Tolerastiškas marazmas pasiekė kosmosą

Versijos.lt
+ 5 - 1
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/tolerastiskas-marazmas-pasieke-kosmosa/...
7533-09-29 (2015 г.), читали 2204
0

Į kosmosą siunčiamus pranešimus ir laiškus kitoms civilizacijoms būtina pataisyti: tekstai ir vaizdai, kurie buvo pasiųsti kosminiais aparatais „Pionierius“ aštuntame dešimtmetyje, pasižymi seksizmu ir rasizmu. Tokį pareiškimą padarė grupė britų astronomų ir filosofų.

Diskusijos dėl būtinybės koreguoti kosminius pranešimus užsimezgė britų mokslo festivalyje Bredforde. Džilė Stiuart (Jill Stuart), kosminės politikos ekspertė, nurodė plokšteles iš zondų „Pionierius“. „Jose pavaizduotas vyriškis, pernelyg vyriškai pakėlęs ranką, o moteris nuolankiai stovi jam už nugaros. Be to, abu žmonės priklauso baltajai rasei, kas simbolizuoja baltosios rasės pranašumą. Per pastaruosius 40 metų daug kas pasikeitė“. – pareiškė Stiuart.

reklama

Tos pačios diskusijos metu britų mokslininkai iš grupės SETI kategoriškai pasipriešino naujų pranešimų siuntimui į kosmosą – kad nebūtų pritrauktas potencialiai pavojingų žmonijai civilizacijų dėmesys. Tačiau nugalėjo naujo pranešimo kūrimo šalininkai. Pranešimą turėtų sudaryti tekstai, matematinės formulės ir vaizdai.

Kalba eina apie konkursą Breakthrough Message su milijono dolerių priziniu fondu. Konkursą paskelbė rusų verslininkas Jurijus Milneris. Dalyviams siūloma parašyti pačius ryškiausius ir informatyviausius pranešimus. Geriausi tekstai bus transliuojami į kosmosą.

www


83% Плюс 83% Plus
17% Минус 17% Minus
5   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают