Japonai kompromisų nepripažįsta. Tatuiruotas žmogus - pasišlykštėtinas parijas

Blogeris Zeppelinusas
+ 10 - 1
Автор: Blogeris Zeppelinusas
Источник: http://www.scmp.com/news/asia/east-asia/article/1876200/japa...
7533-11-07 (2015 г.), читали 1930
0

Japonijos nacionalinė turizmo asociacija vėl kreipėsi į ant karštųjų šaltinių įrengtų "onsenų" - SPA maudyklių ir pirčių valdytojus, prašydama sušvelninti kategorišką draudimą lankytis žmonėms su tatuiruotėmis ant kūno.

Mat net trečdalis iš 15 milijonų užsienio turistų į Japoniją atvyksta specialiai tam, kad apsilankyti "onsenuose" ir pasimėgauti procedūromis bei maudynėmis geizeriniame mineraliniame vandenyje.

Japonija

Tačiau tie užsienio svečiai, kurie turi ant kūno bent kokį matomą piešinėlį ar užrašą dažnai lieką it musę kandę.

Net 56% procentai "onsenų" elgiasi griežtai: pamatę ant nusirengusio ir pasiruošusio mėgautis procedūromis kliento kūno tatuiruotę, jie tiesiog atsisako suteikti jam paslaugas ir veja nelaimėlį lauk.

2013 m. nuskambėjo atvejis, kuomet iš prabangaus viešbučio SPA buvo išmesta maorių tautybės viešnia iš Naujosios Zelandijos, kurios veidą puošė tradicinė genties tatuiruotė.

reklama

13% "onsenų" valdytojai leidžia tatuiruotiems svečiams iš užsienio maudytis, tačiau tik tuo atveju, jeigu gėdingą žymę dengia drabužiai ar specialus neperšlampamas lipdukas.

"- Aš manau, kad maskuojančių lipdukų iniciatyva yra puiki idėja, nes onsenai yra viena pagrindinių turistų atvykimo priežasčių", - sakė Kenitiras Sinomura, Turizmo departamento valdininkas, atsakingas už užsienio turizmo skatinimą.

Jis pažymėjo, kad valdžia negali priversti "onsenų" valdytojų įsileisti tatuiruotų klientų, todėl deda viltis į visokius lipdukus bei onsenų personalo ir lankytojų antidiskriminacinį auklėjimą.

"- Tai labai jautri tema japonų tautai, nes tatuiruoti žmonės viešose vietose - pvz. pirtyse, daugumai žmonių sukelia nerimą, pavojaus jausmą ir pasišlykštėjimą", - sakė vienos lipdukus taikančios bendrovės Hoshino Resorts atstovas.

Problemos esmė yra tame, kad Japonijoje tatuiruotė yra laikoma išskirtinai vagių kastos ženklu, signalizuojančiu aplinkiniams, kad jos savininkas yra parijas, pasirinkęs nusikaltimų kelią. Padorus japonas geriau nusipjaus ausį, nei leisis padabinamas kokiu paveikslėliu ar užrašu.

Net japonų mafijozai jakudzos, kurie išsitatuiruoja visą kūną, daro tai tokiu būdu, kad tų margumynų nebūtų galima pamatyti, jeigu jie yra apsirengę.

Tačiau vietos, kuriose reikia nusirengti kitų žmonių akivaizdoje - SPA, baseinai, pirtys, maudyklės ir "onsenai" - jų niekada neįsileidžia.

tatuiruotes

Pasakysiu atvirai - japonai man imponuoja savo ištikimybe tradicijoms bei principingumu.

Turizmas - turizmu, bet žmonėms su vagių kastos ženklais ant kūno tarp padorių žmonių ne vieta.

Vagys turi lepintis kalėjimo, o ne SPA ir karštųjų šaltinių malonumais.


90% Плюс 90% Plus
10% Минус 10% Minus
10   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают