Gera naujiena avinų ganytojams

Petras Dargis
+ 3 - 0
Автор: Petras Dargis
Источник: http://petrasdargis.lt/rasiniai/gera-naujiena-avinu-ganytoja...
7533-10-01 (2015 г.), читали 2500
0

Ar jus lydi sėkmė, ar labiau mėgsta aplenkti? O gal žinote būdą, kaip privilioti sėkmę?

Pasirodo, toks būdas tikrai yra!

Iš savanorių būrio buvo renkami "laimingiausi" žmonės. Jie turėjo iš dėžės ištraukti laimės žetoną arba gyvatę, pažaisti "rusišką" ruletę, atspėti, kaip kris išmesta moneta.

Iš tiesų tie "laimingiausi" buvo atrenkami dirbtinai. Organizatoriai pamatė, kurie iš savanorių yra prietaringi, ir jiems pakišinėjo laimės žetonus, tuščius šovinius, o rankų miklumu padėjo "atspėti", moneta ar herbas. Su skeptikais buvo daroma atvirkščiai - jiems pakišamos gyvatės (aišku, netikros), gadinami "rusiškos ruletės" ir  monetos spėjimo rezultatai.

Nukračius skeptikus ir likus prietaringiems kvailiams, šitų tikėjimas fetišais ir visokiais magiškais ženklais vis stiprėjo.

reklama

Galiausiai liko vienas, "pats laimingiausias" kvailys, kuriam eksperimento organizatoriai buvo pakišę išgalvoto futbolininko tariamą talismaną, kuris neva pelnęs jam milijonus.

Kvailys taip įtikėjo savo "talismanu", kad sutiko beprotiškam žingsniui. Jam buvo už nemažą pinigų sumą pasiūlyta atspėti, po kuriuo popieriniu cilindru paslėptas smailus stačias metalinis strypas. Jis turėjo išsirinkti laimingą cilindrą, po kuriuo nėra strypo, ir iš viršaus smogti delnu. Bet jeigu pataikys į cilindrą su strypu, jis persidurs ranką.

Tikėdamas tariamo talismano galia, kvailys pagaliau ryžosi. Jam talismanas padėjo išsirinkti laimingą cilindrą. Smūgis, ir jokio skausmo!

Žinoma, buvo padaryta taip, kad jis nesusižalotų.

Iš tiesų jis išsirinko nelaimingą cilindrą, bet organizatoriai paslapčia buvo iš jo buvo išėmę strypą. Nežinodamas to, kvailys labai džiaugėsi esąs laimingas ir tariamą sėkmę susiejo su laiminguoju talismanu.

Labai netikėta eksperimento atomazga. Kada prietaringam kvailiui buvo atskleista visa tiesa, ir jis sužinojo, kad atrinktas dirbtinai, tik imituojant "sėkmę", jis liko tikėti prietaru. Netgi po to, kai sužinojo, jog talismanas netikras ir nebuvo jokio milijonus laimėjusio futbolininko, kvailys liko tikėti savo "talismanu" ir pasiliko jį sau.

Iš to darau tokią išvadą: nėra jokios prasmės logiškais argumentais ar faktais mėginti perkalbėti emocijų valdomą kvailį. Prietarai nepaklūsta faktams ir logikai.

Manau, šis "Nacionalinės geografijos" filmukas turėtų pradžiuginti kunigus, ekstrasensus, šamanus, astrologus ir kitus panašius uždarbiautojus. Kvailių ir duonos jie niekada nepraras.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают