Antausis Amerikai: JAV paruošti sirų „sukilėliai“ įsiliejo į Al-Kaidos gretas

Šauksmas.lt
+ 4 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/antausis-amerikai-jav-paruosti-siru-sukil...
7533-09-25 (2015 г.), читали 1998
0

Iš Sirijos gautas pranešimas, įrodantis eilinę JAV politikos nesėkmę palaikant taip vadinamus nuosaikius sukilėlius šioje šalyje.

Kaip Praneša  The Telegraph, antra grupė siriečių sukilėlių, kurie praėjo karinį parengimą pagal Pentagono programą Turkijos teritorijoje, pasidavė teroristinės organizacijos „Al-Kaidos“ smogikams iškart po to kai tik atsirado Sirijos teritorijoje.

Viso į grupuotę „Džabchat an-Nusra“, kuri yra „Al-Kaidos“ padalinys Sirijoje ir Libane, įsiliejo 75 „Trisdešimtojo diviziono“ kovotojai kartu su ginklais ir 12 šarvuotų visureigių, aprūpintų kulkosvaidžiais.

reklama

Anksčiau buvo tikimąsi, kad jie bus dalimi karinių grupuočių, kurios kovos ir su „Islamo valstybe“, ir su vyriausybine kariuomene, pavaldžia Sirijos prezidentui Bašarui Asadui.

Ta proga vienas iš „Džabchat an-Nusra“ vadų, Abu Fal al-Tunisi, neslėpdamas džiaugsmo, pavadino „Trisdešimtojo divizijono“ kovotojų išdavystę „stipriu antausiu Amerikai“, o diviziono vadas, Abu Chattab al-Makdisi, pareiškė, kad nuo pat pradžių apgaudinėjo amerikiečius, kad gauti ginklų.

Anksčiau, pavadinęs amerikiečių programą rengiant sirų opozicijos karius „nerimta“, atsistatydino „Trisdešimtojo diviziono“ štabo vada, papulkininkis Muchamedas al-Dacher.

Priminsime, kad pirmoji grupė „nuosaikių sukilėlių“ iš šio padalinio, paruošta amerikiečių Turkijoje, buvo sunaikinta rugsėjo mėnesį, tuoj po Sirijos sienos perėjimo. „Džabchat an-Nusra“ smogikai be didelių pastangų užėmė jų karinę bazę ir įkalino kelis karius.

Po to Pentagone pripažino, kad iš parengimą praėjusių sirų karių, pagal JAV programą, kainavusią 500 mln. JAV dolerių – liko 4-5 žmonės! – komentuoja Izraelio portalas 9tv.co.il! Su tokiais “nuostabiais” pasiekimais reikia tik pasveikinti JAV kareivas-nevykėlius. Jie tikrai verti “Šniobelio” premijos.

A.L.

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают