Mergaites išgelbėjo tik chirurgai: magnetiniai papuošalai, galintys netyčia nužudyti

Anonimusas
+ 5 - 0
Автор: Šiaulių televizija
Источник: http://www.stv.lt/index.php/lt/news/view/?id=4831...
7533-11-12 (2015 г.), читали 2506
0

Penkiolikmetė šiaulietė Šiaulių moters ir vaiko klinikoje sveiksta po gan sudėtingos operacijos – iš mergaitės žarnyno išimti trys žaisliniais vadinami magnetukai. Šiuo metu ji – reanimacijoje.

Paauglė juos buvo nurijusi. Bėda tame, kad magnetus mergaitė nurijo ne vienu metu. Skirtingose žarnyno vietose atsiradę magnetukai pritraukė vienas kitą ir taip suspaudė žarnas, jose atsirado net skylės, prasidėjo gyvybei pavojingos komplikacijos.

Gydytojai darė visus įmanomus tyrimus. Pamatę rentgeno nuotraukose magnetus mergaitės pilve suskubo operuoti. Tada mergaitė pasakė, kad magnetukų pririjo dar trys jos draugės. Dvi atvažiavo į ligoninę ir paaiškėjo, kad magnetai ir jų žarnyne sukibę, reikia operacijos. Trečioji mergina kol kas yra namuose.

Į ligoninę atvežta mergaitė net nemanė, kad tai nuo magnetukų, ir apie nurytus svetimkūnius net neprasitarė.

reklama

Prisirijo besipuošdamos

Magnetukų paauglės pririjo besipuošdamos - darėsi neveriamus „auskarus'' ant liežuvio, lūpų, skruostų. Atsikabinus vienam magnetukui, net nejuto, kaip nurijo.

Tada prikabino kitą magnetuką. Pasikartojus istorijai, ėmė naujus magnetukus ir vėl darėsi „auskarus“.

Mergaitės laukia operacijos, nes magnetai žarnyne jau sukibę - tą parodė rentgenas.

Magnetukai – mirtina žala

Kiek dar paauglių gali būti prisiriję magnetukų, galima tik spėlioti. Vaikų chirurgas Povilas Venckus sako, kad tokios nelaimės buvo galima laukti, bet niekas neužbėgo jai už akių. Gydytojas dar 2011 metais per medikų konferenciją pasisakė apie mirtiną žalą vaikams, kai nuryjami keli tokie magnetukai.

Gydytojas pasibaisėjęs ir kreipiasi į šalies visuomenę, kad ši nepirktų ir kuo skubiausiai sunaikintų jau turimus mažus, žaidimams siūlomus magnetukus, ir jokiu būdu neduotų jų nei vaikams, nei paaugliams. Kaip sakė gydytojas, praryti magnetukai sukimba žarnyne ir jį sutraukia. Tuomet prasideda rimtos komplikacijos, kurios gali baigtis mirtimi.

Mergaites nuo mirties išgelbėjo tik chirurgai, nes magnetukai patys iš žarnyno nepasišalina.

Įsigyti galima užsienio internetinėse parduotuvėse

Internetinėse parduotuvėse panašių magnetų galima įsigyti ir už eurą. Brangesnių kainos – ir dešimt kartų didesnės. Matyti, kad dažniausiai jais prekiauja pardavėjai iš Kinijos.

Siūlomi magnetai yra įvairių spalvų, modelių. Reklamuojama, kad juos galima nešioti ne tik burnos srityje, tačiau ir ausyse, nosyje.

reklama

Gali sukelti rimtų problemų

Mediko teigimu, vos kelių milimetrų skersmens magnetas, kurį naudojo paauglės, gali pakelti 3-4 kilogramų dydžio metalo gabalą. Pasak P. Venckaus, vienas magnetas nėra pavojingas, jis iš organizmo pasišalins natūraliai, tačiau du gali sukelti rimtų problemų.

„Dviejų magnetų organizmas negali natūraliai pašalinti, kadangi jie užsifiksuoja. Visam gyvenimui vaikas neįgaliu gali tapti. Be to, tėvai neretai net nežino, kad taip atsitinka, kad jis nurijo magnetą. Dažniausiai tokius vaikus atveža, kai žarna pradeda trūkti. Jie atvyksta dėl pilvo skausmų“, – aiškino gydytojas.

Jis prasitarė, kad merginai daryta operacija buvo pakankamai sunki – žarnyną teko įpjauti trijose vietose, buvo daromos jungtys.

Žarnyne atsiranda skylės

Panašų atvejį P. Venckus pasakojo turėjęs dar prieš 4 metus. Tuomet tėvai dukrai nupirko magnetinę apyrankę. Bežaisdama ji nurijo kelias jos detales.

„Magnetai per virškinimo traktą eina ne vienu metu ir, kadangi trauka yra didelė, jis sujungia dvi žarnas. Tai sukelia žarnos nekroziją. Atsiranda žarnos performacija arba, kitaip tariant, skylė“, – kas vyksta organizme prarijus kelis magnetus, pasakojo jis.

Jo teigimu, kelių magnetų be operacijos pašalinti iš kūno neįmanoma.

Grėsmė – ir darželiuose

Gydytojas stebėjosi, kad panašaus smulkumo magnetinės detalės prieinamos ir darželiuose. Žaislai iš jų yra pakankamai populiarūs.

„Įsivaizduokite, kad mažas vaikas į ranką pasiėmė kelis magnetėlius, jam netelpa, įsikišo kokius 3 į burną. Jei jis nurys vieną, po to antrą, to net tėvai nesužinos. Praėjus kiek laiko jis bus atvežtas dėl pilvo skausmų. Ką galima galvoti, kuo susirgo toks vaikas, kai vystosi pūlingas uždegimas? Manysime, kad jam apendicitas. Galiausiai pasekmės gali būti labai liūdnos, nes reikės šalinti žarnyną“, – pasakojo P. Venckus.

Jis sakė esantis įsitikinęs, kad mažais magnetais turėtų būti uždrausta visose parduotuvėse Lietuvoje. Toks draudimas jau galioja JAV.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают