Slovakijoje – kovingas protestas prieš NATO

Anonimusas
+ 7 - 0
Автор: LTnacionalistas
Источник: http://revoliucija.org/2015/09/23/slovakijoje-kovingas-prote...
7533-09-24 (2015 г.), читали 1807
0

Mus pasiekė labai įdomi žinia apie rugsėjo 14 d., praėjusį pirmadienį Slovakijos pasienyje su Čekija įvykusį kovingą Slovakijos patriotinių anti-imperialistinių jėgų protestą prieš NATO okupantus: vėlyvą vakarą pro Slovakiją važiavo didžiulė NATO karinių pajėgų vilkstinė, sustodama vietinėje karinėje bazėje pakeliui į Vengrijoje vykusias pratybas „Brave warrior“.

Buvo iš anksto suplanuota, kad NATO kolonos turėtų pravažiuoti vėlyvą vakarą, tuo būdu norint išvengti vietos žmonių nepasitenkinimo bei protestų; be to, buvo surinkta negausi valdžios nusamdytų „patriotų“ grupelė, skirta NATO šarvuočiams pasitikti su JAV ir NATO simbolika. 40 šių veikėjų į renginį buvo atgabenta valdžios parūpintu autobusu tikriausiai nesitikint, kad vietoje jau stovės gausesnė, apie 200 NATO priešininkų minia. 40-ies NATO šalininkų būrelis ne už ilgo, praėjus tik valandėlei, išvyko namo, tuo tarpu 200 NATO priešininkų budėjo iki tol, kol jau gerokai po vidurnakčio pravažiavo paskutinis okupacinės kariuomenės šarvuotis.

 

reklama

Prieš NATO invaziją protestuoti susirinko žmonės iš įvairių politinių bei visuomeninių judėjimų: nuo raudonomis vėliavomis nešinų komunistinės „Darbo partijos – „Pasipriešinimas“ aktyvistų iki nacionalistinės „Liaudies partijos – mūsų Slovakija“ aktyvo. Visų judėjimų atstovai taip pat nešėsi ir šalies nacionalinę atributiką, kuo norėjo parodyti, kad Slovakija – ne vieta užsienio karinėms pajėgoms.

Be nacionalinės ir atskirų organizacijų simbolikos, taip pat buvo iškeltos ir Rusijos bei Sirijos vėliavos, demonstruota ir Novorosijos atributika. Visi susirinkusieji vieningai skandavo prieš JAV imperializmą nukreiptus lozungus: „Yankee, go home!“, „Žmogžudžiai!“, „Ami, go home!“, „Stop NATO kariuomenę!“, „Okupantus lauk!“ ir kt.

Protesto metu patriotus nuo greitkeliu važiavusių okupantų skyrė didžiulės policijos pareigos, kurios, komunistinio judėjimo „Pasipriešinimas“ pirmininkui ėmus mėtyti pagalius į pravažiuojančią karinę techniką, jį grubiai užsipuolė, mušė ir areštavo.

Ši iš tiesų radikali slovakų kovotojų akcija susilaukė nemenko vietinės žiniasklaidos dėmesio; kaip galima tikėtis, protestuotojai buvo apšaukti „antivalstybiškai“ nusiteikusiais „ekstremistais“ – labai panašiai kaip ir Lietuvoje.

Tačiau esminis skirtumas yra žymiai solidesnis radikaliosios opozicijos šioje šalyje išsivystymas, lyginant su mūsų Marijos žemele: ne tik gausesnis skaičius aktyvistų, bet ir apskritai aukštesnis liaudies sąmoningumas, kurį parodo aktyvus pasipriešinimas NATO bei ES primetamoms pabėgelių priėmimo kvotoms.

Tokios akcijos – puikus pavyzdys visos Europos šalių anti-imperialistinių judėjimų aktyvistams, kuriuo vertėtų pasekti visiems.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
7   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают