Filmų įtaka visuomenės nuomonei

Versijos.lt
+ 4 - 0
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/filmu-itaka-visuomenes-nuomonei/...
7533-09-14 (2015 г.), читали 2083
0

Kolega grįžo iš Japonijos – gyveno ten pastaruosius tris metus. Turėjo neįprastą hobį – vaikštinėjo, rengdamas gyventojų apklausas. Rezultatas – liūdnas ir sukrečiantis.

Per tris metus jis apklausė daugiau kaip 10 000 jaunų 16-25 metų amžiaus japonų (kas nežino, sociologinei apklausai jau ir 5000 apklaustųjų yra daug). Baisiausia, kad savo žinias jie motyvavo FILMAIS!!!

Daugiau kaip 80% apklaustųjų teigė, kad Hirosimą ir Nagasakį atominėmis bombomis subombardavo TSRS, o amerikiečiai narsiai padėjo vargšams japonams.

70% teigė, kad Amerika laimėjo Vietnamo karą (Rembo juk visuose filmuose buvo nugalėtojas).

reklama

37% apklaustųjų įsitikinę, kad Kubos vyriausybė visas pajamas gauna iš narkomafijos („Blogi vyrukai 2“ įtaka, be abejo).

100% apklaustųjų įsitikinę, kad pirmą kominį palydovą paleido amerikiečiai, jie pirmieji išėjo į kosmosą (filmas „Armagedonas“).

43% teigia, kad pas Rusiją – prasta armija, juk filmuose ji visada pralaimi („Paskutinė misija“, „Kietas riešutėlis“).

27% žmonių atsakė, kad patys protingiausi yra amerikiečiai (apie tai, kad didžioji jų dalis pabėgo ar buvo nupirkti iš Kinijos ir Rusijos, filmai nepasakoja).

100% atsakė, kad II Pasaulinį karą laimėjo amerikiečiai, „praradę ištisus 50 000 žmonių, o TSRS prarado visiškai mažai, kadangi įsijungė į karą paskutiniais mėnesiais“.

100% apklaustųjų mano, kad Libijai ir Egiptui realiai pagerėjo gyvenimas po revoliucijų, „juk JAV pažadėjo atnešti šioms šalims žodžio laisvę – ir ji buvo atnešta, vadinasi, visiems dabar gerai“. Apie tai, kad dabar tų šalių gyventojai atsidūrė visiškame skurde, niekas nežino. Nežino, kad nafta, nuo kurios pardavimo Libijoje liaudis gaudavo tam tikrą procentą, dabar visa priklauso JAV ir Anglijai.

Bičiuliai, jūs kai žiūrite filmus – nusileiskite kartas nuo karto ant žemės ir prisiminkite, kad bet kuris filmas – tai ne tik gera režisūra bei aktorių vaidyba, bet ir galingas propagandos ginklas.

www


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают