanijos sveikatos sistemoje lemia tūkstančius mirčių, kurių būtų galima lengvai išvengti.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (OECD) paskelbė savo metinę ataskaitą "Health at a Glance", kurioje atvirai pavadino Didžiosios Britanijos visuomenės sveikatos sistemą „viena blogiausių tarp išsivysčiusių pasaulio šalių” ir negalinčia suteikti profilaktinę tautos sveikatos priežiūrą.

OECD ekspertai pažymėjo, kad kritinis personalo stygius ir techninės paramos stoka britų valstybinėse ligoninėse sąlygoja objektyviai nepagrįstas tūkstančių pacientų mirtis.

reklama

Šiuo metu Jungtinė Karalystė žymiai pralaimi dėl visuomenės sveikatos aprūpinimo klausimo tokioms šalims kaip Turkija, Portugalija ir Lenkija, kurių ekonominė situacija yra blogesnė nei JK. Kokybiškas paslaugų teikimas Didžiosios Britanijos ligoninėse bus neįmanomas iki tol, kol vyriausybė nekompensuos medicinos darbuotojų trūkumą, kuris pagal OECD ekspertų apskaičiavimus sudaro 75 000 žmonių. Net tokios ekonomiškai smunkančios šalys kaip Graikija, Italija ir Portugalija turi didelį gydytojų skaičių tenkantį vienam gyventojui.

Taip pat skaitykite: Jeremy Huntas paskelbė apie reikšmingą jaunų britiškų gydytojų atlyginimų padidėjimą.

Visų pirma, organizacija pažymi labai žemą Jungtinės Karalystės vėžio diagnostikos lygį (pagal skirtingas vėžio rūšis 20-21 iš 23 įmanomų) ir insulto greito nustatymo ir gydymo (19 iš 31 įmanomų) bei širdies priepuolių diagnostikos lygius (20 iš 32 įmanomų).

Tarp kitų veiksnių, kurie turi įtakos tautos sveikatos pablogėjimui, OECD pažymi žemą rūkymo ir besaikio alkoholio vartojimo prevencijos lygį, taip pat nutukimo ligotumą: jei išsivysčiusių šalių vidurkis yra 19% nuo visų gyventojų skaičiaus, tai JK nutukęs yra kas ketvirtas gyventojas (25%).


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают