Rusiški MiG nutraukė JAV blic. karą Sirijoje

Anonimusas
+ 25 - 4
Автор: Viktoras Baranecas
Источник: http://sauksmas.lt/rusiski-mig-nutrauke-jav-blic-kara-sirijo...
7533-09-22 (2015 г.), читали 4431
0

Europos Sąjungą buvo nutarta paskandinti pulkais pabėgėlių. JAV labdaros fondai pradėjo finansuoti migrantų iš Artimųjų Rytų į Europą permetimą. Turkija, ištikima JAV, NATO ir kovos prieš Asadą sąjungininkė, staiga atidarė savo pasienio kordonus besiveržiantiems per jos teritoriją pabėgėliams. O koordinuoti srautus žmonių iš Turkijos į Vokietiją pradėjo Tvitter teisių gynėjai iš JAV ir Britanijos.

http://kompravda.eu/daily/26434/3306195/

Savo „nelauktais“ ginkluotės tiekimais Asadui Maskva sugrįžo į „Didelį žaidimą“ ir nedavė ISIL prasiveržti prie jūros.

Kuo daugiau ateina informacijos apie situaciją Sirijoje, tuo aiškiau tampa, kodėl JAV taip sudirgusios nuo Rusijos veiksmų. Savo masiškais ginklų-humanitariniais tiekimais į Siriją Maskva sugadino antrą pagal skaičių Vašingtono bandymą išvalyti šalį nuo Bašaro Asado ir jo kariuomenės.

Pirmasis bandymas buvo kada JAV sumanė, dėl neva pas Asadą esančių cheminių ginklų, sumaišyti Siriją su kruvinu smėliu naudojant raketų smūgius. Bet Kremlius paskutiniu momentu ištraukė Siriją iš amerikoniškos „kilpos“, pasiūlęs sunaikinti cheminį ginklą, kontroliuojant tarptautinėms organizacijoms. Putinas išgelbėjo Siriją nuo karo. O Obama gavo skambų antausį. Bet savo planų išmesti Asadą iš Damasko neatsisakė. Tam JAV ir išperėjo Sirijoje „opozicijos“ būrius, pripompavo juos pinigais ir ginklais.

reklama

Per 4 pilietinio karo metus Sirijoje Asado armija stipriai sumenko, bet nepasidavė. Ir tada JAV šiam rudeniui parengė naują genialų Sirijos „opozicijos“ puolimą. Blic-karą prieš Damaską turėjo palaikyti ir ISIL smogikai (RF uždraustos teroristinės formuotės). Iki dabar ameikiečiai tingiai daužė „galimus ISIL dislokacijos rajonus“ iš oro. Bet rezultatas buvo prastas. Obamos kariniai patarėjai turėjo pripažinti, kad efektyvumas „aviacijos smūgių į ISIL dislokacijos rajonus“ artėja prie nulio. Užtai raketų smūgius buvo galima nelauktai (ar „per klaidą“) pernešti į miestus, kontroliuojamus Asado.

JAV jau pradėjo regzti koaliciją iš Europos šalių paskutinei Sirijos atakai ir netgi galimą baigtinį Damasko išvalymą NATO pagalba. Bet Europa mandagiai atsisakė. Ir tuomet pas Vašingtoną atsirado planas, pagal kurį apsirijusi Europa pati panorės pabaigti su Sirija ir Asadu. Europos Sąjungą buvo nutarta paskandinti pulkais pabėgėlių.

JAV labdaros fondai pradėjo finansuoti migrantų iš Artimųjų Rytų į Europą permetimą. Turkija, ištikima JAV, NATO ir kovos prieš Asadą sąjungininkė, staiga atidarė savo pasienio kordonus besiveržiantiems per jos teritoriją pabėgėliams. O koordinuoti srautus žmonių iš Turkijos į Vokietiją pradėjo Tvitter teisių gynėjai iš JAV ir Britanijos.

Visa tai vyko ir vyksta sproginėjant amerikiečių raketoms, kurios dažniau pradėjo kristi Irake ir Sirijoje ne ant ISIL kariuomenės, o ant gyvenamųjų vietovių.

Ir štai jums-pabėgėlių srovė. Štai pareiškimai JAV Valstybės departamento ir europinių politikų, kad dėl šitos humanitarinės katastrofos kaltas Asadas, su kuriuo laikas susidoroti.

reklama

Atrodytų dirva parengta. Spec. operacija turėjo prasidėti bet kurią artimiausią savaitę.

Ir štai – bac! Į Sirijos aerodromus pradėjo leistis dešimtys karinių-transportinių lėktuvų su kovine technikas, miltais ir medikamentais. O iš jūros su tokiais pačiais kroviniais pradėjo plaukti laivai su Rusijos vėliava. Tai buvo Vašingtonui taip nelaukta, kaip sniegas dykumoje. CŽV ir Pentagono analitikai skaitė, kad Rusijai, užsiėmusiai kova su sankcijomis ir Donbaso palaikymu, dabar visai ne motais Sirija. Todėl ir buvo pasirinktas atakai į Asadą momentas. O-ne: JAV žvalgyba nespėjo atsikvošėti, kaip rusai vikriai, stachanovietišku tempu, ėmė tvirtinti Sirijoje savo dislokacijos punktus. Tartuse (senai apgyvendintame RF Karinio jūrų laivyno aptarnavimo punkte) – išsilaipino jūrų pėstininkai. Latakijos aerodrome – karinio oro laivyno ir priešlėktuvinės gynybos specai. Rusai pradėjo mokinti savo sirietiškus kolegas sausumoje, jūroje, ore. Iš esmės, šiandien galima kalbėti apie kombinuotą – karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų Rusijos placdarmą Sirijos pakrantėje. Jo jau nenutrinsi amerikonišku trintuku nuo taktinio žemėlapio. Sirijos strateginiai objektai pridengti geriausiomis pasaulyje priešlėktuvinėmis raketinėmis sistemomis С-300 ir „Pancyr“(šarvas). Sirijos oro pajėgų sudėtyje atsirado modernizuoti naikintuvai MiG-29 ir netgi MiG-31, kurių kabinose sėdi Rusijoje apmokyti sirų lakūnai.

O svarbiausia – šis Rusijos-Sirijos placdarmas neduos ISIL prasiveržti prie jūros. Juk gavę uostus, ISIL įgytų antra kvėpavimą. Islamo teroristai jūra pradėtų prekiauti kontrabandine nafta mainais į ginklus.

O JAV iš savo pusės „nužiūrėjo“ šią pakrantę Sirijos „opozicijai“.

Bet dabar pakrantė užimta.

O Asado armija pradėjo stumti ISIL visu frontu.

Rusiją nepavyko išmesti iš „Didelio sirietiško žaidimo“. Maskva padarė tą stiprų ėjimą, kuris vėl pastatė JAV į nepalankią poziciją. Trukdyti rusams palaikyti Sirijos armiją kovoje su ISIL-reiškia stoti į teroristų pusę. Atakuoti su amerikietiškais F-16 Rusijos MiGus arba bombarduoti Latakijos aerodromą – tai dar baisiau. Nes tai jau karas. Be to ne sirietiškai-amerikietiškas, o, įmanoma amerikanų-rusų. To Vašingtonui tikrai nereikia. Jokia Asado galva neverta konflikto tarp branduolinių valstybių.

Todėl JAV ir Europai lieka, matomai, tiktai viena-susitaikyti su Rusijos buvimu Sirijoje ir kartu su ja, vieningu frontu, kovoti su ISIL.

Vertė Algimantas Lebionka

Šauksmas


86% Плюс 86% Plus
14% Минус 14% Minus
25   4
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают