Valdžiagyviai nusprendė: Seimo rinkimuose visuomeniniai komitetai nedalyvaus

Anonimusas
+ 2 - 0
Автор: LTnacionalistas
Источник: http://revoliucija.org/2015/09/26/valdziagyviai-nusprende-se...
7533-09-27 (2015 г.), читали 3813
0


Trūksta tik kulkosvaidžio...

Rugsėjo 24 d., šį ketvirtadienį vykusio balsavimo metu, Seimo nariai atmetė Vytauto Matulevičiaus siūlytą įstatymą, pagal kurį Seimo rinkimuose būtų leidžiama dalyvauti visuomeniniams komitetams, surinkusiems bent 2000 juos palaikančių piliečių parašų (prieš balsavo 14, susilaikė 10, o už – tiktai 5 Seimo nariai – įdomu, o kurgi sėdėjo likę  112 „tautos atstovų“?).

Tai – dėmesio vertas faktas, ypatingai turint omeny, kad nemaža dalis opozicinių Lietuvos jėgų sėjo viltis su šiuo įstatymu, besitikėdamos artėjančiuose 2016-ų Seimo rinkimuose sudalyvauti būtent šitokia visuomeninių komitetų forma. Tačiau šioms viltims, kaip matome, artimu metu tikriausiai nebus lemta išsipildyti.

Pats Seimo narių sprendimas, nesvarbu, kokiais sofizmais jį bemėgintų dangstyti ar teisinti veikėjai kaip Kęstutis Masiulis ir Ko, parodo, kad vadinamoji „Lietuvos demokratija“ tėra tik tuščia frazė, patrauklus masalas naiviai liaudžiai, bet ne daugiau, nes pats Seimo sprendimas savo esme, net žiūrint pačių „demokratų“ standartais, yra giliai antidemokratinis.

reklama

Iš esmės šio įstatymo atmetimas yra nuoseklus buržuazinės valdžios žingsnis stengiantis kiek įmanoma teisiškai apriboti radikaliosios opozicijos veikimą; ir čia būtų neteisinga nepaminėti kt. labai svarbaus šio klausimo aspekto: dėl praeitų metų gale pakeisto partijų įstatymo, nuo 2016 m. pradžios Lietuvoje politinėmis partijomis tegalės būti registruojamos mažiausiai 2000 (popierinių) narių turinčios grupuotės.

Jau ir 1000 narių kartelė buvo, tiesą pasakius, absurdiška: dauguma jų tebūna tik popieriniai veikėjai, o partijos, ypatingai mažos ir neparsidavusios klanams, verčiamos priiminėti visus ir bet ką, kas neabejotinai palengvina darbą žvalgybos ir spec. tarnybų struktūroms lengviau manipuliuoti ir ardyti bet kokį pasipriešinimą Sistemai.

Šią tendenciją tik dar labiau sustiprina kartelės pakėlimas iki 2000 narių. Žinoma, daugelis guodėsi, esą, girdi, galima ir be partijų, pasinaudojant visuomeniniais komitetais, dalyvauti rinkimuose ir t. t. Tačiau šitokio varianto Seimo rinkimuose, kaip žinia, nebus.

Todėl reikėtų pasidaryti kai kurias išvadas.

Kad tai – atvira valdžiagyvių savivalė ir pasityčiojimas iš visuomenės – akivaizdu. Lygiai taip pat kaip ir garsioji partijų įstatymo pataisa. Šitokios sąlygos neišvengiamai stums radikaliau nusiteikusius Lietuvos opozicijos elementus į gilesnį politinį pogrindį, galbūt padės ir kai kuriems atsikratyti naivių iliuzijų, esą pakanka vien tik popierinio sudalyvavimo rinkimuose, kad kažkas pasikeistų.

reklama

Iliuzijų, nes šis požiūris, pagal kurį visi tiesiog privalo vėl ir vėl skubėti dayvauti kiekvienuose Seimo rinkimuose, iki šiol nepasitvirtino per daugelį metų, nes remiasi klaidingu pačio (ne) dalyvavimo rinkimuose klausimo supratimu.

Jei mūsų tikslas yra pakeisti SISTEMĄ, tai dalyvavimas rinkimuose tegali daugiausiai būti tik priemonė – ir ne daugiau – šiam tikslui pasiekti. Jeigu priemonė konkrečiomis sąlygomis veikia – puiku, o jei ne, tai kam tada švaistyti laiką ir jėgas?

Bėda yra tame, kad netgi jei ir būtų galimybė dalyvauti 2016 m. Seimo rinkimuose visuomeninių komitetų keliu, radikalioji Lietuvos opozicija jam visiškai nepasirengusi ir todėl, kokios bebūtų pastangos, nesugebėtų parodyti pozityvių rezultatų. Nebent tik pavyktų eilinį kartą apsijuokti.

Norint racionaliai ir tikrai prasmingai išnaudoti rinkimus, kaip politinės kovos priemonę, reikalingas didžiulis organizacinis bei ideologinis pasirengimas, plačių jėgų suvienijimas ne vien tiktai kelių paviršutiniškų šūkių ar atskirų klausimų, bet ištisos programos ir bendros idėjos pagrindu.

Kol šito nėra, geriau užsiimti realiais darbais, kurie tam galėtų ilgainiui parengti dirvą – skleisti tiesos žodį, vykdyti propagandą, organizuoti grupes žmonių, rinkti kuopeles ir būrelius per Lietuvą ir, kaip tik įmanoma, priešintis buržuaziniam režimui.

Tam negali ir negalės sutrukdyti jokie Seimo ar kt. valdžios institucijų sprendimai, jokios represijos ar manipuliacijos, o ilgainiui ateis metas ir rinkimams, ar visuomeninių komitetų, ar kt. forma – tai tėra tiktai techninis klausimas.

Svarbiausia – ne dalyvavimas rinkimuose dėl dalyvavimo rinkimuose, o realaus opozicinio judėjimo formavimas, pasipriešinimo kovos vystymas. Būtent tuo mes ir užsiimsime.


Žodį "Idiotai" reikia keisti į "Išgamos" - nes jie toli gražu ne psichiniai ligoniai, o sukčiai ir "kombinatoriai", sukūrę ORGANIZUOTĄ NUSIKALSTAMĄ SUSIVIENIJIMĄ ir uzurpavę valdžią mūsų bananinėje respublikoje


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают